Wat moest ik bijkomen vorige week van ons persreisje naar Parijs. Ik had daar van te voren niet helemaal bij stil gestaan. Maar lang stilzitten kon niet, de voorbereidingen voor Maik’s verjaardag moesten gebeuren. Maik werd afgelopen zaterdag namelijk alweer 1 jaar. En ik ging zelf de taarten maken. Kijk je mee naar onze week 39?

Maandag

Wat waren we moe na een hele korte nacht. We waren ’s nachts om 1 uur thuis, na ons weekend Parijs. Voor we sliepen was het al zeker 2 uur. En om een uur of 8 werden de jongens alweer wakker. Ik had het gevoel amper geslapen te hebben. En had behoorlijk last van mijn lijf van het vele autorijden.

Luuk wilde, hoe moe hij ook was, toch nog even voor oma poseren in zijn nieuwe Primark jas.

Hey Bert! Je haar is weg!

Niet veel later hoorde ik Sjef het haar van Bert uittuffen. Zucht. Leuk joh, een pup 😉

Sjeffie had een aanvaring met de hond van mijn aanplakzussie, waar hij dat weekend had gelogeerd. Hij was gebeten en had daardoor last van zijn oog. Dat is niet zo fijn thuiskomen. Maar gelukkig zag het er erger uit dan het was.

Even lekker op bed liggen met een bijna dreumes. Ja ja, dat is niet rustig kan ik je vertellen.

We oefenden gelijk even met naar de tandarts gaan.

En zodra Joost thuis was, kon ik eindelijk echt even gaan slapen. Samen met mijn kleine grote vriend.

Ahhhhh lieffie!

Dinsdag

Gezellig man, peuterspeelzaalochtend na een druk weekend!

Maik en ik deden gauw wat boodschappen.

En Maik genoot van 1 van zijn laatste middagflessen.

’s Avonds aten we Kip Siam. Heerlijk!

Woensdag

De partners in crime waren samen weer rottigheid aan het uithalen.

Ondertussen probeerde ik mijn vlog van ons weekendje Parijs te bewerken.

Donderdag

Sjef mocht voor een inenting mee naar de dierenarts. En zijn oog werd gelijk nog eens nagekeken. Niks mee aan de hand, dus lekker met rust laten. Sjef was moe na het dierenarts bezoekje en sliep direct in de auto.

Vrijdag

Nadat Luuk bij de peuterspeelzaal was geweest, ging ik samen met mijn moeder aan de slag om de taarten klaar te krijgen voor zaterdag. We bakten een appeltaart.

En ik ging aan de slag met een laagjes kwarktaart. Echt regenboog was het niet, daarvoor klopten de kleuren niet. Maar alleen de onderste en de bovenste laag waren blauw. Zo leuk!

Sjef sliep lekker in de zon.

Terwijl Luuk en oma wat knuffelden.

Dit mandje kocht ik voor een paar euro bij de Action. Sjef vindt het een heerlijk mandje! Wat een verschil zeg, zo’n klein hondje, vergeleken met een grote Rottweiler. Als we daar een kussen voor nodig hadden, waren we zo tientallen euro’s kwijt. Hier kan nog eens een ongelukje mee gebeuren 😉

Behoorlijk spontaan besloot ik samen met Luuk naar de kapper te gaan. Dit is de before foto.

En kijk dit knappe koppie nou, na zijn knipbeurt!

En hier de after foto.

Ja er is heel veel haar af bij mij. Maar ik vind dit zo lekker he! Stiekem hou ik veel meer van kort haar, dan van lang haar.

Na het eten versierden Joost en ik de woonkamer.

En pakte ik de taarten in om in de koelkast goed te blijven.

Zaterdag

Hieperdepiep, hoera! Maik is 1 jaar!

En wat zijn we enthousiast!

Tante Marije was natuurlijk ook aanwezig om Maik’s verjaardag te vieren. 

Maik genoot volop van alle aandacht. En bleef ondanks dat hij best moe was, ontzettend vrolijk. Hij stapte vrolijk de kamer door. Van oma naar oma. En ging bij alle visite wel even langs om aandacht te vragen.

En die taart, was op zich wel lekker. Maar hij heeft niet enorm aangevallen.

Zondag

The day after. Maik ontdekt zijn nieuwe speelgoed.

Papa en mama houden zich bezig met het omgooien van de woonkamer. In plaats van het tv meubel, staat de bank weer tegen deze muur. Much better!

Argggg scherpe puppynagels!

Een echte zondag. Gamen, bankhangen, knuffelen en verder helemaal niks.

Oh ja, we aten wel de laatste restjes van deze heerlijke taart op. Kijk nou hoe goed de laagjes taart gelukt is! Binnenkort vind je op de blog uitleg hoe je dit zelf maakt.

Oefenen met water drinken. Een gewone beker wil hij niet, een rietjesbeker ook niet lijkt het, maar een tuitbeker is het toch ook niet helemaal. Maar nu hij zijn middagfles steeds vaker laat staan, moet hij toch echt meer gaan drinken. Gelukkig accepteert hij uiteindelijk toch een rietjesbeker!

Luuk speelt een lego spelletje op de Playstation. En is helemaal trots.

Uiteindelijk gaat hij maar op een stoel voor de tv zitten, dan loopt er niemand voor hem langs haha.

Lees ook: Weekoverzicht #156

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Jaxx zijn eerste verjaardag!
Next Ons huis is nooit af

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Vliegtuig gemist, wat nu?

31 maart 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten