Al een aantal jaren ben ik lid van de Vereniging Bam-mam. Elk jaar komen we bij elkaar met een grote groep voor de Algemene Leden Vergadering. Dit proppen we dan in een leuk weekeinde weg ergens. En er is ook altijd nog een tweede activiteit. Ik ging ook dit jaar weer mee naar Landal, ik had er onwijs veel zin in. Maar ik merkte wel dat het zwanger heel anders is! 

Ik zou die dag de ALV lunch verzorgen. Leuk en simpel. Ik had er onwijs veel zin in, maar was er ook wel druk mee. Vooral met de boodschappen. Maar ik ging toch met een auto vol die kant op. Ingeladen in etappes, want ik merkte wel dat het zwaar was. Tja, het waren ook boodschappen voor het welkomst moment, de lunch, oppasdienst en borrel. En we waren met circa 55 moeders en 40 kinderen.

Maar eenmaal daar, ben je eruit, zit je in het bos, en ontwijk je konijnen, vogels en eekhoorns. Genieten dus ook. Heerlijk om eruit te zijn. Ik zat in een 8 persoonshuisje met 2 vriendinnen, beide BAM van 2 kinderen. Dus met 3 volwassenen, 2 peuters, een kleuter, een baby en een buikbaby in een huisje. Hectisch en druk? Nee, juist heel gezellig!

De nachten

Nacht 1 was waardeloos! Ik slaap altijd slecht de eerste nacht ergens. Maar meestal toch wel een paar uur. Nou die vrijdagnacht sliep ik niet. Ik begon de nacht met draaien, met bandenpijn en de eerste harde buiken. Toch veel te veel gedaan die dag. Toen dat wegzakte, kon ik nog niet slapen. Ik moest elk uur naar de wc en had ongeveer 3 keer kramp in mijn kuit. Ik zag de tijd voorbij tikken. Om 6.15u gaf ik het op met ongeveer een uurtje slaap. De kinderen zouden toch wel snel wakker worden. Dus ik sloop naar de woonkamer, even 4 andere muren om me heen en kijken naar konijntjes en vogeltjes, heel veel vogels.

Landal

Dag 2 besloot ik dus wat rustiger aan te doen. Wel was dit de ALV dag. Ook zou Stichting FIOM langskomen en praten over wat ze doen en hoe je je kind kunt vertellen dat hij/zij van een donor is. Ik had wat hulp en op tijd stond de lunch klaar. Op naar de vergadering, ik notuleerde, maar zat en ruste toch uit. Ook met de lunch veel gezeten. En had hulp met alles opruimen. Na de lunch op de bank geploft, en het FIOM overgeslagen. Ik wilde even niks. Jammer, maar ze komen vast nog eens en heb hun boek al.

In de avond op tijd terug naar het huisje en daar wat tv gekeken en op tijd naar bed. Deze nacht begon met heel kort paar harde buiken. Maar was zo snel over dat ik zo snel sliep. Ik sliep nog wel een tikkie onrustig. Maar al met al wel 7 uur ongeveer. Zo had ik genoeg energie voor de laatste dag.

En weer harde buiken

De laatste dag begonnen we met een gezamenlijk ontbijt en een tochtje naar het zwembad. De eerste keer zwanger zwemmen voor mij. En al zittend in het pierenbadje met een baby in mijn handen, besloot mijn buikmeisje ook van zich te laten horen (voelen). Na de lunch lekker in het huisje rustig aan gedaan en wat gelezen. Aan het einde van de middag verzamelden we met wat moeders en kinderen bij de snackbar voor een vroeg diner, zodat we daarna allemaal naar huis konden.

Om 18u was ik thuis, laadde ik de auto uit, draaide een wasje. Ik dacht een dagje vrij te hebben van harde buiken maar die kwamen toch nog kort. Vroeg naar bed en goed geslapen. De dag erna moest ik alleen nog alles uitpakken en opruimen. Maar dat hebben we heel langzaam gedaan.

Ik kijk al uit naar mijn volgend weekeinde weg, met deze groep weer of met een vriendin. Het maakt niet uit. Het was veel te kort! Heerlijk om eruit te zijn. Moet ik echt vaker doen! En volgend jaar doe ik de ALV met mijn meisje in mijn armen…

Wanneer kreeg jij de eerste harde buiken?

Show Full Content

About Author View Posts

Thea

Ik ben Thea, dertiger, single en mama van Isabel. Ik ben een Bewust Alleenstaande Moeder (donor anoniem). Werk fulltime in de kinderopvang, vrijwilliger, vrolijk, open en (te) lief. En niet te vergeten: hou van bloggen.

Previous En dan lig je ineens in het ziekenhuis
Next Julianatoren met Jul & Julia

5 thoughts on “Weekendje Landal is een weekendje harde buiken

  1. Wat leuk om er even uit te zijn. Heerlijk rustig genieten. Ik kreeg ze met 14 wk bij mijn dochtertje, dagje uit met mijn man en naar de toppers geweest die dag :).

  2. Ik weet het niet zeker maar ik dacht rond 28 weken. Vooral als ik druk was geweest die dag ‘S avonds. 1 x was ik bang dat het zou doorzetten, maar gelukkig is hij toen blijven zitten, dit was wel schrikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

1 jaar officieel partners

9 december 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten