Dat ik in het ziekenhuis zou gaan bevallen, wist ik al in het begin van de zwangerschap. Ik wil niet zeggen dat mijn vorige bevalling me echt is bevallen, maar ik heb me in het ziekenhuis wel veilig gevoeld. En hield ook deze keer al rekening met complicaties waardoor ik een medische indicatie zou krijgen. Ook wist ik dat ik vanwege de zwangerschapsdiabetes tenminste 24 uur tot na de bevalling in het ziekenhuis zou moeten blijven. Dus dat waren dingen om rekening mee te houden tijdens het inpakken van de vluchttas.

Bovenstaande foto is gemaakt door Troost Fotografie

De belangrijkste spullen

We hadden al een tas ingepakt met de volgende spullen:

 • Toilettas met tandenborstel, tandpasta, shampoo, douchegel
 • 2 grote nachthemden om in te kunnen bevallen / in bed liggen
 • pantoffels en slippers (voor tijdens het douchen)
 • Extra (groot) ondergoed
 • Kleding voor de baby (in maat 50 en 56) Ik had 3 setjes kleding bij me. 3 rompers, 3 pakjes, 3 paar sokjes en 3 mutsjes.
 • Schone kleding voor na de bevalling, een joggingbroek en topjes met een vest
 • Lijstje met telefoonnummers van het ziekenhuis en het kraambureau
 • Fotocamera
 • Omslagdoek voor de baby
 • In de auto de maxicosi
 • Wat losgeld voor een eventuele rolstoel en geld voor een taxi (voor het geval dat)
 • Een cadeautje voor Luuk namens de baby, voor na de bevalling

foto-26-09-16-12-50-56

Bepakt en bezakt naar het ziekenhuis voor opname

Extra spullen door ziekenhuisopname

Uiteindelijk werd ik al voor de bevalling opgenomen in het ziekenhuis en ik wist dat ze de bevalling nog zouden proberen uit te stellen zolang het kon. Dus was het nodig om nog meer ondergoed, nachthemden, grote shirts en wat spullen om me te vermaken mee te nemen.

De tas werd dus aangevuld met:

 • Extra kledingsetjes
 • Laptop, met oplader
 • Extra babykleding, want ik wist nu dat ik minimaal 48 uur na de bevalling in het ziekenhuis zou moeten blijven
 • Een notitieboekje om dingen op te kunnen schrijven, bijvoorbeeld blog ideeën, maar ook dingen die artsen me zouden vertellen als Joost er niet bij was

Joost had ook een tas met wat spullen bij zich toen de inleiding begon. Hierin had hij:

 • Een schoon shirt voor zichzelf
 • Zijn laptop
 • Wat te eten (krentenbollen, sultana’s etc)
 • Drinken

Heel erg spannend was het allemaal niet, de inhoud van die tassen, maar met een ziekenhuisopname van een week, werden de spullen goed benut en moesten soms zelfs aangevuld worden her en der.

Wat vond jij onmisbaar in je vluchttas voor de bevalling? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Langs de lijn
Next Het eerste pakje voor de baby

1 thought on “Wat zat er in mijn vluchttas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Striae voorkomen tijdens de zwangerschap

16 november 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten