Bereid je voor op heel veel Sjef spam deze week. Het was namelijk de eerste week dat Sjef bij ons was en dat zorgde voor heel veel momenten samen. Hij kan natuurlijk nog niet echt alleen gelaten worden, dus we waren veel thuis, lieten hem vaak uit om hem zo snel mogelijk zindelijk te maken en verder deden we niet veel bijzonders, behalve dan genieten van elkaar, tijdens week 33, de laatste week van de zomervakantie. 

Maandag 14 augustus

Luuk was door het dolle heen, eindelijk was de dag aangebroken dat we Sjef konden ophalen. Het duurde hem veel te lang, maar helaas moest hij nog tot halverwege de middag wachten.

Dus ging hij met papa en Maik de deur uit, nog even voetballen. Kon mama mooi even het huis opruimen en puppyproof maken.

En daar is hij dan! Onze kleine Sjef. Mijn moeder reed mee om hem op te halen. Zo kon Joost bij de jongens thuisblijven en Sjef bij mij op schoot op weg naar huis.

De drie heren bekijken Sjef even goed en Sjef hun natuurlijk ook bij thuiskomst.

De reis was vermoeiend voor de kleine boef. Dus hij viel heerlijk bovenop de kussens op de bank in slaap.

En Luuk bleef maar naar hem kijken.

Ik trouwens ook hoor, Sjef heeft veel bij me gelegen die dag.

En het liefste lag hij in mijn nek te slapen.

Dinsdag 15 augustus

Na een pittige nacht, want oh ja, zo ging dat met een pup, gaat Joost weer aan het werk en ben ik alleen met de jongens en Sjef thuis. Sjef wil graag bij Luuk op schoot liggen en Luuk weet niet goed wat hij daarvan moet vinden.

Gelukkig kan Sjef ook wel goed alleen liggen, als het maar bij kussens is. Lekker zacht natuurlijk.

Zo’n nieuw huisje verkennen is wel heel erg vermoeiend.

Een goed gesprek tussen de peuter en de hond.

En daarna weer lekker verder slapen.

Woensdag 16 augustus


Als Maik ’s middags slaapt, gaan Luuk en ik even tv kijken op bed. En Sjef komt er gezellig bij liggen.

Om uiteraard daarna weer tegen Luuk aan in slaap te vallen.

Zo lief, die gevlekte pootjes.

Donderdag 17 augustus

Staan, staan en nog meer staan. Maik doet niet anders meer en speelt, terwijl hij staat. Een enkele keer zet hij zelfs al losse stapjes. Wat gaat het hard!

Sjef ligt overdag graag in de bench te slapen. Dat is echt zijn plekje geworden.

Heerlijk rustig zo.

Vrijdag 18 augustus

En ook vandaag kroelen we weer wat af.

Zaterdag 19 augustus

Het regent, het regent! En Sjefje die wordt nat. Hij vond de regen echt verschrikkelijk, maar ja, ook als het slecht weer is, moeten er buiten plasjes gedaan worden.

Deze foto vind ik zo leuk! Maik vindt Sjef ook erg leuk, dat is wederzijds, alleen hangt Sjef nogal vaak in Maik’s voeten of probeert hem in zijn gezicht te likken. Dat vindt Maik minder leuk, dus de momenten dat ze zo rustig zitten, zijn best zeldzaam haha.

Ik ga aan het eind van de middag wandelend naar de Aldi en de Jumbo. De Jumbo zit bij ons op 700 meter afstand, maar ik besloot een Jumbo verderop te bezoeken, meer afstand, meer stappen, meer beweging.

Alleen had ik er niet goed bij stilgestaan dat ik veel nodig had. Ehmmmm dat was dus flink zwaar op de terugweg.

Vieze spiegel alert! Maar wat wil je, Maik staat zichzelf de hele dag kusjes te geven via de spiegel haha.

Zo vader, zo, eh bijna, zoon.

Sjef vindt ook Joost wel lief en leuk. Dit weekend hadden ze lekker veel quality time samen. Zo hing Sjef wat minder aan mij en kon ik lekker werken.

Of nou ja, zo af en toe kwam hij toch nog even bij me liggen.

Zondag 20 augustus

Ik geef de laatste tijd niet heel erg veel meer om voetbal. Het blijft wel mijn favoriete sport om naar te kijken, maar heel vaak kijk ik het niet. Toch ging ik als 16-jarige ieder weekend naar FC Utrecht. Ik had een seizoenskaart en ging heel wat jaren naar elke thuiswedstrijd, totdat ik regelmatig op zondag moest werken. Maar Joost is voor Feyenoord en steekt de jongens er mee aan. En kijk eens wat ik van Luuk moest voorlezen? Zucht. Nou vooruit. Met pijn aan mijn hart hoor.

Als je dag en nacht zindelijk bent, verdien je een cadeautje. En die kreeg Luuk. Een toffe safari auto met giraffen. Hij is er heel gelukkig mee.

Luuk groeit hard ineens, dus moesten we op jacht naar een nieuwe winterjas. Of nou ja, nieuw.. We scoorden er 1 via Marktplaats, van Tumble ’n Dry. Hij moet nog binnenkomen en ik ben erg benieuwd of het leuk staat bij Luuk.

Lees ook: Weekoverzicht #151

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Osomount Velo-X: Meer bewegen met behulp van mijn telefoon op de fiets
Next Babyritme met 10 maanden

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

KidZcity in Utrecht – review indoor speeltuin

28 september 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten