De kilo’s moeten eraf! En daarom besloot ik te starten met Weight Watchers. Na de eerste week in deze nieuwe strijd tegen de kilo’s, vielen sommige dingen een beetje tegen. Het bijhouden van alles wat ik zoal op at, zorgde voor een enorme spiegel. En tja, ik sta gewoon niet graag voor de spiegel. Toch was ik 2,5 kilo kwijt en wilde ik dit doorzetten naar de tweede week. Maar of dat lukte?

Deze tweede week ging ronduit k*t! Ik ga niet teveel in detail treden, maar we kregen een hele grote tegenslag te verwerken. Een tegenslag die niet alleen weerslag had op ons humeur, maar ook op ons eetpatroon. Omdat we ’s avonds veel moesten bespreken en regelen, aten we makkelijke gerechten die niet altijd even gezond zijn.

En wat blijkt, ik ben toch wel een enorme emotie-eter. Zonder dat ik erbij nadenk ga ik eten om me maar beter te voelen, met als resultaat dat ik me helemaal niet beter voel. Voor heel veel mensen wel bekend denk ik.

Toch probeerde ik de ontbijtjes en de lunches lekker en gezond te houden. Ontbijten met een bak yoghurt met wat muesli, lunchen met een wrap belegd met kip en lekker veel groente. Of lunchen met twee speltboterhammen die heerlijk belegd zijn met heel veel groente. Er zat maar weinig variatie in, maar toch ben ik blij dat ik dit zo heb gedaan en heb volgehouden.

De vrijdag is mijn weegdag. En hoewel ik niet goed met Weight Watchers bezig ben geweest was ik toch ook niet heel erg bang om de weegschaal op te stappen. Alleen was de nacht ervoor wat onrustig en de ochtend druk. Waardoor ik vergat om mezelf te wegen. Ik heb het maar zo gelaten. Het was geen goede week. Misschien ben ik helemaal niet aangekomen of afgevallen, maar mocht het zo zijn dat ik toch ben aangekomen, dan hoef ik het niet te weten.

Op naar een nieuwe, hopelijk betere week. De dingen die even niet zo lekker liepen deze week zijn inmiddels opgelost en eigenlijk staat niets me meer in de weg om gewoon verder te gaan.

Hoe ging jouw Weight Watchers week?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Netflix onthult: Wat zegt kijkgedrag over jouw relatie?
Next Virtual reality card voor Valentijn + winnen

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe creëer je een gezinsvriendelijke badkamer?

16 augustus 2022
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten