Dit is nou echt een blogonderwerp waar ik zelf niet zo snel aan zou denken, dat maakt de 30 Day Blog Challenge nu net zo leuk. Want wat wilde ik vroeger worden? Ik had in elk geval van te voren zeker niet bedacht dat ik ooit als eigen baas zou werken. Maar wat ik dan wel vroeger wilde worden?

Kapster worden

Ehm tja. Blijkbaar was ik toen nog niet echt op de hoogte van mijn smetvrees voor andere personen. Vooral haren raak ik eigenlijk niet aan. Ik vind het vies. Maar vroeger wilde ik toch echt heel erg kapster worden. Haren knippen, verven en de hele dag kletsen met je klanten, het leek me wel wat. Volgens mij heeft ieder jong meisje wel dat ze kapster wil worden later, zonder daar echt een reden voor te hebben.

Moeder worden

En ik wilde ook heel graag moeder worden. Dat is dan weer wel gelukt, al is dit geen werk. Ik heb altijd het beeld van twee kinderen gehad. Of dit zo is omdat ik alleen maar een broertje heb en wij dus met z’n tweeën zijn weet ik niet. Maar het gaat wel kloppen. Ik denk namelijk dat ik het nu met twee kinderen wel goed vind zo.

Met kinderen werken

Dat is iets wat ik op de middelbare school graag wilde doen. Na mijn VMBO wilde ik graag starten met een SPW opleiding en op die manier in de kinderopvang terecht komen. Het is ietsje anders gelopen, want na mijn VMBO diploma te halen, ben ik gaan werken. Om pas een aantal jaren later (10 maar liefst..) mijn MBO diploma te halen en als gastouder te werken. Ik ben dus wel met kinderen gaan werken, maar dan niet op een kinderdagverblijf. Inmiddels heb ik dat werk opgezegd en werk ik ook niet meer met kinderen.

Hele spannende dromen over mijn toekomst had ik dus eigenlijk niet. Ik ben niet zo’n carrièretijger, nooit geweest ook. Ik wil gewoon graag doen wat ik leuk vind en dat is in elk geval gelukt!

Wat wilde jij vroeger worden?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1Dit is opdracht 15 van de 30 Day Blog Challenge waar ik aan meedoe. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #124: Consultatiebureau en de slaapkamer verbouwen
Next Blote mama buik oproep

2 thoughts on “Wat ik vroeger wilde worden

  1. Haha ik wilde archeoloog worden en accountant. Laatste is toch aardig mijn richting geworden. 🙂 oh en wilde heel jong moeder worden, maar dat is 26 geworden dus prima.

  2. Hahahah ik herken dit zo! Heb zelf ook smetvrees (dit uit zich in vies zijn van bepaalde mensen en dingen)en toen ik de kappersopleiding deed was ik me hier dus nog niet van bewust, ieeeeeel! Moest wegens vele ziekenhuis opnames stoppen, dus heb nog geen halfjaar deze opleiding gedaan. Maar vriendinnen die kapster zijn hoor ik vaak over vieze stinkende mensen, laat staan hoe het haar eruit ziet/ruikt… Leuk als je het dan ook nog aan moet raken;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips voor het sollicitatiegesprek voor moeders

27 september 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten