Kerstbomen, verlichting, lekkere hapjes, uitgebreide diners, gourmetten, je kunt het zo gek niet bedenken of het hoort bij de kerst. Maar wat maakt de kerst voor mij nou een echte kerst? Ik vertel het je door middel van deze tag, die door Miriam is verzonnen. Ik werd getagd door Marije en tja, durf dan maar eens te zeggen 😉 

Wel of geen kerstboom?

Ja echt wel! We hebben de jaren dat we samenwonen altijd al een kerstboom gehad. Voor het eerst dit jaar een hele grote van 1.80m hoog, al denk ik dat deze toch net te groot is in ons huis haha. Volgend jaar dus maar op zoek naar een goede boom in een iets kleiner maatje.

Veel mensen zetten geen kerstboom vanwege hun baby of dreumes. Ik heb het wel gewoon gedaan de afgelopen jaren. Ja, ook als ik gastkindjes had die zich overal aan op trokken. Kwestie van blijven zeggen dat ze er niet aan mogen komen. Dat werkte hier goed!

Wel of geen buitenverlichting?

Hier hebben we geen buitenverlichting. Voorgaande jaren heb ik nog wel eens een lichtslang opgehangen, maar ik kom in de winter eigenlijk niet op ons balkon. Alleen de rokers die op bezoek komen, maar die zien genoeg verlichting vanaf de woonkamer naar buiten schijnen haha. En dan is het ook niet zo gezellig buiten, dat scheelt weer in onze spelletjes-tijd!

Wel of geen kerstcadeaus?

Ja, dat doen we ook ieder jaar. Niet alleen voor elkaar, maar ook voor de familie. Dit jaar hebben we lootjes getrokken. Een week voor kerst vierden we al kerst met mijn schoonfamilie, inclusief cadeautjes en tweede kerstdag vieren we ieder jaar met mijn moeder, stiefvader en stiefzussen. We hebben wel eens een dobbelspel gedaan en surprises, maar een cadeautje tot een bepaald bedrag en een gedicht valt toch beter in de smaak.

Joost en ik kopen ook elk jaar iets voor elkaar. Al is het elke keer weer een gedoe om iets te bedenken haha. De jongens krijgen ook nog wat cadeautjes onder de boom. Een traditie die we nadat ze niet meer in Sinterklaas geloven, leuk kunnen voortzetten.

Kerstlekkernij

Er is nu niet echt iets wat ik alleen met kerst eet en echt heel erg lekker vind. Ik vind het leuk om lekkere hapjes te maken voor de kerst en niet perse te gourmetten ofzo. Al vind ik gourmetten ook altijd nog erg leuk en gezellig. Dat gaan we dit jaar dus samen met Luuk doen (want Maik eet natuurlijk nog niet mee) en met oud & nieuw gaan we ook gourmetten.

Maar een echt kerst lekkernij, zoals chocolade kerstkransjes ofzo? Nee, als het voor me staat pak ik het wel, maar het is nu niet dat ik dat echt heel erg lekker vind.

Kerstnummer

Het is pas kerst als je All I Want For Christmas van Mariah Carey hebt gehoord. Ik heb helemaal niks met Mariah, maarja, het hoort er wel bij!

Overigens vind ik het nóg leuker om met de kerst zelf de Top 2000 te luisteren. Meestal hebben we hier ook de livestream van aan staan op tv, beetje mensen kijken die in dat cafe wat drinken enzo.

Kerstfilm

Dat is toch wel Home Alone, zoals bij heel veel meiden van mijn leeftijd denk ik haha. Home Alone 1 en 2 vind ik wel leuk, de rest van de films hadden van mij niet meer zo gehoeven. Ik kan de films bijna dromen, maar toch zet ik ze vaak nog wel aan als ze op tv komen. Als Serious Request niet al aanstaat trouwens.

Kerstboek

Ik vroeg me bij deze vraag eerst even af of er wel kerstboeken zijn, maar ja, die zijn er! Onze favoriet thuis is toch wel ‘Kerstmis’ van Dick Bruna. Ik ben nog van plan de kerststal erbij aan te schaffen om het verhaal bij het boek compleet te maken en het tastbaar te maken. Verder ben ik uberhaupt al blij als ik eens aan een boek toe kom zelf…

Wat maakt kerst voor jou echt kerst? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Rendieren maken met de Crafty Christmas Kit
Next Shoppen met korting

2 thoughts on “Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mond en Kont problemen

3 november 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten