Week 28 is alweer voorbij en natuurlijk kun je onze week in foto’s weer bekijken in dit weekoverzicht. Ik verbouwde de slaapkamer, keuken en slaapkamer. We gingen een ochtendje naar de dierentuin en we waren druk met Luuk’s zindelijkheidstraining. Helaas gingen de nachten een stuk minder goed, waardoor we ook erg moe waren allemaal. 

Maandag

Vandaag deed ik niet zoveel spannends. Ik heb zelf in elk geval geen foto’s gemaakt en geloof dat ik vooral druk ben geweest met rommelen in huis. Wel stuurde mijn schoonmoeder deze foto. Ze kochten in Frankrijk nieuwe schoenen voor Luuk. Leuk voor komende winter!

Dinsdag

Maik wil al een tijdje niet meer in de box. Hij vindt het veel te leuk om door de woonkamer te kruipen en overal te komen waar hij maar wil. Echt veel gemak ervaar ik ook niet van de box. Maar ik wilde kijken of een andere plek voor de box een groter succes zou zijn. Ik schoof dus wat met de meubels.

Maar nee, dat werd ‘m niet. Dus besloot ik, samen met Joost die op zijn werk zat, dat de box dan maar uit elkaar gehaald moest worden. Zo gezegd, zo gedaan. Dat ruimt op zeg!

De mannen vermaakten zich ondertussen wel samen.

Zindelijkheidstraining going well! We beloofden Luuk een Spiderman als hij op het toilet zou poepen en kijk eens wat hij verdiende deze middag?

Een hele stoere Spiderman pop!

’s Avonds maakte ik kipsalon met een zelfgemaakte knoflooksaus. Dat was lekker zeg!

Dinsdag waren de stats booming op MamaKletst. Het artikel over Stenn die met 26 weken zwangerschap geboren is, kwam online. En dat zorgde voor erg veel lezers!

Woensdag

Luuk en ik gaan, in opdracht van de dietiste, iedere middag samen aan tafel lunchen. Voorheen smeerde ik de boterhammen gewoon in de keuken, maar sinds deze week dekken we iedere middag de kamer. Luuk vindt dat erg gezellig en smeert zelf zijn boterham met chocopasta, dat vindt hij zo leuk!

Ook Maik geniet van deze lunchmomentjes.

Donderdag

Donderdagochtend gaan we naar de dierentuin, samen met een lieve kennis en haar gastkindjes en dochter. Een hele club met kinderen, maar het was een geslaagde ochtend en erg gezellig!

De speeltuin beviel Luuk niet zo, hij vond de klimtoestellen te eng (die waren ook voor grotere kinderen) en hij wilde liever naar de tijgers haha.

Op weg naar de tijgers, stapten we SnavelRijk nog even binnen. Ik heb het niet zo op grote vogels, maar ze zitten toch op afstand. Dachten we. Jeetje mina, er liepen ineens 2 vale gieren voorbij en even verderop lag dit grote exemplaar nog op de grond, zichzelf een beetje te wassen. Luuk vond het mega interessant. Ik wat minder haha.

Vanuit SnavelRijk kun je de zebra’s en giraffen goed bekijken, dat scheelt een klim omhoog, wat met 5 kinderen onder de 3, geen overbodige luxe was. Luuk vond de giraffen leuk om te zien. Deze giraffen trekken hem al aan sinds hij een baby was, zo leuk!

En kijk ze eens knuffelen met zijn vieren. Zo’n leuk gezicht!

Momenteel zijn tijgers wel echt Luuk’s favoriete dieren. Boften wij even dat we zo dichtbij konden komen deze keer!

Luuk bleef net zo lang wachten, tot de tijger niet meer bezet was en wilde er graag even op zitten. Dat was ook gelijk het einde van ons ochtendje dierentuin. De kleintjes waren moe maar voldaan.

Thuis nog even lekker lunchen. Maik heeft de smaak echt te pakken. En de rest van de middag doen we rustig aan.

In de keuken heb ik ook het een en ander omgegooid en de kat heeft nu een mooie troon naast het aanrecht om toe te kijken als we aan het koken zijn.

Vrijdag

We beginnen de ochtend met een fijne knuffelsessie tussen de jongens.

En als mijn kledingkast het begeeft, ga ik ’s avonds gelijk maar naar de Leen Bakker om een nieuw exemplaar uit te kiezen. Ik twijfel over deze kast.

Omdat deze naast een fijne hangruimte, ook veel plankjes heeft. Maar ik besluit ‘m toch niet te nemen. Hij lijkt wat gammel.

Nog even probeer ik Joost over te halen deze kast met schuifdeuren te nemen, maar we besluiten daarmee te wachten tot we een ander huis hebben.

Een kast gelijk meenemen, kon niet. Hij moest besteld worden. Maar thuis besloten we in elk geval mijn oude kledingkast (voor de veiligheid) maar alvast uit elkaar te halen en de slaapkamer opnieuw in te richten, zodat de nieuwe (bredere) kledingkast er komende week ook in past.

Het staat zo veel gezelliger en het lijkt veel ruimer. Echt heel fijn. En zo leeg zie ik de slaapkamervloer niet vaak helaas haha. Elke keer nemen we het ons weer voor het bij te houden. Tot nu toe lukt het gelukkig al 3 dagen haha.

Zaterdag

We zijn nu al 2 weken erg intensief bezig met de zindelijkheidstraining van Luuk. En het werpt zijn vruchten af. Hij voelt zichzelf echt een grote jongen en wilde bij het boodschappen doen met papa ook geen luier om. Ze gingen zelfs nog even naar de Kruidvat en een ijsje eten en hij bleef helemaal droog. Hoera!

De recensie over dit leuke boek kwam online. Echt een aanrader voor deze zomer!

De nachten gaan kut. Ik kan er geen ander woord voor bedenken. Maik weigert te slapen ’s nachts. Hij wil gewoon spelen. En als we hem toch op bed leggen, gaat hij heel hard huilen. Na 1,5 uur slaap die nacht, is hij natuurlijk niet te genieten. En wij eigenlijk ook niet. Hopelijk gaat komende nacht beter.

Het begin is goed in elk geval…

Maar nee. Ook nu begint het feest al halverwege de avond. Meneertje wil echt niet slapen. Ik besluit hem bij ons in bed te leggen, in de hoop dat we op die manier allemaal toch nog wat slaap pakken.

Zondag

Zijn gezicht zegt eigenlijk al genoeg. We sliepen nog minder dan de nacht hiervoor. We kunnen inmiddels niet meer, maar ja je moet toch door. Joost slaapt uit en ik duik nog even het bed in als Joost wakker is, om toch nog een paar uurtjes mee te pikken en er op die manier beter voor Maik te zijn. Wat er scheelt? Geen idee.. Ik vermoed iets van een sprongetje.

Ik ga de rest van de dag aan het werk. Er moeten veel blogs geschreven worden, ik heb nog 2 websites van klanten bij te werken en een overvolle mailbox wacht op antwoord. Ik ben dus nog even zoet geweest. En hoopte ondertussen op een betere nacht dan de twee hiervoor…

Hoe was jouw week?

Lees ook: Weekoverzicht #146

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Brandweerman Sam weken bij Veiligheidsmuseum PIT
Next Dromenvanger maken met kinderen

2 thoughts on “Weekoverzicht #145

  1. Oh wat goed van Luuk. Tja hier werkte zindelijk worden ook heel goed met cadeautjes! Alles voor een goed doel zeg maar? Ai balen zeg dat Maik niet wil slapen.. Hier is de peuterpuberoeit in volle gang en nu ik ziek ben kan ik dat er niet echt bij hebben..Heel veel sterkte en slaap gewenst aankomende week!

    1. Haha ja, je moet toch wat he met het zindelijk worden. Ah de peuterpuberteit… Hij is hier na 2 jaar nog steeds niet over. Gelukkig zitten er soms goede dagen tussen, maar ik kom inmiddels behang tekort om hem achter te plakken 😉 Beterschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Center Parcs Park De Haan in België

27 juli 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten