Wat een warmte de laatste dagen. Vorige week hebben we ook al genoten van de mooie dagen en ik laat ze jullie weer zien in een weekoverzicht. Kijk je mee?

Maandag

Het lijkt erop dat Luuk het zindelijk worden serieus begint aan te pakken. Daarom maakte ik een plaskaart. Na elk vol rijtje krijgt hij iets lekkers. Want met andere dingen kunnen we hem blijkbaar niet omkopen haha.

Het plassen gaat goed en als ik Luuk vertel dat ik dat aan Joost zal sturen in een berichtje, wil hij perse samen even op de foto.

Ineens ging Maik staan. Nou hadden we dat al wel een klein beetje aan zien komen, maar toch. Als het dan zo ver is, schrik je. Want wat staat die box dan hoog! Inmiddels staat die dus natuurlijk naar beneden. Net als zijn ledikant.

Kijk dat trotse bekkie weer. Hij vindt nieuwe dingen doen zo ontzettend leuk.

Vervolgens gaan alle remmen los, overal moet hij even staan.

’s Middags moest ik voor de voorlopig laatste afspraak na de tandarts. De afgelopen maanden heb ik mijn angst voor de tandarts op zij gezet en mijn gebit op laten knappen. Want daar moest het nodige aan gebeuren na mijn HG zwangerschappen. Gelukkig is alles nu achter de rug. En terwijl mijn verdoving uitwerkte, knuffelde ik met de jongens.

Dinsdag

Je grote broer ophalen van de peuterspeelzaal is reuze gezellig. Maik gaat zo hard lachen als hij Luuk weer ziet na een ochtendje rust. En het was weer een eerste keer, namelijk de eerste keer zelf eten onderweg. Heerlijk zo’n rijstwafel.

En omdat het van dat mooie weer was, liepen we via een omweg naar huis. Luuk gaat dan mee op zijn loopfiets.

Die loopfiets staat veel te laag, Luuk is gegroeid! Dus we nemen de fiets mee naar boven om het zadel en het stuur hoger te zetten. Zo zit hij een stuk beter.

Hoi mama, ik kom weer even staan!

Luuk op het potje, papa ervoor om een verhaaltje te lezen en Maik kruipt er omheen. Wat een gezellig uitzicht.

Woensdag

Maik is vandaag net zo lang uit mijn buik als dat hij erin heeft gezeten. Daarom bijna net zo’n foto als ik altijd maakte tijdens de zwangerschap.

Wij gaan samen gezellig aan tafel lunchen. Voor het eerst de chocopasta van de Kleine Keuken op brood. Maik vindt het wel lekker, maar eet nog niet zo veel.

Donderdag

De warmte in huis en vermoeiend. Daarnaast is het plassen op het potje heel intensief en daarom gaan we s middags maar even samen wat relaxen op bed.

Daarna gaan we op vliegenjacht. Want Luuk vindt ze stiekem een beetje eng. Maar deze elektrische vliegenmepper vindt hij geweldig. “Kom mama, vliegen stinken!”. Ach ja, ik hobbel wel weer achter een vlieg aan om ze te bakken met m’n tennisracket 😉

Nomnomnomnom, zelf eten is zo leuk!

En als Maik op de foto gaat, wil Luuk natuurlijk ook even.

Vrijdag

Als we Luuk naar de peuterspeelzaal gebracht hebben, gaan we de auto naar de garage brengen. Er moeten een paar kleine dingen gerepareerd worden voor de APK keuring. Ik neem Maik in de draagzak weer mee naar huis.

Twee bussen in en na een gezellig ochtendje bijkletsen met een verre buurvrouw komen we thuis en gaan niet veel later Luuk ophalen met de fiets.

En eenmaal thuis gaan we aan de slag met de knutselwerkjes voor Vaderdag. Luuk vond alleen dat hij zijn lippen ook wel in mocht kleuren.

Als Joost gaat voorlezen aan Luuk, gaat Maik meestal naar Luuk’s slaapkamer om er ook bij te zijn. Ik legde hem bij Luuk in bed en dat vonden ze wel gezellig haha.

Als de jongens op bed liggen, ga ik als een speer richting een dorp verderop met de bus, tijd om wat boodschappen te doen en de auto op te halen. Bepakt en bezakt kom ik ’s avonds weer thuis.

Zaterdag

Vandaag ben ik co-host bij het blogfeestje. Super leuk! Heb jij je links al gedeeld?

Na een dag werken komen de jongens me uit de slaapkamer halen omdat we gaan eten. Dus wilden ze nog eventjes voor de passpiegel keten.

Zondag

Goedemorgen deze morgen. Het is 5:15 en poeh, ik blijf maar moeite houden met die vroege ochtenden nu Maik steeds gebroken nachten heeft.

De vaderdagknutsels werden afgemaakt… En ja, Luuk werd echt boos.

Ook Maik had geknutseld.

En dit was de bedoeling van Luuk’s knutselwerkje.

Maik gaat zich nu echt overal aan optrekken, waaronder het tv-meubel. Kijk zo lief Luuk hem staat aan te moedigen.

Jaaaa papa is wakker, dus gaan we met alle knutselwerkjes en cadeautjes naar hem toe.

En daar hoort geknuffel op bed bij natuurlijk.

Ook bij oma wilde Maik nog even langs de bank stappen.

Om daarna in een diepe slaap te vallen. Heerlijk! Konden we tenminste rustig naar huis na een drukke gezellige dag.

Wat heb jij gedaan met Vaderdag?

Lees ook: Weekoverzicht #142

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De uitslag van de intake, krijg ik de maagverkleining?
Next Babyritme met 8 maanden

2 thoughts on “Weekoverzicht #141

  1. Voor zindelijk worden deden wij het volgende. Gewoon alles weg van de vloer zonder onderbroek laten lopen de dweil en sopje erbij. Na elke plas kreeg ze een chocolade en bij een poep twee. Aan het einde van de dag mocht ze een reuze surprise ei uitzoeken. Alleen eten werkte bij ons als beloning.. en zo was ze binnen 3 dagen zindelijk natuurlijk met af en toe nog een ongelukje.. pff zit ik hier ongevraagd advies te geven?.. haha. Wat een mooie tekeningen hebben je Kids gemaakt. Dit zijn altijd de leukste cadeaus om te mogen krijgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Schoonmaakhulp of niet?

6 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten