Week 43! De week waar we ontzettend naar uitkeken al maandenlang. Het was de week van Thunderdome. Maar voor we daarheen gingen, werkte ik veel, zat ik weer een dag in het ziekenhuis, ging ik met mijn moeder en de jongens naar het Dolfinarium en gingen de jongens logeren. Of het lange wachten op Thunderdome het echt waard was voor me? Dat lees je in dit weekoverzicht. 

Maandag

De week begon goed met het pakketje met Andrelon doucheschuim. Ik kreeg gelijk zin om onder de douche te springen. Binnenkort meer hierover! De rest van de dag was mijn werkdag, de kinderen waren op het kinderdagverblijf en ik knalde met het schrijven van blogposts.

Dinsdag

Ehm ja. Wakker worden en dit aantreffen. Sjef heeft het duidelijk naar zijn zin gehad met een knuffel. Zucht.

Tijd voor een ontbijtje!

Na een ochtend spelen op de peuterspeelzaal, gaan we gauw weer naar huis, door de regen. Gelukkig is een deel van de route overdekt, door het winkelcentrum.

‘s Middags genieten we van een monkey platter. In Sinterklaas-style. Niet omdat Luuk daar veel van begreep, maar binnenkort kun je hier een blog over vinden. Aangezien ik ver vooruit aan het schrijven ben, komen de spullen voor de feestdagen al regelmatig voorbij in huis.

Het leek Sjef ook wel lekker..

Maik knabbelde ook gezellig mee.

Steeds als ik een foto van Maik maak, wil Luuk op de foto. “Samen met mama” wilde hij deze keer. Vooruit dan maar. Met mijn vermoeide hoofd.

Woensdag

Momenteel zijn de woensdagen pittig voor me. Omdat ik binnen nu en een aantal weken een maagverleining zal krijgen, is het voortraject gestart. Iedere woensdagmiddag zit ik de hele middag in het ziekenhuis voor groepssessies. En die hakken er qua energie behoorlijk in. Dat is niet verkeerd, want ik leer er veel van. Maar het is fijn om te zien dat de mannen het met zijn drieën zo gezellig hebben. En wat is het toch fijn dat Joost op zijn werk heeft kunnen regelen dat hij thuis is bij de jongens als ik naar het ziekenhuis moet de komende 14 maanden!

‘s Avonds staar ik vooral futloos naar de televisie. Ik krijg niets uit mijn handen en laat de boel de boel. Morgen weer een dag!

Donderdag

We starten de dag met een ontbijtje. Luuk wil graag kip en kaas op brood. De kleine schat vind dit zoveel lekkerder dan zoetigheid op brood. En gelukkig maar!

Deze meneer bunkert tegenwoordig ook flinke maaltijden naar binnen trouwens!

Aan het eind van de ochtend komt mijn moeder onze kant op, we gaan naar het Dolfinarium. En daar omheen zijn ze flink aan het bouwen. Wat Luuk betreft hoefden we helemaal niet naar de dolfijnen, hij vond alle graafmachines al mooi genoeg. Hij wilde er zelfs even bij zitten om naar te kijken hahaha.

Uiteindelijk krijgen we hem toch zo ver om mee te gaan naar binnen. En het is Halloween in het park!

Dus gaat Luuk samen met oma op de foto.

We zien vooral speeltuinen bij de ingang en het duurt even tot we Luuk meekrijgen om ook daadwerkelijk naar dieren te kijken. Als hij het geluid hoort wat deze zeeleeuwen produceren is hij toch wel even onder de indruk.

En terecht ook. Wat een kabaal maken ze.

In de speeltuin gaat Maik ook even op een speeltoestel. Dat vindt ie prachtig. De foto komt op een ongelukkig moment, want hij draaide blijkbaar net met zijn ogen, maar hij lacht en ik vind het dus eigenlijk wel een leuke foto haha.

Maar het Dolfinarium bestaat grotendeels toch echt uit speeltuinen. Waar Luuk zich het liefst de hele dag in wilde vermaken.

Ook troggelde hij bij oma steeds kleingeld af voor dit soort apparaten haha. Bij mij probeert hij het niet eens, want hij weet dat ik nooit geld op zak heb. Lang leven de pinpas!

Na een uurtje in het park, besluiten we eerst te gaan lunchen. Er zijn niet echt geschikte dingen voor Maik, dus hij eet wat patatjes mee. Nou dat vond hij erg lekker zoals je kunt zien. Kleine lachebek.

En ineens zag hij vogeltjes vliegen, hahaha, dat bekkie, hij bleef maar omhoog kijken. Ik grapte al dat ik precies onder zo’n lamp zat waar die vogels steeds zaten. Ze zouden vast op m’n eten poepen. Dat gebeurde niet. Wel voelde ik ineens wat in m’n haar vallen. Brrrrrrrr.

Luuk nam het er even lekker van.

En trots dat hij was, op zijn chocoladebaard!

En we gingen weer naar een speeltuin. Om eerlijk te zijn viel het Dolfinarium ons een beetje tegen. Ja de kinderen hebben ervan genoten. Maar er zijn maar zo weinig vissen of vissoorten te zien en je gaat met twee kleintjes ook niet alle shows af. De speeltuinen maakten voor de kinderen wel veel goed.

Dit soort wanden kan Luuk wel uren naar kijken. Elke keer riep hij verbaasd: “Dat kan toch niet!!” als er een dolfijn op de rug voorbij kwam zwemmen haha.

Aan het eind van de middag gingen we nog naar de dolfijnenshow, Luuk genoot met volle teugen. En Maik ook, mits ik iets verderop op een leeg stukje tribune met hem ging staan. Toen wilde hij wel meeklappen en dansen. De dolfijnenshow was erg mooi!

Voor we naar huis gaan ook nog even kijken bij de zeeleeuwen, waar op dat moment ook een show is. Luuk geniet met volle teugen!

En zo’n dagje in het Dolfinarium is echt wel vermoeiend. Maik viel als een blok in slaap tot we thuis kwamen.

Vrijdag

Soms vraag ik me wel eens af hoe het zal zijn, als ik straks veel ben afgevallen. En toen kwam ik vorige week ineens deze foto tegen. Dit is zo’n 10 jaar geleden, hier voelde ik me al dik. En ja, eerlijk is eerlijk, ik was ook (te) zwaar, maar ik was toch zeker 30 kilo lichter dan ik nu ben. De bedoeling is om straks na de operatie nog lichter te zijn dan ik hier was. Maar ik zou al tevreden zijn met zulke dunne armpjes. Kijk die polsen dan!

Het is weer peuterspeelzaalochtend. Luuk heeft er niet heel veel zin in deze keer. Sinds hij naar het kinderdagverblijf gaat, vindt hij het minder leuk op de peuterspeelzaal. Maar uiteindelijk vindt hij het toch ook wel weer gezellig met z’n vriendjes. Gelukkig!

Na de peuterspeelzaalochtend halen mijn schoonouders de jongens op voor een weekendje logeren. En ik winkel even bij Kruidvat. Deze twee superhelden maskers koop ik met m’n spaarpunten. Super leuk!

En deze Little Tikes Activity walker kwam binnen voor Maik. Ik besloot het direct in elkaar te zetten en er alvast wat foto’s van te maken voor een blog. Wat een leuk ding!

‘s Middags werk ik veel en ik luister muziek. Ik zet een filmpje van een optreden op Pinkpop aan waar we waren. En zie ineens dat we vol in beeld komen. Of nou ja, vol… Wat onscherp en in de verte, maar ik herken ons drie’tjes duidelijk. Je ziet m’n zus op de plek waar de muis staat, ik sta daar rechts van en daarnaast staat m’n andere zus.

‘s Avonds hangen Joost en ik samen op de bank, zonder te werken allebei. Een unicum. En eigenlijk moeten we dat soort dingen veel vaker doen.

Zaterdag

Het is Thunderdome dag. Daar keken we al zeker een half jaar erg naar uit. Ik besloot de plattegrond op mijn telefoon te zetten, voor het geval ik de weg nog kwijt zou raken haha.

De Thunderdome plaatjes komen veel voorbij op social media. Veel oude bekenden van vroeger die gaan en ik blijk ook een aantal Thunderdome-fans tussen mijn volgers op Instagram te hebben. Leuk!

We knuffelen eerst nog flink met onze kleine boef.

Ik gooi mezelf in de make-up…

En zie na het posten van de foto hierboven dat er nog een loopwagen achter me staat. Vroeger toen ik naar deze feesten ging, was dat natuurlijk nog niet het geval. Haha. Mama gaat een avondje op stap hoor, zucht.

We hebben gratis tattoo tickets. Met een Thunderdome tattoo mag je gratis naar binnen. En die hebben Joost en ik allebei.

Of het ligt aan mijn gemoedstoestand of dat het echt heel anders was dan voorgaande jaren, weet ik niet. Maar het kon me niet pakken. Ik heb me voor namelijk geërgerd aan allerlei zaken. De muziek greep me ook niet echt. Super jammer, als je er zo lang naar uitkijkt. Ruim 3,5 uur voor het einde, besluiten we naar huis te gaan. Ik hield het niet meer vol. Ik voelde me wel schuldig tegenover Joost. Maar hey, samen uit, samen thuis. En hij heeft het de uren die we er waren wel heel erg naar zijn zin gehad. Gelukkig maar.

Zondag

De jongens waren nog steeds logeren bij opa en oma. We konden dus uitslapen, maar worden na 4,5 uur slaap alweer wakker. Klaarwakker allebei. Sjef is de enige die doorslaapt. En kijk hem tussen ons in liggen dan, whaha. Wat een mafklap is het toch af en toe.

Dit soort momentjes tussen Sjef en Zoey zijn behoorlijk uniek. Daarom maakte ik er gauw een foto van. Ze keken ook zo mooi mijn kant op allebei.

Aan het eind van de middag rijden we naar Rotterdam om de jongens op te halen bij mijn schoonouders. Bij aankomst zien we een regenboog. En omdat we Sjef na een uur in de auto toch nog even willen laten plassen, kan ik er mooi een foto van maken aan de waterkant. We eten ‘s avonds een hapje mee en nemen twee vermoeide jongens weer mee terug naar huis daarna.

Het weekend is alweer voorbij. De week is alweer voorbij. We zijn weer een week dichterbij mijn operatie. Het is natuurlijk niet heel gek dat dit op het moment zo ongeveer het enige is wat me bezighoudt.

Hoe was jullie week 43?

Lees ook: Weekoverzicht #160

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Winweek: Nijntjes Krijtboek
Next Winweek: Bullet Journaling – Zo doe je dat!

2 thoughts on “Weekoverzicht #159

  1. Thunderdome de final was ik naar toe. Een van mijn beste feesten kwa muziek ooit. Dat was tevens mijn laatste hardcore feest. Ik trek het uren lang feesten niet meer. Met slapenloze nachten is voor mij een feestje even niet meer aan de orde.

  2. Wat een leuke Monkey platter! Geïnspireerd voor onze kleine meid 😉 Onze Monkey platters zijn nog in de stijl van de herfst. Ze vindt het geweldig! De ene keer een egel, een herfstbos, een eekhoorn e.a.

    Onze week is ook omgevlogen! Peuterspeelzaal, dansles, muziekles, een babyshower van vriendin en gezinsuitje naar theater voorstelling ‘Koning Koos is jarig’ – Het zandkasteel. Was erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nieuwe bank

18 januari 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten