Blog door Lize – Dat ik wilde blijven werken als ik moeder zou worden, was geen discussie. Ik wilde graag iets voor mezelf blijven doen en professioneel uitgedaagd blijven. Ik zeg hier absoluut niet mee dat ik iets heb tegen thuis blijvende mama’s, want ook hier heb ik respect voor. Ga maar na dat thuisblijvende mama’s echt 24/7 met hun kindjes bezig zijn, ik heb als werkende moeder nog een paar dagen in de week dat ik even kan uitblazen als Huub in een wat moeilijkere periode zit. En dan zeggen mensen wel eens: “ja, maar je werkt op een kinderdagverblijf.”. Dat is toch echt anders dan 24/7 met je eigen kinderen in de weer zijn.

Enfin, ik wilde dus blijven werken. In eerste instantie zou ik 4 dagen gaan werken,  maar vlak voordat ik weer moest gaan werken, heb ik toch besloten 3 dagen te gaan werken. Ik wil graag de meeste tijd met Huub doorbrengen, hem zelf voor het grootste gedeelte zelf opvoeden en heel veel van zijn ontwikkeling meemaken. Ik kon de beslissing om 3 dagen te gaan werken voor mijn verlof nog niet maken, omdat ik mijn baan als vestigingsmanager dan ook moest loslaten. Dat vond ik moeilijk. Toen die kleine er eenmaal was, was die beslissing niet zo moeilijk meer. Hij is het allerbelangrijkste en ik wil gewoon veel bij hem zijn, maar een paar dagen in de week even met iets anders bezig zijn, vind ik ook heerlijk. Ik ben nu senior pedagogisch medewerker (verantwoordelijk voor het uitvoeren van het pedagogisch beleid en activiteitenprogramma) en daar ben ik heel tevreden mee.

Alle ballen hooghouden

Toen ik nog verlof had, dacht ik dat als ik zou gaan werken we een strakke planning nodig zouden hebben en het op de dagen dat werk heel hectisch zou zijn. Eerlijk, het is me reuze meegevallen. Nou moet ik zeggen dat we het best goed geregeld hebben. Op maandag is mijn man thuis. Hij werkt dan een halve dag en dat gaat tot nu toe erg goed. Op dinsdag en woensdag gaat Huub naar het kinderdagverblijf. Niet naar het kinderdagverblijf waar ik werk. We wilden juist dat Huub ook leert om bij andere mensen te zijn. Op donderdag en vrijdag ben ik thuis. Af en toe werk ik ook nog op donderdag en dan past mijn moeder of schoonmoeder op.

Toch kan het nog best hectisch zijn en hebben we ook wel eens dagen dat ik het gevoel heb dat ik van hot naar her ren. Vooral de dinsdag is altijd erg druk dus dat is onze “Makkelijke Eetdag” (bestellen/afhalen/opwarmen). Naast dat we dus allebei werken, Huub naar de opvang brengen, moet er ook nog gekookt worden, huishouden worden gedaan, boodschappen, etc. etc. etc. Eerlijk is eerlijk, ons huis ziet er soms uit als een slagveld. Overal was, afwas, speelgoed, post. Soort huishouden van Jan Steen haha…

image3

Mijn man doet vaak in het weekend boodschappen en ik probeer op donderdag en vrijdag het verdere huishouden te doen. Koken lukt eigenlijk altijd wel, behalve op dinsdag. Nu vragen jullie je misschien af, jeetje hoe ziet die dinsdag eruit? Het valt mee hoor, maar het is een hectische dag en als we zouden moeten koken dan zitten we denk ik om 22:00 uur een keer met een kop thee op de bank. Maar om je een kijkje te geven hoe deze dag verloopt hier ons schema:

6:45 uur          : Mijn wekker gaat. Ik ga er uit en ga mezelf opfrissen, opmaken en aankleden    (douchen doe ik altijd de avond ervoor). Ik maak een fles voor Huub.

7:00 uur          : Mike zijn wekker gaat en hij maakt Huub wakker om de fles te geven. Ik maak intussen thee voor ons en mijn eigen ontbijt.

7:15 uur          : Ik kleed Huub aan zodat Mike zich kan opfrissen/douchen, aankleden en ontbijten.

7:50 uur          : Ik knuffel Huub (en Mike haha) en spring op de fiets. Mike gaat met Huub naar het kinderdagverblijf.

8:10 uur          : Ik neem de trein naar mijn werk.

8:30 uur          : Mijn werkdag begint.

16:00 uur        : Mike is klaar met werken en gaat Huub ophalen. Hij moet uit Ede komen dus is nog wel een uur onderweg.

18:00 uur                    : Ik ben klaar met werken en ga naar de trein. Mike is inmiddels al thuis met Huub en geeft hem een groentehap als hij die nog niet heeft gehad op het kinderdag verblijf.

18:45 uur        : Ik ben thuis. Als ik pech heb met de trein ben ik pas om 19:00 uur thuis.

19:30 uur        : Wij gaan eten.

20:00 /

21:00 uur        : Huub krijgt een fles en gaat vervolgens naar bed.

20:30 uur        : Tea time voor papa en mama. En we gaan lekker serie kijken.

22:30 uur        : Ik ga naar bed (moet de volgende ochtend om 7:30 uur beginnen met werken. Gelukkig kan ik dan met de auto).

Hulp van de oma’s

Huub heeft twee hele lieve oma’s, en opa’s natuurlijk, die graag oppassen. Als Huub niet zo lekker is of we hebben een probleem met werk, dan hoeven we maar te bellen en ze komen oppassen. Maar onze grootste hulp is toch wel mijn moeder. We hoeven maar te bellen en ze komt. Ze roept ook altijd: “bellen hè, als er wat is. Ik kom oppassen”. Toen ik nog zwanger was heeft ze meerdere malen gezegd dat ik echt moest blijven werken en dat we altijd een beroep op haar konden doen. En dat maakt ze dubbel en dwars waar. En niet alleen met oppassen is ze een grote hulp, maar soms komen we thuis en heeft ze stiekem het hele huis schoongemaakt en opgeruimd. Dat hoeft echt niet zeggen wij dan, maar zoals mijn moeder altijd zegt (dit is een soort levensmotto van haar haha): “ik doe het lekker toch”. Dus: Lieve mama, bedankt voor alle hulp en steun!

Naast onze ouders kunnen we ook altijd rekenen op een aantal vrienden van ons en mijn nichtje. Op mijn schoonzusje en haar man kunnen we zeker ook rekenen, maar die wonen in Duitsland dus dat wordt wat moeilijker. Maar je merkt aan alles dat ze ondanks de afstand voor ons klaar staan.
Het is ontzettend fijn dat we een netwerk om ons heen hebben van lieve mensen die graag helpen. Dit zorgt ervoor dat we beiden kunnen blijven werken, iets wat ik graag wilde, en zo af en toe samen tijd kunnen doorbrengen. Bedankt!

image1

Eigen leven en leven samen met Mike

Wat zal ik daar eens over zeggen hahah…. Tja, een eigen leven en een leven samen met je man/vriend komt een beetje op de 2e plaats. Maar ach, dat is helemaal niet erg, althans dat vind ik. Toch merk ik nu Huub een half jaar is geweest ik weer meer behoefte krijg aan dingen voor mezelf en dingen samen doen met Mike (naast werken en ’s avonds als Huub slaapt Netflix kijken). Ik krijg er weer behoefte aan om met vriendinnen dingen te doen, een dagje te winkelen met mijn moeder of met Mike lekker uiteten te gaan.

We pakken dit langzaam weer op, maar het lastigst vind ik het plannen. Alles moet natuurlijk om Huub en ons werk heen gepland worden en we moeten oppassen hebben. Nu zijn wij hier een beetje lastig mee en willen niet iedereen laten oppassen. Naast de opa’s en de oma’s hebben we nu Huub een half jaar is geweest meer mensen die we op heb kunnen en willen laten passen. En dat is heel fijn.

Toch blijft het een uitdaging. Laatst zouden we voor het eerst weer eens samen een nachtje weggaan. Huub zou bij mijn ouders slapen en wij lekker naar Brugge. Maar toen werd Huub die week behoorlijk ziek (en ik ook), dus hebben we besloten het af te zeggen. Uiteindelijk zijn we wel een dagje samen naar Knokke geweest en dat was ook heel fijn en leuk. Ach, over een paar maanden (want dan hebben we pas weer plek in de planning hahah) proberen we het weer een keer. Ik zeg maar zo: een nieuw leven vol nieuwe uitdagingen. En…. I love it!

Hoe hou jij alle ballen hoog? En aan wie heb jij veel steun?

Show Full Content

About Author View Posts

Lize

Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Michael en op januari 2016 ben ik mama geworden van onze prachtige zoon Huub. Ik werk op een kinderdagverblijf en hou van koken met vrienden en familie, winkelen, reizen en met mijn man en zoon genieten van Amsterdam

Previous Milestone Turn Wheel Photo Cards
Next Weekoverzicht #103: Opruimen en babywas

5 thoughts on “Werkende moeder – Hoe ik alle ballen hoog houd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Het oerwoud dat ‘baby- en kindervoeding’ heet

10 januari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten