Wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug. Hoewel het soms wel net iets te warm was, hebben we ook hele leuke dingen gedaan. We waren veel buiten en daar knappen we alle 4 enorm van op na een paar maanden waarin we om en om steeds maar ziek zijn. Kijk je mee naar onze week 21?

Inhoudsopgave

Maandag

We beginnen de week met wat samen spelen op de grond. Luuk vindt het wel gezellig dat Maik steeds bij hem op de grond komt spelen.

En jeetje waar is mijn baby nu toch gebleven? Hij gaat zo vreselijk hard!

Ook op bed gaat hij nu de hele tijd zitten haha.

Kleine baby’s worden groot en daarom vind ik dat hij nu toch ook echt maar eens moet beginnen met vaste voeding. Hij begreep het concept steeds niet, maar ineens lijkt hij het toch te snappen.

Nog even knuffelen na een fles!

En ’s avonds proberen we er ook nog wat groente in te krijgen. Dat valt minder goed in de smaak zoals je ziet.

En mijn pioenrozen beginnen uit te komen, yes!

Dinsdag

Voor de peuterspeelzaalochtend wordt er nog even flink geknuffeld door de mannen.

Kijk nou hoe snel de pioenrozen uit komen, zo leuk!

Als ik Luuk heb weggebracht naar de peuterspeelzaal kom ik thuis zijn rugzak tegen, met daarin zijn luiers en zijn tussendoortje. Shit, ik moet dus nog een keer op en neer. In plaats van op de fiets, ga ik nu maar wandelen, dan kan Maik onderweg een beetje slapen en kan ik gelijk boodschappen doen.

Maik speelt ondertussen met Luuk’s brandweer man Sam auto haha. Kijk dat koppie, zo ondeugend. Hij weet best dat hij het van Luuk eigenlijk niet mag haha.

Mijn plan werkt, Maik valt in slaap tijdens het boodschappen doen. En op de terugweg komen we nog een buurvrouw tegen en staan wat te kletsen en te genieten van het weer.

’s Middags krijgt Maik zijn eerste rijstwafel. En mmmm die valt wel in de smaak!

Luuk’s nieuwe kleren kwamen binnen en die zijn we gelijk gaan passen. Gelukkig zit het goed!

Weer knuffelen na het drinken van de fles.

In bad gaan vindt Maik ook al maanden niet zo’n succes, maar zeker met dat warme weer moet het wat vaker dan anders. Ik besluit hem rechtop te zetten en hem op die manier vast te houden en dat werkt. Hij speelt met zijn badspeelgoed en spettert zelfs voorzichtig met het water.

Luuk helpt ook met het wassen van Maik.

Na het badje drinkt Maik zijn fles en dan zit de dag er alweer op.

Woensdag

Oh yeah, it’s my birthday! We vierden het het weekend ervoor al en vandaag heb ik andere plannen, maar toch wilde ik er natuurlijk even bij stilstaan.

Ik nam dit jurkje over via iemand die hier in de buurt woont (en ook nog eens een lezer van mijn blog, leuk!!). En hij staat zo leuk, al zeg ik het zelf. Heb er helaas nog geen foto van als ik het draag, die zal ik binnenkort eens maken.

Ik knuffel wat met Maik als hij zijn fles op heeft en ga zodra hij slaapt gauw douchen.

Ik ga namelijk eind van de middag richting Amsterdam met mijn moeder. We ploffen neer op een terrasje, eten ergens een hapje en gaan vervolgens naar de Ziggo Dome voor het concert van Anouk. En wat hebben we toffe plekken!

Vanaf ons vak keek je zo de hele zaal door en we hadden goed zicht op het podium. Helaas niet op het scherm dat erachter hing, maar dat gaf niet. Wat was het een goed concert en wat een stem heeft Anouk!

Donderdag

De laatste pioenrozen zijn ook uitgekomen! Het is Hemelvaartsdag en ik ben vooral druk met werken vandaag.

Vrijdag

Het is warm, heel warm. Luuk en Joost zijn samen wat aan het winkelen. Ze kopen nieuwe schoenen en ik speel wat met Maik.

Om ons vervolgens klaar te maken en korte broeken aan te trekken.

We gaan namelijk naar mijn moeder en stiefvader op de camping. Daar staat een zwembad en kunnen we een verfrissende duik nemen. Joost haalt nog een paar boodschappen, terwijl ik met de jongens in de auto wacht. En check die blote kakkies van Maik achterin de auto.

Ahhh bloot buikje. Maik vond het heerlijk in het zwembad en na een flesje ging hij knock out. Die vlekjes op zijn buik trokken al snel weg en kwamen waarschijnlijk door het vasthouden in het zwembad.

Hallo zwembad!

We nemen lekker een verfrissende duik. Er zat warm water in het zwembad en het was echt heerlijk!

Zaterdag

Ook zaterdag is het weer erg warm en gaan we naar het zwembad. Voor de eerste keer met Maik en ik ben benieuwd wat hij ervan vindt. Een vriendin was er ook met haar jongere baby, zij gingen ook voor het eerst zwemmen. Maik vond het geweldig en genoot enorm. Luuk vond het gras een beetje eng en de beestjes die rondvlogen ook, dus hij was wat minder vrolijk. Daardoor heb ik geen foto’s van mij en Maik in het zwembad.

Ik ga ’s middags nog even het dorp in op de fiets. Even langs de Action en Zeeman en ik ga eindelijk naar de tattooshop op mijn afspraak te maken. Eind juni is het zo ver!

Zondag

Zondag is het mijn werkdag en ondertussen luister ik via de livestreams mee naar Fc Utrecht – AZ. Een playoffs wedstrijd en een hele spannende ook. Ze moeten vandaag winnen om naar de voorrondes van de Europa League te gaan. Het was zenuwslopend, het werd 3-0 en daardoor verlenging en uiteindelijk zelfs strafschoppen. Ik zat nagelbijtend achter mijn laptop helemaal niet meer te werken. Gelukkig wonnen ze. Ik genoot met volle teugen van de beelden van alle supporters die het veld op renden en de keeper in de lucht gooiden. De keeper stond zelf ook tussen de supporters te hossen. Mooi gezicht.

Aan het eind van de middag besluiten we nog even een stukje te fietsen met de jongens.

Luuk vindt fietsen zo leuk en heeft altijd hele verhalen onderweg.

Nog even op de foto om onder andere mijn nieuwe fietsstoeltje te laten zien en gewoon omdat het leuk is om zelf ook eens met beide kinderen op de foto te staan.

Luuk is dit weekend zo goed bezig. Hij heeft een paar keer op het potje geplast en daarom krijgt hij een Ghostbusters auto. Hij is er helemaal blij mee.

Lees ook: Weekoverzicht #139

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Sinterklaasintocht dit jaar in Dokkum
Next Maik is 8 maanden oud

6 thoughts on “Weekoverzicht #138

 1. Wat een heerlijke week en wat een leuke jurkje voor je verjaardag! Ik ben erg benieuwd wat.voor een tattoo je nu weer gaat zetten?. Heerlijk een zwembad met warm water dan hoef je ook niet Door. Dat vind ik altijd zo verschrikkelijk?

  1. Haha “wat ik nu weer ga zetten” zijn niet-realistische rozen. Ik zal er zodra het erop staat even over bloggen, want hij komt over een andere heen.

   Haha ik vind zelf koud water niet zo erg, maar voor de kinderen is het niet fijn om daar doorheen te moeten 😉

 2. Wat een leuk weekoverzicht. En wat een schattige kinderen heb je! De baby van mijn nichtje heet ook Luuk en is ook zo een vrolijk kindje en heeft altijd een big smile voor ons.
  Anouk, super gaaf! Zij heeft inderdaad een geweldige stem, tof dat jullie daar geweest zijn 🙂
  En natuurlijk nog van harte met je verjaardag, leuke jurk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mijn 9 maanden dagboek – Pauline Oud

10 juli 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten