Er zijn bepaalde zaken die ik niet zo leuk vind aan bloggen. Het is niet zo dat ik daardoor het bloggen links laat liggen hoor, integendeel. Er zijn namelijk ook veel dingen die ik wel leuk vind aan bloggen. Maar wat vind ik nou minder leuk aan bloggen? En hoe komt dat?

Soms het gevoel hebben van alles te moeten

In periodes waarbij er veel deadlines zijn, er verschillende producten binnenkomen om te reviewen en ik ook nog eens zelf barst van de blog ideeën, kan ik soms het gevoel hebben aan alles te moeten. Dan voelt het als een verplichting, terwijl ik het eigenlijk hartstikke leuk vind om te doen. Het lukt me niet altijd even goed om werkdagen in te plannen en om efficiënt te werk te gaan. Als ik daar toch eens een handigheidje in zou vinden, heb ik ook minder last van werkdruk haha.

Bloggers die elkaar niets gunnen

Het is best erg in bloggersland. Er wordt geheimzinnig gedaan over bezoekersaantallen, samenwerkingen en adressen van perslijsten. Wat ik deels ook wel eens begrijp. Ik deel ook niet graag alle ins en outs met een beginnende blogger, maar ik zal nooit een andere blogger openbaar afbranden om keuzes die gemaakt worden. Want dat gebeurt veel, heel veel. Wij hebben het ook allemaal moeten leren. Gelukkig ken ik ook een aantal leuke bloggers die dit soort tips en trucs wel met elkaar willen delen. En dat is erg fijn!

Een website die plat ligt

Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt is het vreselijk. Een website die plat ligt. Een error na het updaten van een plugin, een storing bij de hosting, het kan allemaal. En het is heel erg vervelend. De stress die je dan voelt, is echt heel akelig. Gelukkig gebeurt het dus maar zelden!

De veranderingen op technisch gebied

Ik vind het leuk om op de hoogte te blijven van alle verschillende Google regels en updates, maar af en toe zijn alle veranderingen niet bij te houden. Heb je net het een gedaan, is het ander weer aan de beurt. En nee, je hoeft je er niet perse mee bezig te houden, maar ik denk dat het mijn website goed doet. En vind het ook leuk om met de technische kant van mijn blog bezig te zijn. Maar de updates mogen soms wel wat langzamer komen!

Blog jij ook? En wat vind jij de minder leuke dingen van bloggen?

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Je cadeautje creatief inpakken: Steel de show!
Next Lichtjesroute in Eindhoven, als een kind zo blij

6 thoughts on “Wat ik minder leuk vind aan bloggen

  1. Herkenbaar! Wat ik ook wel eens jammer vind zijn negatieve reacties. Dat hoort er natuurlijk bij maar sommige mensen vinden het heerlijk om op internet te rellen en proberen dat ook bij bloggers.

  2. Herkenbare punten allemaal! En over dat niets gunnen: het moet gewoon wederzijds zijn. Op een bepaald moment bleef ik maar priveberichtjes krijgen of ik contactgegevens kon delen. Allemaal door bloggers met veel meer bezoekers dan ik op mijn kleine blogje, dat was gewoon niet leuk meer. Ik wil best wat delen, maar dan wil ik ook tips terug (en dat kan ook op ander bloggebied zijn zoals idd techniek en bezoekers trekken)

    1. Ja het wederzijds zijn is inderdaad belangrijk. En dat hoeft zeker niet alleen met contactgegevens te zijn, maar ook met andere dingen. Zo kan ik goed helpen met de technische dingen achter een website. Maar ik steek maar weinig energie in mensen waar ik niets van terug krijg.

  3. Ik herken het wel. Ik ben zelf (nog steeds) een kleine blog. Ik groei wel maar gestaag, simpelweg omdat ik niet meer tijd heb als full time werkende. Ik heb mij daarbij neergelegd. Die druk is er dus af, want dat ‘moeten’ dat stond de lol van het bloggen in de weg. Dat wil ik niet.

    1. Dat kan ik me voorstellen, dat de lol er dan al snel vanaf is! Ik doe het ook vooral omdat ik merk dat als ik consequent iedere dag iets post, ik het beter volhou om daadwerkelijk te gaan zitten schrijven. Het werkt 2 kanten op denk ik 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Schildklierhormoon is mogelijk schadelijk tijdens zwangerschap

20 februari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten