Afgelopen week was het de laatste schoolweek voor de zomervakantie. Ook Luuk heeft 6 weken lang vakantie, dus het was aftellen geblazen. We kookten lekkere recepten, speelden veel met elkaar en sloten de week af met een gezellige familiedag. Onze week 27 in foto’s!

Inhoudsopgave

Maandag

Maandagochtend was ik druk met oude kleding van Maik te koop zetten en het huishouden. Want tja, dat moet ook gewoon gebeuren. Maik vond het na zijn fles wel even tijd om flink te knuffelen samen.

En tijdens het koken, knaagde hij op een lekker stuk augurk. Hij vindt dit zo lekker.

Dinsdag

Samen spelen. Maik heeft Luuk weer moeten missen omdat hij op de peuterspeelzaal was. Wij hadden ook een drukke ochtend. Ik moest naar de diëtiste en we deden boodschappen.

Even gitaar spelen. Luuk wil steeds liedjes zingen en daarbij gitaar spelen haha. Zo schattig.

Ik was op mijn buik op de grond gaan liggen om wat met Maik te spelen, maar de heren vonden het leuker om bovenop me te klimmen.

Ik kleurde ook maar weer eens een maand op mijn kalender.

Woensdag

Dit kleine mannetje achtervolgt me door het hele huis. Ook op de wc zit ik niet meer rustig.

En als ik dan even aan tafel zit, gaat hij overal staan. Hij weet alleen nog niet goed hoe hij dan weer in kruiphouding moet komen. Niet heel handig haha.

Even lekker geslapen zo te zien!

Donderdag

Het klauteren gaat overal door. Zelfs bij mij op bed.

Ik besloot een Melt Your Kids te maken. Je ziet duidelijk dat het broertjes zijn, maar ze zijn o zo verschillend allebei.

Zijn we net zo lekker aan het slapen en spelen, begint er ineens iemand heel hard te boren in de flat. Luuk vindt dat een eng geluid, dus pakte ik de gehoorbescherming er maar even bij. Dat werkte goed!

Dit mannetje werd ook wakker van de herrie, maar is dan ook gelijk vrolijk, de schat.

Even lekker spelen met de toet toet garage.

En we draaiden plaatjes met de platenspeler van Fisher Price.

Maik begon te dansen bij het horen van de melodietjes.

Ik kookte een recept uit het Chickslovefood Kidsproof kookboek. Een macaroni zonder vlees en met heel veel groente. Dit was echt zo heerlijk.

Voor Maik had ik een prakje apart gehouden zonder ui. Hij vond het ook heel erg lekker.

Na het eten nog even spetteren in bad. Hij geniet hier zo hard van. En die tandjes, ik kan er naar blijven kijken!

’s Avonds duik ik op tijd mijn bed in en lees nog even uit het boek Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen.

Vrijdag

De laatste peuterspeelzaalochtend voor de zomervakantie is aangebroken. En terwijl Luuk daar aan het spelen is, gaan Maik en ik even langs wat winkels. Ik vind dit Paw Patrol dekbedovertrek bij de Action en aangezien Luuk druk is met zindelijk worden, kan een extra setje beddengoed niet zoveel kwaad. Die nemen we dus mee.

Ik maakte een pakketje voor de vakantie in een cadeautas. Met spullen om te knutselen, zijn nieuwe dekbedovertrek en nog een auto om mee te spelen. Hij vond het fantastisch. Deze traditie houden we erin.

Hij lacht wel als een boer met kiespijn, maar vond het echt heel leuk haha.

Natuurlijk moesten de knutselspullen gelijk uitgeprobeerd worden. Even lekker tekenen dus.

In zijn tas vond ik nog een traktatie van die ochtend. Een heerlijk girly houten horloge. Luuk vindt het prachtig en draagt het vol trots.

Nog even met de stapelblokken spelen totdat papa thuis komt. En dan kan het weekend beginnen.

Zaterdag

Zaterdagochtend ga ik gauw naar de kringloopwinkel. Ik wilde snackschalen kopen, maar besloot te kijken of ik die tweedehands kon vinden. En jawel! Ook vind ik nog wat speelgoed voor de jongens, een opbergbak voor onze IKEA kast, houten letters om mee te knutselen en wat plastic bakjes die goed gebruikt kunnen worden om voeding voor Maik in in te vriezen.

Want eten kan Maik ineens als de beste. Het gaat zelfs zo goed, dat hij binnen no time door mijn fruitvoorraad heen was. Ik kocht dus voor een keertje maar een potje en ook die ging er goed in.

Echte jongens eten ook van roze kringloopvondsten. Ik maakte een monkeyplatter voor Luuk.

Joost is de hele dag en avond naar een festival, dus ik doe de avondspits in mijn eentje, dat ben ik niet gewend, dus ik zag er wel even tegenop. Gelukkig ging alles goed en had ik tijdens het koken hulp van deze twee knullen.

In naar bed gaan had Luuk niet zoveel zin, dus mocht hij langer opblijven en nog even een filmpje kijken, terwijl ik Maik de fles gaf en naar bed bracht. Daarna knuffelden we wat op de bank, terwijl we naar de Aristokatten keken. Die keken we niet af, want Luuk gaf al snel toe best wel heel erg moe te zijn. Om 20:15 lagen beide meneren te slapen. Een uur later dan anders, maar ach, we hebben het gezellig gehad.

Zondag

Deze foto van Maik die aan het eten is, is de Living Arrows foto van deze week. Wat een mooi bekkie heeft ie hier.

Ik sliep maar kort van zaterdag op zondag, maar na een powernap van 3 uur pakten we onze spullen en zodra Maik wakker werd, vertrokken we naar mijn moeder. We gingen kip, patat en appelmoes eten. Deze kip werd even netjes klaargemaakt om de barbecue op te gaan.

We zijn met veel, dus er waren 4 hele kippen nodig. Er hingen er hier ook al twee aan het spit.

Familie. Niet helemaal compleet, maar dat mag de pret niet drukken. We genieten allemaal van dit soort zondagmiddagen.

Lees ook: Weekoverzicht #145

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Stenn is geboren met 26 weken
Next Luxe schoolverzuim: vervroegd met vakantie…

1 thought on “Weekoverzicht #144

  1. Wat een heerlijke week! Spelen op de grond met je kinderen vind ik altijd zo gezellig! Wat fijn dat luuk zindelijk probeert te worden! Maik heeft echt zo’n vrolijk koppie je wordt daar instant vrolijk van? lekker hoor die kippetjes hopelijk smaakten ze ook goed! Fijne aankomende week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Smitties vieren feest

14 november 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten