Hoera! Hoera! Wat hadden we een feestweek vorige week. Maik is namelijk 3 jaar geworden. Nog maar een jaartje tot hij naar de basisschool gaat. Whaaaa, de tijd vliegt! Naast de feestvreugde waren we heel druk met opruimen in huis en maakten we ons veel zorgen over Luuk’s gezondheid. Hij blijft maar kwakkelen, zo erg dat ik zelfs dinsdagavond laat nog richting de huisartsenpost rij. Kijk je mee naar onze week?

Inhoudsopgave

Maandag 30 september 2019

Ja hoor, het is zo ver. Hij keek er al een tijdje naar uit, maar hij is nu toch echt jarig!

Bovenstaande foto’s lijken nog maar zo kort geleden!

Natuurlijk starten we de ochtend met kijken naar alle slingers en ballonnen en kan hij eindelijk zijn cadeautjes uitpakken!

Ondertussen hebben we Luuk ziek thuis, we gaan maar eens met hem naar de huisarts, want hij hoest vaker wel dan niet. En ik begin me er toch een beetje zorgen over te maken. Gewapend met medicatie gaan we naar huis en hopen we dat het snel werkt.

Terwijl de mannen thuis blijven, ga ik naar mijn werk op de BSO. Als ik terugkom, krijg ik dikke knuffels van Maik.

En het is traditie bij ons; De jarige mag kiezen wat we eten. Luuk probeerde Maik in te fluisteren dat het pannenkoeken moesten worden, maar nee. Maik koos voor kip met rijst. Het werd kip madras!

Voor het slapen gaan, krijgt Luuk zijn medicatie. En nu maar hopen dat we een betere nacht in gaan.

Rick en ik zitten ’s avonds romantisch op de bank te knippen en plakken. Het is tijd om traktaties te maken voor op het kinderdagverblijf!

En deze schattige eierkoek schildpadjes zijn het resultaat. Ben benieuwd wat Maik ervan vindt morgen!

Dinsdag 1 oktober 2019

Nog een keer feest! Maik gaat naar het kinderdagverblijf, dus mag trakteren en krijgt een feestmuts op.

Hij krijgt een mooie kaart en een traktor om mee te spelen. Natuurlijk kregen we meer foto’s, maar aangezien daar andere kinderen op staan, kan ik ze niet laten zien. Geloof me als Maik een hele leuke dag heeft gehad bij de kindjes.

De kerstman komt vroeg dit jaar! Ik word verwend met een heerlijk Nike vest van FC Utrecht. Want het is en blijft mijn club!

En ook het voetbalshirt van dit seizoen komt binnen. Ik ben er blij mee! Als we rustig op de bank zitten ’s avonds, krijgt Luuk het zo benauwd, dat ik overleg met de huisartsenpost. We spreken af om even langs te komen. Eenmaal daar ging het wel weer goed met Luuk. Maar zo’n gebroken nacht voor hem, plus de koorts, maken dat ik hem afmeld voor school de volgende dag.

Woensdag 2 oktober 2019

Woensdagochtend komen mijn schoonouders oppassen op de kids en gaan Rick en ik samen naar de cardioloog voor mijn jaarlijkse hartcontrole. Alles zag er goed uit, dus ik mag er deze keer zelfs 2 jaartjes tegenaan zonder controle.

Eenmaal thuis, besluit ik boven eens flink puin te ruimen. Ik duik achter de schotten en mest alles uit en sorteer het vooral weer bij elkaar. Soort bij soort, in plaats van dat alles overal steeds door elkaar heen staat. Wat een ruimte geeft het!

En ook ons ketelhok pak ik aan. Ik haal er een hoop spullen uit voor de verkoop of om weg te gooien. Zo’n flinke opruiming was wel even nodig. En het is extra fijn dat Rick ondertussen beneden alle rommel plekken aan het uitzoeken is. ’s Middags breng ik de kinderen naar hun vader en ga ik nog even verder met opruimen tot we gaan eten.

Donderdag 3 oktober 2019

Luuk blijft kwakkelen en heeft een slechte nacht gehad. Dus ook bij papa blijft hij nog ziek thuis. De arme vent!

Ik verzamel ondertussen moed om alle spullen op tafel uit te zoeken en op hun plek te leggen. Ook mijn bureau is nog een puinhoop. Maar ik neem me voor om alles opgeruimd te hebben voor ik naar mijn werk vertrek.

Ondertussen leeft er een een echt hondenleven 😉

Het lukt! Alle kasten zijn uitgemest, opgeruimd en we zijn op het stofzuigen na, helemaal klaar voor Maik’s verjaardag. Wat een rust geeft dit.

Na mijn werk is het eten al klaar, Rick heeft een patat pizza ovenschotel gemaakt. Via een recept die hij online tegenkwam. Het was iets minder lekker dan we hadden gehoopt, maar het werd een prima maaltijd.

Ik knuffel wat af met deze boef en bereid me ondertussen voor op een nieuwe schooldag.

Vrijdag 4 oktober 2019

Op school begint het tempo ineens op te lopen. En omdat ik over 2 weken een schooldag moet missen, blijkt dat ik volgende week 2 presentaties heb en 2 verslagen moet inleveren. Dat wordt nog flink bikkelen de komende dagen. Gelukkig heb ik inmiddels 2 weken vakantie, omdat we de zomer hebben doorgewerkt. Dus ik heb iets meer tijd, maar dus wel minder tijd om te ontspannen helaas.

Bij thuiskomst wacht er een lekker perspakketje op me. De Kleine Keuken komt met bovenstaande lekkere producten. En op mijn Instagram kun je net zo’n pakket winnen. Klik op de foto hieronder en plaats een reactie om mee te doen!

Zaterdag 5 oktober 2019

Eindelijk is het tijd voor Maik’s feestje, hij keek er de hele week al naar uit. Als de jongens op de verjaardagsvisite zitten te wachten, doen ze dat in stijl, achter elkaar met ieder een iPad op schoot.

Maik vond het wat overweldigend, al die visite, alle cadeaus en dan ook nog eens een taart. Hij durfde de kaarsjes zelf niet uit te blazen 😉 Maar wat heeft hij genoten van zijn feest! En wat is hij enorm verwend.

Zondag 6 oktober 2019

Het is een regenachtige dag, dus we besluiten pyjamadag te houden. Luuk vindt het erg leuk om zich niet te hoeven aankleden. Terwijl de jongens spelen met al het nieuwe speelgoed, ga ik alleen de deur even uit om wat boodschappen te doen. En verder kijken we films en doen zo weinig mogelijk.

Samen even op de iPad kijken en wachten op de chippies.

Die vervolgens al op tafel kwamen. Lekker zo’n zondagmiddag, niks moet alles mag. En die chippies smaakten prima!

Komende week heb ik dus vakantie, al heb ik wel veel huiswerk te doen. Maar het is heerlijk dat ik verder weinig verplichtingen heb. Even uitrusten. Ik was eraan toe! 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Sjablonen voor een Halloween pompoen
Next Everest: De jonge yeti

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

10x Paaseieren versieren

15 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten