Wat hebben we ontzettend genoten van ons weekend in Villages Nature ® Paris. 3 dagen waren eigenlijk net te kort, zeker met een bezoek aan Disneyland erbij. Maar het was fijn om met zijn viertjes eens echt quality time te hebben, zonder laptops, zonder werk (althans, voor zo ver de kinderen konden merken) en met heel veel leuke dingen om te doen. Over het park heb ik in een eerder artikel al veel verteld, maar ik wil ook nog graag laten zien welke leuke dingen we allemaal gedaan hebben in die 3 dagen!

Vlog:

Als je liever alleen de video bekijkt van ons weekendje weg (of de video naast de foto’s wil bekijken), dan kan dat ook! Ik heb namelijk gevlogd!

Vrijdag: De heenreis, pizza bij Vapiano en wijntjes proeven

De heenreis

Om 04:45 gaat de wekker. De kinderen zijn normaal niet heel veel later wakker, maar nu blijven ze toch nog doorslapen. Mooi! Dat geeft mij de tijd om de tassen in de auto te zetten, de auto voor de deur te zetten en de camera’s te voorzien van lege geheugenkaartjes. Terwijl ik de auto vollaad, wordt Maik wakker en Joost gaat hem een fles geven en aankleden.

Iets voor 05:30 maken we Luuk wakker, laten hem plassen (want hij is zindelijk!) en nemen de jongens direct mee naar de auto, in de hoop dat ze nog even gaan slapen. Klaar om te vertrekken!

De reis gaat in het begin voorspoedig. Het is nog niet heel druk op de weg en voor we het weten rijden we België in en daar merken we al gauw dat het toch drukker begint te worden. Vlak voor we bij Gent zijn, besluiten we te stoppen. Even tanken en benen strekken. En we maken er gelijk een lange pauze van, we ontdekken een speeltuin en Luuk heeft zin om te spelen. Maik geniet ondertussen ook terwijl hij naar ons kijkt.

Als we verder rijden, kunnen we weer doorrijden en zijn we binnen no time in Frankrijk. Dat is fijn, ik begin het rijden stiekem al wel een beetje zat te worden en we zijn voorbij de helft van de rit. Maar al snel rijden we de file in. Nee he. Dit blijft eigenlijk de hele tijd. We rijden file in, file uit. En als we net op de tolweg zijn, vraagt de navigatie of we niet liever een snellere route willen. Ja dat willen we wel, dus rijden we van de tolweg af en rijden via dorpjes de files voorbij. Om na een uurtje de snelweg weer op te rijden. Inmiddels zijn we al bijna bij Parijs.

Voor de jongens hebben we inmiddels de iPad aangezet met Brandweerman Sam. Want alleen Maik deed af en toe een tukkie. Luuk bleef wakker, dus ook voor hem was het een hele lange rit. Op de snelweg bij Parijs, besluiten we nog een laatste keer te tanken en volgens de tomtom zijn we er dan binnen 30 minuten. Dat wordt tijd ook, want mijn benen gaan zeer doen van het autorijden.

Helaas kunnen we het niet vinden, het adres is onbereikbaar door afgesloten wegen en op welke manier we ook rijden, we komen er niet. We rijden door een hele leuke wijk, dat wel. Maar zouden toch liever het vakantiepark inmiddels bereiken. Als we dan toch denken aangekomen te zijn, blijken we verkeerd te zijn en wordt ons door middel van een plattegrond de juiste weg verteld. En ja, dan komen we er wel!

Aankomst bij Villages Nature® Paris

Na een rit van 8 uur komen we eindelijk aan, we checken in, parkeren de auto en gaan op zoek naar een restaurant om te lunchen. We moeten nog een uur wachten tot we ons huisje in kunnen.

Lunchen bij Vapiano

Het concept van Vapiano, waar we gaan lunchen, is even wennen. Bij de kassa krijg je een pasje, dan zijn er verschillende balie’s waar je verschillende soorten eten kunt bestellen. Alles is Italiaans, maar bij de ene balie haal je pasta’s, bij de andere pizza’s en lasagnes etc. Het duurde even tot er begrepen werd dat we graag een pizza marguerita wilde bestellen. Want de koks spraken geen Engels, maar uiteindelijk werd de bestelling opgenomen en konden we aan tafel gaan zitten. Niet veel later kwam er een versgebakken pizza onze kant op. Smullen! Een pizza en 3 drankjes kwamen neer op € 24,00. Slik! Gelukkig was het wel een hele lekkere pizza.

Uitrusten in het appartement

Na het eten wandelden we wat over het park. We twijfelden om naar het zwembad te gaan, maar de vermoeidheid kickte er vooral bij mij in. Niet gek na een autorit van 8 uur. Dus besloten we te wachten tot we ons appartement in konden, wat precies om 15:00 uur kon. Tijd om even uit te rusten.

Luuk en Maik smulden van een tussendoortje, Joost en ik pakten de tassen uit en bekeken vol bewondering het mooie appartement. Een ruime woonkamer, fijne keuken, twee slaapkamers en twee badkamers, waarvan 1 met een bad. En dan nog een aparte wc er tussenin. Ik besloot een uurtje op bed te gaan liggen en Joost ging met de jongens een stukje wandelen. Maik viel ondertussen lekker in slaap. Ik kon de slaap niet vatten en ben onder de heerlijke douche gaan staan. Het was tijd om me klaar te maken voor de welkomstborrel.

Welkomstborrel

De welkomstborrel was bij à Cépages, een wijnrestaurant. Er was keuze uit heel veel verschillende soorten wijn. Joost en ik kozen voor een zoete witte wijn die niet te zoet was, maar wel heel erg lekker. Ondertussen kletsten we bij met Gwen en Linda. En buiten werd er een grote kar klaargezet waar de kinderen konden knutselen met gebruikte materialen. Zo ging Luuk een bus van melkvoeding voor baby’s beschilderen. Of nou ja, insmeren met lijm. Hij dacht dat het verf was haha. Het knutselen met gebruikte materialen past helemaal in de duurzame gedachtegang van Villages Nature® Paris. En ik ben zelf ook fan van het gebruik van zulke materialen bij het knutselen.

Ondertussen maakte ik kennis met Jackie, onze contactpersoon dit weekend. En smaakte de wijn heel erg goed, twee wijntjes later waren mijn wangen erg rood. Niet gek, na zo’n lange en vermoeiende dag.

Dineren bij Vapiano

Na de welkomstborrel dronk Maik een flesje in het appartement en vertrokken we daarna voor een diner bij Vapiano, waar we smulden van een pasta. Ik nam een pasta scampi, Joost een pasta met zalm en Luuk at een pasta carbonara. Na het eten liepen we terug naar het appartement, het was inmiddels al bijna 22:00 uur. De dag zat erop en nadat de jongens al snel in slaap vielen, ging ik gauw nog even in bad. Heerlijk! Wij hebben thuis geen bad, dus ik nam het er even van. Niet veel later vielen ook Joost en ik als een blok in slaap.

Zaterdag: een dag vol plannen

Ontbijt aan de deur

Laat slapen, betekent helaas niet altijd dat er ook wordt uitgeslapen door de kinderen. Om 6 uur start de dag. Tijd voor een fles voor Maik en we kletsen en knuffelen wat af in het grote bed. Dat bed sliep heerlijk trouwens! Luuk gaat even in bad en Joost en Maik spelen verder op bed.

Ik dek ondertussen de tafel en app wat met Linda en Cassandra, die ook allebei een fijne nacht gehad hebben. Niet veel later wordt het ontbijt aan de deur bezorgd. Fijn hoor!

We eten de broodjes en kletsen ondertussen wat af. En daarna maken we ons klaar om naar BelleVie Farm te gaan.

Fietsen huren

Op de heenweg gaan we nog even langs de fietsverhuur om fietsen te huren. De kinderen kunnen in de fietskar en zo kunnen we ons sneller en makkelijker bewegen over het park.

BelleVie Farm

Eenmaal aangekomen bij de boerderij, worden de koeien net naar buiten gelaten. Ze huppelen bijna het weiland in, Luuk vindt het prachtig om te zien. Als de koeien buiten staan, worden we mee naar binnen genomen, waar de kinderen in koppels van 2, de kooi in mogen om de schapen eten te geven. Luuk gaat samen met de zoon van Linda en vindt het een beetje spannend, maar geniet ook zichtbaar van de schapen die bij ze in de buurt komen.

Ook kijken we nog even bij de pony’s en de geitjes. En gaan dan terug naar het appartement. We zijn een stapel kleren vergeten mee te nemen. Die liggen thuis nog op bed, dus hebben we een shirt tekort voor Luuk. Hij loopt nog steeds in zijn pyjama shirt, oeps! We vonden via Google een Primark in de buurt, dus besluiten daar naartoe te rijden.

Naar de Primark

De Primark zit in een enorm groot winkelcentrum. Gelukkig slagen we voor Luuk al snel, door wat Spiderman shirtjes te kopen en we vinden nog een stoere leren jas. En ik duik zelf de Kiabi nog even in om wat kleding te kopen. Een uur later vertrekken we met volle tassen, terug naar Villages Nature® Paris.

Lunchen bij Vapiano

We gaan gauw lunchen bij Vapiano, waar het deze keer helemaal niet bevalt. We hebben 1,5 uur moeten wachten op ons eten, er kwam een verkeerde bestelling en daarna smaakte het eten ook helemaal niet. Jammer!

Aqualagon

Inmiddels is het halverwege de middag en vinden we eindelijk tijd om naar het mooie zwembad te gaan. Aqualagon. Er zijn heel erg veel kleedkamers, waaronder een hoop familie kleedkamers, met een uitklap tafeltje voor baby’s. We kleden ons snel om en duiken het zwembad in. Wat een heerlijk bad! Luuk en Maik genieten met volle teugen van het golfslagbad, de pierenbadjes, het buitenbad en tot slot bubbelen we nog even in de jacuzzi’s. We zouden ons hier nog wel uren kunnen vermaken. Maar er is om 18:00 uur een persmoment waar ik bij moet zijn, dus kleden we ons aan en vertrekken naar het appartement.

Persmoment

Ik kleed me snel om, smeer wat make-up op mijn gezicht en pak de fiets naar BelleVie Farm. Hier horen we het verhaal achter Villages Nature® Paris, stelt de aanwezige pers (kritische) vragen en daarna voegen onze familie’s zich bij ons en kunnen de kinderen lekker spelen.

Dineren bij BelleVie Farm

Tot slot gaan we nog dineren. Cassandra, Linda, Tamara (van Digimama) en ik besluiten met de partners en kinderen die niet in de binnenspeeltuin spelen, de tafels aan elkaar te schuiven om met elkaar te eten. Na ongeveer een uurtje besluiten we te gaan. Maik is het zat om steeds maar in de kinderwagen te zitten. Geef hem eens ongelijk. En Joost en ik hebben zin om vanavond nog even samen wat te drinken, voor we weer als een blok in slaap vallen voor een hopelijk fijne nacht.

Zondagnacht. Water!

Halverwege de nacht worden we wakker. Maik huilt, hij wil wat drinken en knuffelen. Ondertussen horen we in de badkamer wat druppelen. Wat gek, we hebben zeker de kraan niet goed dichtgedraaid en dat is ons vast niet opgevallen. Joost zet de kraan aan en weer uit. Maar we blijven het horen. Nou ja, dat is iets voor morgenochtend. Het is een uur of 2 ’s nachts. En we vertrekken over een aantal uurtjes van het park, op naar Disneyland en vanuit daar terug naar huis. We kunnen onze slaap dus heel goed gebruiken.

Joost grapt nog dat hij hoopt niet in bed te plassen van dat water getik. En we gaan weer slapen. Ineens hoor ik Joost vloeken naast me. Het is op dat moment 4:15 uur. Ons bed is nat. Er komt water uit de lamp. Ik ren naar de badkamer en zie dat het water wat we hoorden niet uit de douche, maar uit de lamp komt. We hebben lekkage. Shit!

Water uit de lamp is geen goed teken, dus besluiten we naar de receptie te bellen, maar krijgen geen gehoor. Uiteindelijk besluiten we dan maar het alarm nummer te bellen en krijgen gelukkig beveiliging aan de telefoon. Joost spreekt gelukkig aardig Frans, dus maant de beveiliging naar ons toe te komen, wat ze eerst niet begrijpen. Maar ze hoorden de ernst in zijn stem en 3 minuten later stonden ze aan de deur. Ook Linda was wakker geworden en had lekkage ontdekt (zij sliep in het appartement boven ons), maar bij haar was het in de wc en de keuken. Toen ze dat zei, ontdekten we ook lekkage in de keuken. En ik hoopte maar dat er bij de jongens in de slaapkamer niks ging lekken.

Wat we begrepen hebben is, dat degene 2 verdiepingen boven ons, de kranen open hebben laten staan. En zo doende is de lekkage ontstaan. Dit is dus buiten de schuld van Villages Nature Paris om, maar het is wel een gedoe! Ons bed is zo nat, dat we er niet meer kunnen slapen. En het ruikt raar, plus het water werd bruinig in de badkamer. We werden bang voor brand. Gelukkig dachten de beveiligers mee en konden we rond 05:30 uur naar een andere cottage vertrekken met de kinderen. Die wilden eigenlijk niet meer slapen, maar uiteindelijk vielen we gelukkig toch alle 4 nog even in slaap. Wat een avontuur! Maar hier zit je niet op te wachten. En al helemaal niet in de nacht voor je een drukke dag hebt en ook nog eens een lange terugreis voor de boeg hebt.

Zondag: Disney en de terugreis

Uitslapen

Luuk slaapt uiteindelijk vrij lang. Tot 09:00 uur en we besluiten op ons gemakje op te starten, de tassen gereed te maken en naar Pur etc. te gaan voor onze brunch.

Brunchen bij Pur Etc.

De brunch was heerlijk, er waren verse sapjes, lekkere broodjes, stukjes kaas en worst en vers fruit.

Joost brengt na de brunch de fietsen terug naar de fietsverhuur en ik doe nog wat boodschappen voor de terugreis ’s avonds.

Op naar Disneyland

Dan stappen we de auto in, we gaan uitchecken en rijden naar Disneyland. Linda is daar al en we begrepen dat er een flinke file staat, dus we houden er rekening mee nog wel even onderweg te zijn (terwijl het maar 6 kilometer rijden is). Gelukkig is er geen file en 20 minuten later rijden we de parkeerplaats van Disneyland al op.

Dan is het nog een flinke wandeling naar de ingang. Ik had geregeld dat er kaarten zouden liggen en meldde me bij de juiste balie, waar we ruim een uur in de rij hebben gestaan. En toen bleek, dat we helemaal niet op de lijst stonden! Wat ze ook probeerden, ze vonden mijn naam niet en wilden geen toegang geven zonder mijn naam ergens tegen te komen. Wat op zich logisch is, maar wat was ik boos en verdrietig. Met tranen in mijn ogen belde ik naar Linda en zij vertelde dat ze nog twee kaarten over had. Wat een geluk! Niet veel later zagen we haar achter het hek staan en na het overhandigen van de kaarten konden we alsnog naar binnen.

Het was inmiddels al 14:00 uur en dat was niet helemaal volgens plan. Maar goed. We waren binnen! We liepen richting de kant van de attracties voor kleine kinderen en Luuk wilde heel graag in het Alice in Wonderland doolhof, dus daar ging hij in met Joost samen. Maik keek vrolijk om zich heen vanuit de kinderwagen en lachte naar vrijwel iedereen die voorbij liep. En dat waren er veel, mensen lief, wat was het druk!

Die drukte kwam vooral vanwege de Disneyrun die dat weekend in het park gehouden werd. Je kon de zondag dat wij er waren, meedoen aan de halve marathon. Ontzettend leuk! We zagen dan ook veel mensen met medailles voorbij lopen.

De drukte, alle indrukken en de vermoeidheid van de dagen daarvoor, werden Luuk een beetje teveel. Hij was dan ook erg verdrietig de hele tijd. Arm ding. Gelukkig kon hij wel lachen in It’s a small world en verder hebben we vooral rondgelopen, rondgekeken en zorgden we ervoor dat we om 17:00 uur klaarstonden bij het kasteel om de parade te bekijken.

En wat was de parade fantastisch! De wagens waren erg mooi en we herkenden bijna alle Disneyverhalen. Vooral de draak uit Doornroosje maakte diepe indruk op ons (en op Luuk!). En Luuk was dolblij dat hij Mickey Mouse nu kon zien. En hij zag zelfs Olaf van Frozen nog voorbij komen. Er kwam een lach van oor tot oor op zijn gezicht en die bleef er vanaf toen op.

Na de parade zijn we naar een restaurant gelopen om te eten. Patat! Want dat hebben ze niet bij Villages Nature® Paris. En we namen er een hamburger bij. Een dure maaltijd, maar we hadden het beloofd aan Luuk. Na het eten wandelden we terug naar de auto, eerst liepen we nog een stuk verkeerd, maar uiteindelijk vonden we de parkeerplaats en maakten we ons klaar voor de lange terugreis.

De terugreis

Direct als we de parkeerplaats van Disneyland afrijden, krijgen we een alternatieve route aangeboden. Er staat namelijk een lange file, vanwege een ongeluk. We nemen de alternatieve route aan (thank you Google Maps!) en rijden binnendoor naar het vliegveld, waarna we de snelweg weer op rijden. Op dat moment zijn we al bijna op de tolweg, dus we hebben een flink stuk ingehaald, dat is ook niet gek na 1,5 uur rijden. En we kunnen vanaf het moment dat we de snelweg opdraaien in een stuk doorrijden.

Vlakbij Antwerpen stoppen we nog even om te tanken. En als we net voorbij de Nederlandse grens zijn, stoppen we nog 3 minuten om een fles voor Maik te maken (die spullen lagen in de achterbak). Op naar mijn aanplakzussie, waar onze kleine Sjef het weekend heeft gelogeerd. We halen Sjef op en vertrekken dan echt richting huis. Waar we iets voor 01:00 uur aan komen. De jongens klaarwakker natuurlijk, dus het duurde even tot we konden gaan slapen, maar toen dat eenmaal kon, vielen we als een blok in slaap.

Wat was het een druk weekend, maar wat hebben we ontzettend genoten!

Bedankt Villages Nature® Paris, voor de uitnodiging om het weekend te verblijven in het mooie park. En bedankt Disney (en Linda!), dat we ondanks alles, toch nog konden genieten van een fijne middag met ons vieren. 

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Villages Nature® Paris – Genieten van de natuur, vlakbij het drukke Parijs
Next Tussen jou en mij – Schrijf en doeboek voor ouder en kind

2 thoughts on “Weekend Villages Nature ® Paris & Disneyland

  1. Jeetje Joyce wat jammer dat er toch wat (grote) dingen mis waren! Het klinkt verder wel alsof het een prachtig park is. Zag op insta al veel bij junkie voorbij komen en een volgende keer kruip ik in de koffer van 1 van jullie hoor ?

  2. Wauw… wat een lange blog maar ik heb aaneengesloten gelezen… kan alleen maar zeggen: IK WIL OOHOOK! Wat een heerlijke foto’s. Wel jammer van de pech, daar zit je uiteraard niet op te wachten. En zo sneu voor jullie kereltje, dat hij toch wat te kampen had met slaaptekort. Ondanks dat hoop ik dat hij toch een te gekke ervaring heeft gehad in Disney.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Vetten, alle feiten en fabels op een rij

14 juli 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten