Het was een vrij chaotische week, met een dagje in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken, een ritje naar de dierenarts met Sjef, veel regen, lekker eten en nog een heel leuk blogger event in Amsterdam, in het pakjes centrum van de pieten. He, nu al? In september? Ja zeker! Lees snel mee, dan zie je vanzelf wat we daar gingen doen. 

Maandag

Ik begon de week met een heel uitgebreid onderzoek in het UMC Utrecht. Mijn vaten, bloed, urine en bloeddruk werden onderzocht vanwege de Pre-eclampsie en HELLP tijdens de zwangerschap(pen). De hele ochtend bracht ik in het ziekenhuis door. Met dank aan het zeer lange wachten in het laboratorium om bloed te prikken. Maar goed. Het is achter de rug. Tijd om bij te komen.

Of nou ja, bijkomen… Ik ging aan het werk toen ik thuis was en aan het eind van de middag was Sjef aan de beurt om onderzocht te worden. Zijn eerste bezoekje aan onze eigen dierenarts. Hij kreeg een inenting en werd natuurlijk even nagekeken. Hij vond het er wel leuk.

No pictures please! Even lekker de laatste fles van de dag drinken en dan slapen.

Zodra Maik slaapt, ga ik nog even het bos in met Sjef. Dat kan nog net na het eten, maar dat duurt niet lang meer, want het begint vroeg donker te worden.

Ik schreef over de mentale tegenslagen die ik heb tijdens het traject voor de maagverkleining.

Dinsdag

Als je ’s nachts aan het spoken bent, is het moeilijk om wakker te blijven in de kinderwagen. Met een koekje in zijn hand, viel hij in slaap. Gelukkig kon ik hem eenmaal thuis zo overleggen in zijn bed. Luuk was op de peuterspeelzaal, dus ik kon aan het werk.

Gelukkig werd Maik een stuk vrolijker wakker. En kijk die kleine boef op rechts. Hij heeft speelgoed ingepikt. Daar hebben we momenteel echt een dagtaak aan.

Luuk kan er gelukkig wel om lachen, terwijl hij een filmpje kijkt.

Opa en oma koekkoek hebben schoenen meegenomen vanuit Frankrijk. Maat 28. Slik, ik dacht dat ze nog te groot zouden zijn, maar eigenlijk passen ze al prima. Luuk leeft op grote voet!

En hij is zo trots op zijn nieuwe schoenen.

Woensdag

Om 06:50 uur ging de deurbel, het tuincentrum stond voor de deur. Binnenkort lees je meer over de planten waarmee ons huis ineens volstond.

Het staat wel leuk hoor, weer een keer echte planten, in plaats van die nepperds.

Ook Maik vindt de planten erg interessant.

Slaap, Maikie slaap.

Deze speelgoedkist kocht ik onlangs voor een leuke prijs bij de kringloopwinkel, maar het is echt een doorn in mijn oog. Ik word gek van het speelgoed. In mijn hoofd begon ik wat te schuiven met kasten. Komend weekend gaan we de boel maar even om zetten om te zien of we speelgoed op een betere manier kunnen opbergen.

Even op een lelijke manier het kastdeurtje dichtgeplakt, want Maik trekt echt alles open momenteel. En deze deurtjes gaan scheef open. Dat hoort bij dit meubel, maar daardoor is kastdeurbeveiliging eigenlijk niet mogelijk. Zo irritant!

Well hello nieuwe vriend! Ook hierover lezen jullie binnenkort meer!

Over twee en halve week vieren we Maik’s eerste verjaardag. En dit shirtje bestelde ik voor hem.

Als ik straks de maagverkleining gehad heb, moet ik veel pillen slikken. Vitaminepillen, maagbeschermers en eventueel pijnstilling. Dus ik besloot via Ali Express een medicijndoosje te kopen. Het duurde even, maar hij kwam toch echt binnen. Best een handig ding!

Dat verstoppen onder iets tijdens het drinken is echt nieuw voor Maik.

Donderdag

’s Avonds of ’s morgens, het maakt allemaal niet uit, hij verstopt zich.

’s Morgens hadden we een kennismaking op de nieuwe basisschool voor Luuk. En de rest van de middag heb ik gewerkt, terwijl Joost bij de kinderen was. Ik maakte aan het eind van de dag een lekkere prei-spek quiche. Ik ben echt dol op quiche’s en we eten iedere week een quiche met een andere vulling. Ik heb er nog geen een kunnen ontdekken die niet smaakt. Deze was ook heerlijk!

Vrijdag

Volgende week mogen we een paar daagjes naar Frankrijk voor de blog en terwijl ik allerlei dingen begon te regelen, bedacht ik me gelukkig ook nog dat Maik nog geen ID-kaart had. Dus we maakten pasfoto’s en gingen een ID-kaart aanvragen. Dat verbaasde koppie op de foto vind ik zo mooi. Hij mag niet lachend op de foto, dus het moest helaas deze worden. Gelukkig maak ik zelf genoeg lachende foto’s van hem.

De poes liet zich aaien door Luuk. Dat gebeurt vrijwel nooit!

Sjef werd er een beetje jaloers van.

Kijk dit nou, onze drie kinderen. Want Sjef staat ook tegen een been van Joost aan. Hahaha, ik heb echt zo hard moeten lachen toen ik dit zag. Allemaal luisteren naar het verhaaltje.

Nederland, where are you?

Zaterdag

Zaterdagochtend hadden we in de stromende regen puppycursus. Ik hou niet van regen, maar Sjef al helemaal niet. Hij weigerde normaal mee te lopen en wilde absoluut geen speelgoed of een stokje vasthouden om te leren los te laten bij het juiste commando. Pas toen het was afgelopen leek hij te accepteren dat hij toch al nat was en ging meedoen hahaha. Gelukkig doet hij het verder heel goed thuis, dus hopelijk is het komende zaterdag droog en laat hij het ook zien tijdens de cursus.

En na de cursus is het tijd om te slapen. Want cursus is zo vermoeiend. Ik ga ondertussen hard aan het werk.


Yes! Spinazie! Luuk’s favoriete eten.

Zondag

Voor vandaag werden we uitgenodigd in het pakjescentrum van Sinterklaas en de pieten. Sinterklaas zit zelf natuurlijk nog in Spanje, maar we mochten alle nieuwe speelgoedcollecties komen bekijken en uitproberen. En er waren ook twee lieve pietjes aanwezig.

En je ziet het vaker voorbij komen, Luuk is dol op Spiderman. Hij heeft er nog nooit filmpjes van gezien, maar hij is echt fan. Heeft er een pop van en staat regelmatig een zogenaamd web uit zijn pols te schieten. Hij was dan ook door het dolle heen toen hij deze stelling zag. En terecht! Wat een tof Spiderman spul allemaal!

Een web wing set is natuurlijk wel echt een musthave voor een kind dat dagelijks webben wegschiet. Maar door de kleine onderdelen is het nog niet heel handig vrees ik, met een pup en een kruipende baby in huis. Toch onthouden we het maar even voor over 2 jaar ofzo.

Kijk dat koppie, helemaal onder de indruk van alle mooie spullen.

Spiderman, auto’s en motoren, dat is waar Luuk’s wereld uit bestaat. Hij bleef maar terug lopen naar deze Captain America met z’n motor. Daar maakte mama dus maar gauw een foto van, zodat we het kunnen onthouden om aan Sinterklaas te vragen. Hij wilde zelf al aan de pieten vragen of hij het mee mocht nemen, de schat.

Ook deze Transformers waren heel interessant vond Luuk. Ze moesten uit elkaar en weer in elkaar transformeren. De auto’s maken geluid, door er een blokje in te stoppen. Dat blokje werkt door het op te laten met een USB kabel, dus zonder batterijen! Wat is dat ideaal zeg. Het wordt tijd dat meer speelgoed wordt voorzien van zo’n soort blokje. Scheelt een hoop geld aan batterijen!

Half oktober komt er een nieuwe My Little Pony film in de bioscoop en daarom is er nu al allerlei tof nieuw speelgoed van. Heerlijk al dat regenbooghaar dat je kunt kammen. En er zijn complete My Little Pony huizen te krijgen. Luuk vond het (als superhelden fan) niet heel interessant, maar wil gelukkig wel mee naar de film over een paar weken.

Ohhhh nieuwe Fur Real Friends! Deze enorm knuffelige beestjes bewegen en je kunt ze op en top verzorgen. Luuk vond de tijger wel heel lief.

En als je als Spiderman fan, geschminkt mag worden als Spiderman, zeg je daar natuurlijk geen nee tegen.

Hij was alleen zo verlegen, door alle verschillende mensen die tegen hem gingen praten. Hij was ook wat onder de indruk van de Pieten en kreeg natuurlijk ook heel veel indrukken van de hoeveelheid speelgoed die hij zag, dus een lachje kon er niet echt vanaf.

Nou vooruit, met ook nog wat rode haren, kon er toch nog een verlegen lachje vanaf.

Luuk mocht ook nog even brullen voor een bruldiploma. Niet zo hard als dat hij thuis kan,maar hij tikte toch de 65 decibel aan en kreeg een bruldiploma.

Ohhh van dit Monopoly Gamers spel gaat mijn Nintendo hart toch wel echt een beetje sneller kloppen hoor. Wat een gave uitvoering is dit. De straten zijn ook allemaal bekende plekken uit de Nintendo spellen. Echt een aanrader voor gamers dit. Kunnen ze ook eens gezellig met de familie aan tafel een spelletje spelen, haha!

Luuk ging ook nog even vechten met een Jedi. Want er was ook allerlei tof Star Wars speelgoed te bekijken. En op de achtergrond zie je nieuwe Nerf spullen. Met een soort apparaatjes om auto’tjes weg te kunnen schieten om ze over een hindernisbaan heen te krijgen. Ook daar was Luuk niet weg te slaan trouwens.

Na twee uurtjes heb ik een huilende Luuk weer mee naar huis genomen, helemaal op was hij. En terecht, er was zoveel tof nieuw speelgoed te bekijken en uit te proberen. Ik hoop binnenkort nog veel meer over de leukste spullen te kunnen vertellen. To be continued!

Eenmaal thuis knuffel ik wat met Maik en geef hem niet veel later een flesje. Kijk die natte trui dan, hij kwijlt als een malle. Slaapt slecht, is verkouden, krijgt een tandje en zit denk ik ook nog eens middenin zijn 11 maanden sprongetje. Het zijn pittige dagen. Niet alleen voor ons, maar vooral voor hem. Het is lastig om te zien dat hij zo met zichzelf in de knoop zit.

Slaap maar lekker kleine man.

Ik ga ook nog even liggen. Ik heb wat last van mijn buik de laatste dagen en ben zo vreselijk moe van de gebroken nachten. Gelukkig hoef ik niet perse nog iets te doen die middag. En ’s avonds kruip ik lekker op de bank bij Penoza en Heel Holland Bakt. De week is weer voorbij!

Deze week heb ik een afspraak in Rotterdam met een klant, ga ik naar de huisarts voor heel veel bloeduitslagen, ga ik naar een blogevent in Arnhem, heb ik weer puppycursus en Luuk gaat komend weekend logeren bij zijn tante, dus dan hopen we een hoop in huis te kunnen doen.

Hebben jullie nog leuke plannen deze week?

Lees ook: Weekoverzicht #154

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Luuk’s favoriete Netflix kinderseries
Next 10x gedachtes vlak voor de bevalling

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Côte d’Azur met kinderen: De leukste attractieparken, dierenparken én waterparken

26 augustus 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten