Wat een week was het, het liep allemaal even anders dan we van te voren hadden gedacht. Het was de tweede week van de meivakantie en nadat Luuk ruim een week ziek geweest was, hadden we wel zin om leuke dingen te gaan doen, maar Maik werd ook ziek. En hoe! Het werd een week vol zorgen en zo rustig mogelijk doen. Een verslag hiervan zie je in het nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Maik komt ziek uit bed, hij slaapt eigenlijk alleen maar. Drinkt zijn flessen en gaat weer slapen. Hij is enorm aan de diarree en heeft de ’s nachts zijn hele bed onder gespuugd.

Arm klein ventje, ik begon me toch wel een beetje zorgen te maken.

Dinsdag

Dinsdag ging het alleen maar slechter met Maik. Hij lag als hij wakker was een beetje voor zich uit te staren, er kon geen lachje vanaf en hij sliep weer heel veel. Ik besloot de huisarts te bellen waar we niet veel later terecht konden.

Op weg naar de huisarts, kwamen we paardenbloemen tegen. Luuk wilde maar al te graag even blazen.

De huisarts vertrouwde het ook niet en nadat we Maik op de weegschaal gelegd hadden en zagen dat hij best fors was afgevallen, werd er overlegd met de kinderarts. We moesten naar het ziekenhuis komen.

Na ruim drie uur op de spoedeisende hulp werd besloten Maik op te nemen en hem een ORS sonde te geven. Mijn arme kleine ventje, met zo’n grote pleister op zijn wang.

We hadden wel een leuk uitzicht vanuit de ziekenhuiskamer.

Woensdag

De avond en de nacht waren vreselijk. Maik haat zijn ziekenhuisbed intens en weigert erin te slapen. Halverwege de nacht, besluit ik samen met de verpleegster om Maik bij me in bed te nemen. Daar slaapt hij gelukkig wel verder. Ik nauwelijks, maar dat geeft niet.

Als Maik rond een uur of 7 na ruim 15 uur eindelijk weer een goede fles mag drinken, knapt hij op. Er kan zelfs weer een lachje vanaf. Hij is wel erg zwak, maar zolang hij lacht, is het goed. Hij begint langzaam zichzelf weer te worden.

Ik maak nog wat mooie foto’s van Maik, terwijl we wachten op de artsen. Als het goed is horen we daarna dat we naar huis mogen.

Dit is inderdaad het geval. Ik bel Joost, die met Luuk direct onze kant op komt en ik maak Maik klaar voor vertrek. En samen wachten we op de andere 2 mannen.

Thuis gaat het steeds beter. Maik slaapt wel veel, maar ja, hij is ook bijna de hele nacht wakker geweest. En gelukkig drinkt hij ook goed. De diarree blijft nog wel steeds, maar dat heb je met een buikgriep. Hopelijk heeft de ORS ervoor gezorgd dat hij nu even iets meer kan hebben.

Samen met mama knuffelen blijft natuurlijk ook een goed medicijn.

Donderdag

Soms betrap ik de kleine man zelfs op wat actiever gedrag. Hij begint weer om te rollen tijdens het aankleden en zit binnen no time in de kruipstand. Kleine boef!

En hij gooit ook z’n charmes weer in de strijd. Dit is vlak voor de Dodenherdenking. Maik sliep nog niet, dus hij heeft de twee minuten op schoot doorgebracht. Hij moest enorm grinniken om de trompet op tv haha.

Vrijdag

Het is Bevrijdingsdag en het is koud. ’s Morgens doe ik de weekboodschappen, ik ga naar de markt en de rest van de dag ga ik werken. We zouden naar het bevrijdingsfestival gaan, maar Maik is echt nog niet helemaal de oude en ik denk dat het handiger is om een rustige dag thuis te hebben. Na een middag werken ga ik even met snapchat filters aan de slag. Doe mij in het echt van die mooie ogen aub.

Ik bedenk me ineens dat het best wel stil is in de woonkamer en besluit een kijkje te gaan nemen. Maik lag in de box te slapen en Joost en Luuk lagen ook samen te slapen op de bank haha.

Daarna ga ik nog even met Maik knuffelen en we doen er 3 uur over om Luuk vervolgens in slaap te krijgen. Middagslaapjes zijn echt niet handig meer bij onze peuter. Dan weigert hij ’s avonds te gaan slapen.

Zaterdag

Hieperdepiep, hoera! Joost is jarig en mag van mij uitslapen. Ik kijk met de mannen wat tv en hang op de bank.

Wat was het heerlijk weer! We besloten naar buiten te gaan, Luuk wilde fietsen en voetballen. Dus dat hebben we gedaan. We wandelden een stuk, aten een ijsje bij de ijscoboer, gingen nog een potje voetballen en aten thuis nog een stuk taart. Een ontspannen en gezellige verjaardag dus voor Joost.

Maik vond het ook heerlijk buiten en moest enorm lachen naar Luuk de hele tijd.

En kijk zijn kekke schoenen dan, ik vind ze zo leuk!

Zondag

Joost gaat naar Rotterdam om te zien dat Feyenoord nog net geen kampioen wordt en ik heb een fotoshoot. De jongens blijven ondertussen even bij mijn moeder, waar mijn aanplakzussie ook is met haar hond. Maik mocht hem even van dichtbij bekijken, maar vond dat niet zo leuk haha. Maik nam ik weer mee naar huis en Luuk bleef bij opa en oma logeren. Zo hadden wij een rustig avondje en heeft Luuk een gezellig uitje.

Hopelijk hebben we komende week een rustiger weekje.. 

Lees ook: Weekoverzicht #137

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Kinderfeestjes
Next Wel of niet, lichaamsversiering bij je kinderen

1 thought on “Weekoverzicht #136

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Naam van mijn blog

18 augustus 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten