Dit wordt geen blog waarin ik je ga vertellen wat beter is voor je kindje; een thuisblijfmoeder of een werkende moeder? Volg je gevoel! Dit wordt een blog waarin ik vertel waarom ik ben blijven werken en welke voor- en nadelen ik ervaar.

Ik ben dus een werkende moeder. En om het nog erger te maken; ik werk in de zorg. Ik heb dus wisseldiensten, inclusief nachtdiensten, weekenddiensten en feestdagen! Wel ben ik minder gaan werken. Van 32 uur naar 24 uur. De grootste reden om te blijven werken, was het financiële plaatje. Zonder mijn baan redden we het gewoon niet. En misschien redden we het wel, als we heel zuinig doen, maar zo wil ik niet leven.

Als ik eerlijk ben vind ik het heerlijk om te werken. Ik ben ook gewoon Tamara, vriendin van, zuster, dochter.. ga zo maar door. Ik ben niet alleen maar mama. En door op mijn werk te zijn voel ik me weer even Tamara. Sociale contacten en volwassen gesprekken doen me goed. En ik vind het moederschap soms ook gewoon retezwaar. Werken geeft me weer een beetje lucht. Ik geloof echt dat ik een leukere moeder ben als ik blijf werken.

Aan de andere kant, mis ik mijn lieve Jaxx ontzettend als ik aan het werk ben. Ik voel me zelfs een beetje schuldig. Ik weet dat Jaxx het naar zijn zin heeft bij de gastouder. En over een paar jaar weet hij dit heus niet meer. In mijn vorige blog benoemde ik ook dat ik maar één kindje wil. Op deze manier leert Jaxx toch met andere kindjes te spelen. Dit soort dingen zeg ik de hele dag tegen mezelf om mij niet schuldig te voelen.

Ik heb groot respect voor thuisblijfmoeders. Ik vind het zwaar, heel zwaar, om een paar dagen alleen met Jaxx te zijn. Vooral als hij een verdrietige heeft of een dag vol frustratie (ik wil kruipen!). En thuisblijfmoeders hebben dit dus elke dag. R E S P E C T !

Ben jij een werkende moeder of een thuisblijfmoeder? En wat zou je het liefste willen zijn?

Show Full Content

About Author View Posts

Tamara

Hoi! Ik ben Tamara (26) en ik ben sinds kort alleenstaande mama van een dreumes. Jaxx is geboren op 02-12-2016. Hij was erg ziek de eerste maanden door een koemelkallergie en reflux. Ik vind het erg leuk om te schrijven over mijn zoektocht naar biologische, koemelkvrije eet- en drinkwaren! Bloggen is naast mijn gezin, mijn tweede leven. Ik heb ook een eigen website waar ik op blog: www.mamavertelt.nl. Naast bloggen, werk ik ook nog 20 uur in de thuiszorg.

Previous Social media en ik
Next Twinning met je dochter met Miss Guilty

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoofdluis; zo kom je snel van luizen af

13 september 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten