Vorige week kwam ik er echt niet aan toe om het weekoverzicht online te zetten. Daarom zie je nu een twee-weekoverzicht. Van maandag 8 mei t/m zondag 21 mei. Er gebeurde weer genoeg, wat precies laat ik je zien in dit weekoverzicht in foto’s. 

Maandag 8 mei

Luuk was een nachtje logeren bij mijn moeder en Maik ging met mij en Joost mee naar de longarts voor de uitslag van de apneutest.

Eenmaal thuis ging ik verder waar ik gebleven was de afgelopen dagen. Foto’s maken van spullen die op Marktplaats kunnen. Waaronder deze dubbele kinderwagen, die ik al snel aan een oud collega kon verkopen. Fijn! Dat scheelt een hoop ruimte.

We aten deze heerlijke pasta ‘s avonds.

Dinsdag 9 mei

Maik en ik hadden Luuk naar de peuterspeelzaal gebracht en liepen via een ommetje terug naar huis. Maik werd er slaperig van.

En hier is m’n nieuwe “vriend” vanwege de slaapapneu.

Maik blijft toch nog wel heel erg van samen slapen houden sinds hij ziek is geweest. Hij komt ook nog iedere nacht voor een voeding. Maar ja, dat hoort er even bij.

Woensdag 10 mei

De schoolfoto’s die op de peuterspeelzaal gemaakt zijn kwamen binnen. En wat een leuke foto is dit geworden!

En allemaal kleine pasfoto’tjes.

Maik vindt het tegenwoordig leuk om met billendoekjes te spelen haha.

Donderdag 11 mei

Hallo nachtvoeding. Maik sliep al heel snel door, toen hij nog maar 5 weken was namelijk en dat hij sinds hij ziek is geweest ineens ‘s nachts weer voor voedingen komt valt toch wel een beetje zwaar. Vroeg opstaan ben ik wel gewend na 3 jaar, maar ‘s nachts eruit én vroeg opstaan samen is toch wel pittig haha.

In het ziekenhuis zeiden ze dat het toch wel belangrijk was om nu met vaste voeding aan de slag te gaan, omdat Maik echt licht is voor zijn leeftijd en lengte. Maar zoals je kunt zien moet hij er maar weinig van hebben. Wat we ook proberen..

Deze leuke babyslofjes kwamen binnen. En ik mag een setje weggeven in de winweek.

Vrijdag 12 mei

Terwijl Luuk weer op de peuterspeelzaal is spelen Maik en ik samen wat op de grond.

Zaterdag 13 mei

Na een dag werken, liggen de kinderen gelukkig al vroeg te slapen en kan ik op de bank ploffen. Het is tijd voor de finale van het Songfestival en natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe O’GENE het gaat doen.

Zondag 14 mei

Het is moederdag en ik mag lekker uitslapen. Daarna word ik wakker gemaakt met een ontbijtje, cadeautjes en knuffels van de mannen.

Kijk eens hoe verwend ik ben.

Voor oma knutselen we nog wat in elkaar.

En we knuffelen nog wat af op bed. Luuk is een beetje koortsig en ‘s middags gaan we naar mijn moeder om te barbecuen. Daarom kijken we met z’n drietjes de wedstrijd van Feyenoord. Als ze winnen, zijn ze landskampioen. En gelukkig winnen ze.

Na een geslaagde barbecue bij mijn moeder en haar vriend, samen met mijn liefzusjes en aanhang komen we thuis als de zon onder gaat. En wat hebben we toch een geweldig uitzicht vanuit de keuken.

Maandag 15 mei

Het artikel over mijn plus size kledingmaat en deze jurk komt online. En wat krijg ik er veel lieve reacties op. Dat deed me goed!

Luuk en ik kijken samen naar de huldiging van Feyenoord op de tv.

Maar daar was door alle fakkels weinig van te zien in eerste instantie haha.

Met een man als die-hard Feyenoord fan is dit toch wel leuk om te zien, stiekem 😉

Na mijn blog van die ochtend, krijg ik allemaal goede tips waar ik betaalbaar toffe plussize kleding kan shoppen. En ik vind tweedehands een paar leuke items, waaronder deze bikerjeans. In een veel te grote maat, maar goed, hopelijk is dit het laatste jaar dat ik deze maat nodig heb.

Ook koop ik deze zomerjas, al kan je op deze foto niet goed zien hoe leuk de jas eigenlijk is.

En dit vest koop ik ook voor een prikkie. Hij is nog nooit gedragen, het kaartje hangt er zelfs nog aan.

Ook dit shirt komt mijn kant op.

Dinsdag 16 mei

Goedemorgen weer. Het was weer half 5, gaap.

Het is heerlijk warm weer en als we Luuk ophalen van de peuterspeelzaal trek ik Maik een korte broek aan en zet zijn zonnehoedje op. Hij is klaar voor de zomer!

Ook Luuk hoeft geen jas aan op de terugweg en fietst naast de kinderen.

Als ik na de lunch wat aan het opruimen ben in de keuken hoor ik Luuk ineens gillen: “mama kom! Maik zit! Maikie zit mama, kom!” Ik denk dat hij me in de maling neem, maar kom toch kijken. En ja hoor, die kleine man van me is gewoon zelf gaan zitten. Eerst denk ik nog dat Luuk hem geholpen heeft, maar als ik Maik op zijn buik leg, gaat hij gelijk weer zitten. En hij is zelf zo trots. En Luuk ook, zo leuk!

Dan is je baby 7,5 maand oud, 3,5 week te vroeg geboren met een paar dagen neonatologie erachteraan en heeft hij onlangs nog uitgedroogd in het ziekenhuis gelegen en gaat hij gewoon zelf zitten. En als ik bij hem kom zitten, is hij klaar voor de volgende stap, want hij trekt zich direct aan me op om te gaan staan. Wat gaat het hard ineens. En wat is hij ontzettend snel met dit soort dingen.

Woensdag 17 mei

Ook begint hij flink te tijgeren en soms lukt het hem om te kruipen. De kastjes zijn niet meer veilig, hij trekt gelijk aan de deurtjes van het tv meubel. Gelukkig zit daar al kinderbeveiliging op haha.

Daar gaat hij, de halve woonkamer door.

Dat Maik nu de hele kamer door tijgert en kruipt, vindt Luuk nog wel lastig. Want Maik kan nu ook bij zijn speelgoed komen en samen spelen met een baby kan natuurlijk niet echt. Toch doen ze hier een poging en die leg ik gauw vast.

Donderdag 18 mei

Ik ga winkelen met Luuk, Maik en mijn moeder. Ik heb echt nieuwe kleding nodig en slaag goed. Luuk had een flinke peuterpuberbui, maar na nog even wat gedronken te hebben bij mijn moeder gaan we weer positief naar huis, om in de file terecht te komen.

Thuis is een deel van mijn bestelde kleding binnen, waaronder de bikerjeans. En hij past! Want tja, dat is altijd maar de vraag als je het niet van te voren even kunt passen.

Joost gaat op donderdagavond altijd trainen bij de tafeltennisvereniging en dan doe ik het grootste deel van het bedritueel, maar deze kleine man vond het wel gezellig met mama en weigerde te gaan slapen. Zal je altijd zien..

Uiteindelijk begint hij toch moe te worden.

Kan ik mooi een andere bestelling nakijken. Want dit toffe shirtje van Noppies voor Maik kwam binnen.

En een Noppies shirt voor Luuk.

En dit spijkerblousje vind ik wel echt super leuk. Het is ook van Noppies en is voor Maik. het is een ruime maat te groot, dus hij kan het nog lekker vaak aan.

Ook komt de slaaptrainer binnen voor Luuk. Hij is elke ochtend zo vreselijk vroeg wakker, dat hij erg moe is steeds. Hopelijk gaat dit helpen om hem wat langer in zijn bed te laten slapen.

Ook bestelde ik deze urinoir, in de hoop dat Luuk wat meer interesse in de wc gaat krijgen. Maar tot nu toe nog niet helaas.

Vrijdag 19 mei

Nu Maik zo stevig zelfstandig zit, durf ik hem wel mee te nemen op het nieuwe fietsstoeltje. We brengen Luuk naar de peuterspeelzaal en zijn op deze manier heel snel op en neer. Als we terugfietsen is Maik wel een beetje moe van alle indrukken. Hij ziet ook zoveel op de peuterspeelzaal. Na 3 minuten fietsen zijn we thuis en valt hij als een blok in slaap.

Kan ik mooi in huis aan de gang. Ik hang dit nieuwe rekje in de badkamer op en poets de keuken en het toilet.

Zaterdag 20 mei

Na een ochtend uitslapen, komt Luuk nog even lekker bij me liggen. Hij is erg moe en hangerig. Oh jee, dat beloofd niet veel goeds. We vieren vandaag mijn en Joost’s verjaardag, dus ik hoop dat hij het een beetje trekt allemaal.

Dus vermaak ik hem met wat snapchat filters.

Er kwam meer visite dan in eerste instantie gedacht, maar het was erg gezellig. Luuk vond het wat druk en was nog steeds erg moe, dus hij was niet op zijn gezelligst, maar ach. Toen het wat rustiger werd, vond hij het ook leuker worden. Het is ook wat, als ineens je hele huis vol visite zit.

Zondag 21 mei

Ik ben kapot, de visite ging laat weg en Maik kwam ‘s nachts weer voor een voeding. Luuk was ook vroeg wakker en zo zat ik na ruim 3,5 uur slaap weer met de kids in de woonkamer. Goedemorgen!

Maik valt nog wel eens om nu hij steeds gaat zitten en heeft een beste blauwe plek op zijn voorhoofd. Hij heeft sowieso wat bulten op zijn hoofd. Maar ja, we kunnen hem moeilijk vastbinden. We maken er een relax dagje van, want we zijn alle 4 moe van ons verjaardagsfeestje.

Deze week ben ik dan echt jarig en wordt het heerlijk weer. Dus er staan een aantal leuke dingen op de planning!

Lees ook: Weekoverzicht #138

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Nijntje kamer in Utrecht – Een leuke hotelovernachting met kinderen
Next Een nieuwe eethoek

2 thoughts on “Weekoverzicht #137

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

9 makkelijke bespaartips voor je gezin

20 juni 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten