Na een aantal weken met mooi weer, was het vorige week toch wat minder weer. Heel erg was dat niet, want zo kon ik weer het een en ander in huis doen en sliepen we allemaal beter, omdat de nachten niet zo warm waren. Kijk je weer mee naar een nieuw weekoverzicht? Van de laatste week van de eerste helft van het jaar alweer; week 26.

Maandag

De maandagochtend starten met twee giechelende en knuffelende broertjes is wel heel gezellig!

Het is zo leuk dat wanneer je een roos laat tatoeëren het net is of deze gaat verwelken. Complete rozenblaadjes laten los bij het herstellen van mijn huid haha. En zie er maar eens vanaf te blijven…

Ik dacht met de jongens wel even weekboodschappen te doen. Ik had niet verwacht bij de Lidl veel mee te hoeven nemen, maar dit bleek toch wel het geval te zijn haha. Gelukkig paste vrijwel alles (behalve de chips) in de boodschappenkrat. Maar het was wel even goed balans zoeken bij vertrek naar huis.

Gelukkig was Joost al bijna thuis en heeft hij geholpen de boodschappen uit te laden. Zo kon ik, terwijl hij bij de kinderen bleef, nog even op en neer naar de Jumbo voor de laatste spullen.

Dinsdag

Dinsdagochtend peuterspeelzaalochtend. En het is zo grappig om te zien dat Maik dan helemaal geniet van het spelen zonder gestoord te worden. De toet toet garage vindt hij erg leuk en hij speelt er vaak mee.

En met een stuk Duplo spelen zonder dat het wordt afgepakt is al helemaal fantastisch.

Het is lang geleden dat Maik zo in slaap viel bij me. Maar hij krijgt tandjes en is er flink van uit zijn doen.

Even met een smerig gezicht op de foto om aan papa te laten zien dat Maik wakker is, hij is onderweg naar huis.

Als Joost thuis is, duik ik de keuken in om kip cashew te maken. Dat was lang geleden, maar wat was het weer lekker. Ook Luuk heeft ervan zitten smullen.

Woensdag

Het zindelijk worden begint serieuze vormen aan te nemen en Luuk gaat vanaf vandaag zelfs op de wc plassen. Wat een mijlpaal! Mijn moeder komt de hele middag langs en helpt met het heen en weer lopen naar de wc. Of ‘het ballet’ zoals Luuk het toilet noemt haha.

Donderdag

Tijd voor een fruithap, voor de eerste keer perzik en dat valt in de smaak!

De jongens doen steeds vaker een poging tot samen spelen. Al is Luuk nog wel erg bang dat Maik aan zijn speelgoed komt haha.

Joost was tafeltennissen en ik nam me voor een avondje hard te werken. Ja, dat kun je je wel voornemen, maar als deze kleine man niet wil slapen, schiet het niet op. Gelukkig kon hij er zelf wel om lachen.

Een quote die ik tegenkwam en mijn gevoel even duidelijk uitsprak. Vorige week overleed er iemand die ik van vroeger ken. Hij was onderweg naar huis, is (waarschijnlijk) met zijn motor van de weggeraakt door een tik van een tegenliggende auto en in de sloot beland. Omwonenden hebben hem uit de sloot getrokken en zijn de reanimatie gestart, maar helaas mocht dat niet meer baten. Hij laat een vriendin en twee jonge kinderen achter.

Het laat me maar niet los. Iemand die zo positief in het leven stond is er van de ene op het andere moment niet meer. En hoewel we alleen nog maar contact hadden via Facebook zat hij in mijn hart. En ik mis zijn gekke Facebookberichten enorm. Het doet me realiseren dat het leven echt te kort is. En op de een of andere manier kan ik dat ook altijd wel weer omzetten naar het maken van plannen en er een positieve draai aan geven voor zover dat mogelijk is.

Vrijdag

Mijn Bullet Journal is binnen gekomen en ik klieder er het een en ander in. Bij deze mijn ‘weekly’. Een agenda pagina.

Het notitieboek heeft een soort ‘connect the dots’ papier, maar het is wel super handig voor het maken van rechte lijnen.

We brachten Luuk weer naar de peuterspeelzaal en het is zo mooi om te zien dat Maik echt kan genieten van die quality time samen. We hebben lekker een stuk gefietst en hebben boodschappen gedaan.

Om eenmaal thuis weer snel met Luuk’s speelgoed te gaan spelen nu het kan.

Luuk kwam niet zo gezellig thuis, dus ploften we neer op de bank. Maik was gelukkig wel vrolijk.

In bad gaan, doen we niet zoveel met Maik. Hij vond het nooit zo leuk en ik vind douchen makkelijker. Maar ineens heeft hij door hoe leuk het kan zijn in bad. Het is gelijk gevaarlijk, want hij draait alle kanten op en probeert de hele tijd te gaan staan. En ik vind zijn barnsteenketting zo leuk op dat blote lijfje.

Zaterdag

Vrijdag werd Fons, de zoon van Marije, 1 jaar en dus vertrokken Maik en ik samen naar het hoge Noorden om het nieuwe huis te bekijken en natuurlijk de verjaardag van Fons te vieren. De arme schat was alleen zo moe, dat hij met flinke kringen onder zijn ogen nog net mijn cadeautje kon uitpakken voor hij naar bed ging.

De jongens vonden elkaar heel erg interessant en Fons liet zien dat hij een meester is in het afpakken van speelgoed. Daarom besloot Maik een van de auto’s achter zich te verstoppen haha. Mooi gezicht.

Na een lange weg terug naar huis, was mijn schoonzus op visite. Luuk had het reuze naar zijn zin en Maik was blij om weer met papa te kunnen knuffelen.

En hij was zo moe van alle indrukken, maar kon de slaap maar niet vatten. Hij wilde blijven keten.

Dan nog maar even bij papa en mama op de bank. Dat vond hij erg gezellig zoals je kunt zien.

Zondag

Zo’n kort nachtje maken zorgt wel voor veel vermoeidheid op zondag. Dus viel Maik al snel weer in slaap na de eerste fles. Lekker bij ons op de bank.

Lees ook: Weekoverzicht #144

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Ketikoti, ik schaam mij kapot!
Next Budgettip: Wasbare zwemluier

2 thoughts on “Weekoverzicht #143

  1. Wauw, rozenblaadjes die verwelken. Zo heb ik het nog nooit bekeken. Ben benieuwd naar de tat. En wat een mijlpaal als ze ineens het licht zien en naar de wc gaan. Vind t trouwens kanp dat je met kids én zoveel boodschappen kunt/durft te fietsen.

  2. Heerlijke week en wat heeft Maik mooie kuiltjes in zn wangen als hij lacht. Te schattig gewoon! Prachtig je tattoo ik hoop dit jaar ook nog te mogen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Dordogne met kinderen; De leukste uitjes en attracties

1 oktober 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten