De eerste week van de meivakantie begon niet heel goed. Luuk werd ziek, overgeven, koorts en heel erg hangerig. Dat was een beetje balen. Toch hadden we een gezellige Koningsdag op de vrijmarkt en in de middag kochten we nieuwe meubels. We hebben een nieuwe eethoek en daar hebben we de rest van de dagen enorm van genoten! Dat en meer zie je in het weekoverzicht van deze week.

Maandag

Het was bijna Koningsdag, dus kon ik de enige echte Tattoo van Oranje gaan opplakken. Dit was voor een social media samenwerking en ik vind het concept zo ontzettend leuk!

Dinsdag

Maandag was ik al de hele tijd druk met een zieke Luuk en dat was op dinsdag helaas niet veel beter. Luuk slaapt, spuugt, eet en drinkt bijna niet en ik maak me best wel zorgen om hem.

Gelukkig is Maik er nog om me aan het lachen te krijgen tussendoor 🙂

Hier brachten we vrijwel de hele dag door. Een beetje knuffelen, televisie kijken en rustig aan doen.

Als na het eten ‘s avonds Luuk samen met papa nog even op de grond met de auto’s gaat spelen, kan Maik het via zijn stoel toch nog goed in de gaten houden hahaha.

Ik bewerkte ondertussen deze geweldige foto van Maik nog. Hij is echt een lachenbekkie, maar weet inmiddels heel goed zijn pruillip in te zetten.

Nog even een foto maken voor papa die aan het tafeltennissen is die avond, voor Maik ging slapen. Tijd voor een uurtje voor mezelf.

Woensdag

Luuk besloot de tafel nog even geel te kleuren. Dat is balen zeg. Maar we waren toch al aan het kijken naar nieuwe meubels.

Ik besloot dus direct te kijken naar een nieuwe salontafel. En ik wilde heel graag deze even in het echt bekijken om te zien of ze echt zo leuk zijn.

Luuk leek aan de betere hand, maar viel halverwege de middag toch ineens weer in slaap op de bank. Dat is niets voor hem, dus hij was toch nog niet fit.

Dat slapen was wel een beetje jammer, want de thuiskapper kwam om mijn en Luuk’s haar onder handen te nemen. Gelukkig liet hij het toch een beetje toe, al ging het niet echt met een lach.

Mijn haar ging er wel af met een lach. Ik heb er echt mega veel vanaf laten knippen en de zijkant op laten scheren. Yes! Ik herken ineens mezelf weer als ik in de spiegel kijk haha. Langer haar is het dus echt niet voor mij.

‘s Avonds verf ik mijn haar nog even. En ik doe gelijk mijn voorhoofd er ook even bij zoals je kunt zien…

Donderdag

Het is Koningsdag en we beginnen de dag met een Oranje donut. Yay!

Halverwege de ochtend gaan we naar de vrijmarkt. Maik valt al snel in slaap, met zijn leuke schoenen aan. Ik vind zijn vossen schoenen zo schattig!

Luuk kocht 5 auto’s op de vrijmarkt voor 50 cent en is er dolgelukkig mee.

Ik laat mijn nieuwe kapsel nog even zien op Instagram. Het is nog even heel erg wennen voor mezelf, maar wat ben ik er blij mee zeg.

Omdat Luuk nog niet zo fit is, blijven de mannen ‘s middags lekker thuis. Mijn moeder en ik gaan naar de Leen Bakker en de Kwantum om nieuwe meubels te kopen. Ik wil sowieso eetstoelen hebben en we willen er het liefste ook gelijk een nieuwe tafel bij. Dit is een van de mogelijkheden.

En ik probeer deze tafel nog mee te nemen, maar Joost vindt het echt geen mooie tafel (hoe kan dat?!).

Uiteindelijk vinden we deze bij de Kwantum en omdat het een showmodel en de laatste was, mocht ik het voor een prikkie meenemen. Zo fijn!

Een paar uurtjes later stond alles, inclusief de nieuwe stoelen, in elkaar. En wat ben ik er blij mee. De oude eettafel was 1.50×1.50 meter groot. Echt heel groot dus en was toch best een sta in de weg. Dit is veel kleiner, maar zoveel gezelliger.

Zelfs als ik ‘s avonds op de bank hang, kan ik niet ophouden met naar de nieuwe eethoek te kijken. De oude eettafel wordt diezelfde avond nog opgehaald. De tafel past niet in iedere auto, dus ik was benieuwd of deze mensen met een grote auto zouden komen. Dit was niet het geval, ze hebben de (loodzware) tafel op het dak vastgebonden en zijn zo naar huis gereden. Je begrijpt dat ik dat van 8 hoog toch echt even wilde aanschouwen hahaha.

Ik geniet ook van de nieuwe salontafeltjes. Inderdaad degene die ik eerder al op de website zag staan. Ik vind ze zo leuk!

Vrijdag

Met een nieuwe eettafel, horen er nieuwe gewoontes bij. We ontbijten dus aan tafel, in plaats van voor de televisie en dat vindt Luuk erg gezellig.

Maik vindt het ook erg gezellig met me haha. Wat is hij toch een heerlijke lachebek.

Zaterdag

Maik vindt eten niet zo heel erg boeiend. Niet uit de fles en niet van een lepel. Maar in deze Fresh Food Feeder (sabbelzakje) vindt hij het wel heel erg leuk. Er zitten stukjes appel in en Maik sabbelt erop los.

Om daarna, net zoals anders, weer breeduit te gaan lachen hahaha.

Zondag

Deze foto van Luuk kwam online voor het Living Arrows Project. Je ziet Luuk’s sprekende gezicht er zo goed op, ik vind het echt een geweldige foto.

‘s Middags gaan we even lekker wandelen. Boodschappen doen en een frisse neus halen. Maik valt weer lekker in slaap.

Luuk is gelukkig weer helemaal opgeknapt en geniet met volle teugen van het buitenspelen. Het is een vreselijk lelijke speeltuin, maar Luuk vindt het er heerlijk. En het is zo onderhand in onze achtertuin, dus we zijn hier regelmatig te vinden. Alleen schommelen durfde Luuk nog niet goed, maar zo samen met papa was het een groot feest.

Lees ook: Weekoverzicht #136

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Gehoorbescherming voor baby’s en peuters
Next Kinderen in het verkeer

2 thoughts on “Weekoverzicht #135

  1. Je haar is echt zo goed gelukt echt mooi!staat je goed. Leuk hoor nieuwe meubeltjes in huis staat er gezellig allemaal ik zou dat ook zo uitkiezen? fijne week gewenst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Jaxx zijn eerste verjaardag!

3 oktober 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten