Ben ik een slechte moeder als ik het fijn vind dat de schoolvakantie weer voorbij is? Ik voel me er eerlijk gezegd wel schuldig over. Maar ja, het is zo. Ik heb dit gevoel elk jaar weer opnieuw. Ik ben blij dat er weer een beetje structuur komt in de dag als de jongens weer naar school gaan.

Ik zit in de auto en zie een spandoek van veilig verkeer Nederland hangen aan de kant van de weg.  “wij gaan weer naar school!” staat er op. Ik maak een denkbeeldige high five met mezelf. “Jaaaaaa, fijn!”  zeg ik hardop. Direct daarna spreek ik mezelf vermanend toe. “Foei, het is niet netjes om daar zo blij over te zijn. Moeders horen het fijn te vinden dat hun kroost dicht in de buurt is.” Maar… eerlijk gezegd ben ik toch echt blij dat de vakantie voorbij is.

Mijn twee jongens zijn geen druktemakers. Ze zetten het huis niet elke dag op z’n kop en hebben leuke vrienden die langskomen. We hebben een heerlijke vakantie gehad, leuke, stoere en gezellige dingen gedaan. Ik heb rekening gehouden met hun wensen. We hebben lekker uitgegeten en heb ze zo nu en dan op een ijsje getrakteerd. Ze hebben gelogeerd, er hebben jongens bij ons geslapen. Ik heb ze uit laten slapen als ze de avond er voor laat naar bed gingen. Ik heb ze naar feestjes gebracht en gehaald. Nieuwe kleding met ze gekocht. Het was heel fijn om vakantie te hebben met ze. Maar nu is het wel klaar. Ik ben nu wel weer toe aan het normale leventje.

Als de mannen overdag naar school zijn is er weer rust in huis. Ik kan wat meer mijn eigen plan trekken. Een keer wat langer weg blijven als ik in gedachte heb. Eens niet thuis eten als dat even niet zo uitkomt. Het huishouden doen zonder dat er iemand in de weg zit. Natuurlijk ben ik blij als later op de dag weer veilig uit school thuis zijn. Maar ik ben ook best opgewekt als ik ze in de ochtend in alle vroegte uitzwaai. Met een beetje schuldgevoel. Dat wel.

Show Full Content

About Author View Posts

Wanda

Mijn naam is Wanda, 44 jaar, getrouwd met Marcel en moeder van twee pubers. Onze oudste kerel is 15 en onze kleinste kruimel, ook een jongen, is 13. Deze twee mannen geven me heel veel inspiratie tot schrijven. Gelukkig maar, want ik ben er dol op!
Naast het moederschap en schrijven, heb ik nog een passie. Dat is het werken in de zorg. Ik werk parttime als verzorgende op een verpleegafdeling.
Ik wil jullie laten meegenieten van al het (ook wel eens niet) leuks dat het leven met twee pubers te bieden heeft.

Previous Zelf zoutdeeg maken
Next Win een Action cadeaukaart – Mamabloggersdag

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #187: Back to school!

4 september 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten