De zomervakantie is nog steeds in volle gang, inmiddels zijn we net over de helft! Afgelopen week was ons laatste weekje met de kinderen samen. Want de komende 3 weken zijn ze bij hun vader. Dat is om eerlijk te zijn wel even slikken. Toch blik ik graag nog even terug op afgelopen week, waarin we 2 verjaardagen hadden en ook nog een heel leuk dagje uit gingen. En je hoeft je over mij geen zorgen te maken de komende 3 weken zonder de kinderen hoor, want er staan nog genoeg leuke dingen op de planning, maar die zie je wel in de volgende weekoverzichten!

Inhoudsopgave

Maandag 5 augustus 2019

Het is geen complete Maikdag vandaag. Normaal gesproken is dat de afgelopen tijd op maandag wel geweest, maar mijn schoonvader bood aan op Maik te passen. Dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om even flink wat werk te verzetten. Met behulp van deze Structuurjunkie Light planner die net binnen is gekomen. Ik ben er zo blij mee!

Maik vermaakte zich ondertussen heel erg goed en heeft fijn gespeeld. Halverwege de middag haalde ik hem weer op en hadden we alsnog lekker wat tijd samen voor Luuk thuis kwam van de BSO.

Dinsdag 6 augustus 2019

Het was opnieuw een werkdag voor me. Geloof me als ik zeg dat ik nog nooit zo’n drukke zomer met opdrachten heb gehad. Ik ben er enorm blij mee, want we kunnen het goed gebruiken. Maar ik heb flink wat tijd nodig om al het werk te kunnen verzetten. De kinderen zijn ondertussen op de opvang. Waar Maik net als thuis, druk is met “koken”. Dit is echt zijn favoriete speelgoed, zo leuk om te zien!

Woensdag 7 augustus 2019

Het is regenachtige deze ochtend, dus rommelen we wat in huis. De jongens spelen druk met hun keukentje en auto’s en ik maak tijd om de allerlaatste verhuisdozen die al weken in een hoek staan, uit te zoeken. Ik kom onder andere deze Super Nintendo tegen. Yes! Die gaan we binnenkort maar weer eens aansluiten.

Begin van de middag rijden we naar de kinderboerderij hier in de buurt, om met de vriendinnetjes van de jongens te meeten. Zo kunnen de mama’s even bijkletsen. Soms is het even schuilen voor de regen, maar verder was het een heerlijke middag!

De jacuzzi ligt ondersteboven te drogen. Wel jammer, want ik heb zin in een duik! Tijd om daar komende week maar weer eens water in te gooien!

Donderdag 8 augustus 2019

Na een dagje vies worden op het kinderdagverblijf, kun je de dag niet beter eindigen dan in bad! Maik heeft er nog altijd zoveel plezier in. En ik ook!

De slowcooker heeft het grootste werk gedaan vandaag, ik vind het toch wel ideaal hoor, zo’n apparaat. Het werd kip madras vandaag. Zo lekker! Dit kan ik dus iedere dag wel eten. Binnenkort zal ik het recept eens met jullie delen!

Vrijdag 9 augustus 2019

Het is zo’n ochtend. De kinderen zijn moe en weten niet zo goed wat ze moeten doen. Gelukkig biedt de iPad afleiding en knuffelen we wat af met zijn allen.

Maik lijkt altijd zo vrolijk. En dat is hij eigenlijk ook wel, maar de peuter buien zijn niet mals de laatste tijd. Al moet ik dan eigenlijk wel weer grinniken om die pruillip en zijn boze blik. Hier wilde hij geen kleren aan, terwijl we allang in de auto hadden moeten zitten naar oma, zucht 😉

’s Avonds komt mijn onesie voor Lowlands binnen. Uh ja, ik weet eigenlijk ook niet waarom we zulke lelijke pakken aantrekken, maar je ziet volgende week vast leuke foto’s voorbij komen waarbij we met de hele groep voor schut lopen!

De buren hebben een kitten. En dat vinden de jongens natuurlijk super leuk. Tijd dus om even op kraambezoek te gaan!

Maik vindt het maar gek, zo’n klein pluizenbolletje, haha.

Zaterdag 10 augustus 2019

We gaan vandaag op uitnodiging een dagje naar Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. En direct bij binnenkomst willen de jongens in de vrije val toren. Maik is eigenlijk nog een beetje te klein, maar wil zo graag, dat hij erin mag. En hij giert het uit van pret! Ik kan overigens echt niet tegen zulke attracties, dus ben maar al te blij dat Rick met liefde meegaat met de jongens.

En terwijl de grotere mannen in de rij staan bij de volgende attractie, duik ik met Maik een van de vele speeltuinen in.

Spanning op zijn bekkie, maar Luuk houdt duidelijk van harde attracties en giert het weer uit van pret.

Natuurlijk wil hij ook nog even de achtbaan in..!

En Maik wilde ook! Gelukkig was hij 1 centimeter groter dan de toegestane lengte, dus hij mocht voor het eerst een achtbaanritje maken.  Zo leuk om te zien dat hij dat zo leuk vindt. Hij bleef maar lachen de hele tijd!

De jongens spelen nog even lekker in Miniland.

En Maik maakt een ritje op de kabelbaan.

Als we tot slot nog een ritje in de trein maken, zijn we er ook wel klaar mee. Het waait hard en we hebben die avond nog allerlei andere plannen. Tijd dus om weer naar huis te gaan.

Het was een heerlijke dag. En het park is een echte aanrader voor jonge kinderen. Ze hebben er keihard van genoten en wij dus ook!

Na nog 2 uurtjes thuis gespeeld te hebben, gaan we eten bij de McDonalds met zijn vieren. Het is ten slotte de laatste avondmaaltijd met zijn viertjes voor deze vakantie. Na het eten vertrekken we richting een surpriseparty van de zoon van een vriendin van ons. Het was een gezellige avond, de jongens gingen heel laat naar bed, maar hebben zich uitstekend gedragen de hele avond.

Zondag 11 augustus 2019

We spelen de hele ochtend lekker thuis en gaan begin van de middag nog even op bezoek bij mijn schoonouders. Luuk fietst er helemaal zelf naartoe, naast mij. We zijn allemaal zo trots op hem! En als we ’s middags de verjaardag van mijn zus hebben, komt papa ze daar ophalen om ze voor 3 weken me te nemen. Een lastig momentje wel, ik had van te voren niet gedacht dat ik dat nog zo lastig zou vinden. Maar goed, koppie omhoog. De jongens gaan vast nog 3 heerlijke weken vakantie hebben en wij gaan ons ook zeker wel vermaken!

Lees ook: Weekoverzicht #198

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Verjaardagscadau voor je man, vriend of partner
Next Boekentip: Positief en creatief opvoeden

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Vliegen met kinderen; 12x handige tips

6 januari 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten