Winnen: Doro mobiele telefoon

Het valt voor onze opa’s of oma’s niet altijd mee, om mee te gaan met deze tijd. Want waar ben je nog zonder mobiele telefoon? Even Whatsappen met de kleinkinderen, via Facebook in de gaten houden wat de kinderen en kleinkinderen zoal uitspoken en altijd bereikbaar zijn, de ontwikkeling is bijna niet bij te houden. De meeste oudere mensen kunnen niet goed omgaan met een smartphone en dat is logisch ook. De makers van de Doro Liberto 820 mini wilden een senior-vriendelijke smartphone op de markt brengen. En dat is ze gelukt! 

Laat ik voorop stellen dat de Doro Liberto 820 mini, niet zo mini is als de naam doet lijken. De telefoon is qua formaat te vergelijken met mijn iPhone 6. Een prima formaat dus, anders worden de letters op het beeldscherm waarschijnlijk te klein.

Zelf ben ik helemaal niet zo gek op het Android besturingssysteem. Ik ben al jaren Apple gewend en dat vind ik een stuk gebruiksvriendelijker. Waarschijnlijk is het vooral wat je gewend bent, maar ik ben dus net zo slecht met Android als de meeste senioren. Ik start dus helemaal bleu met het testen van de telefoon.

Allereerst vallen me aan de buitenkant van de telefoon een aantal zaken op. Er zit een camera in het toestel van 5 megapixels. Voor mij zelf zou dit als dagelijkse telefoon niet ideaal zijn. Maar ervaring leert dat veel oudere mensen een 5 megapixel camera wel prima vinden. Als ze er soms maar een foto mee kunnen maken is het al goed.

Onder de camera zit een andere bijzondere knop; speciaal voor noodgevallen. Onder deze ‘nood-knop’ kun je een aantal telefoonnummer zetten. Mocht er iets gebeuren, is een druk op de knop voldoende om direct te bellen naar al deze verschillende mensen. De telefoon schakelt over naar de luidspreker, zodat je ook wanneer je op de grond ligt (na een val bijvoorbeeld) kunt blijven praten met de persoon die als eerste opneemt. De telefoon blijft net zo lang bellen tot er is opgenomen bij een van de telefoonnummers.

Dat vind ik toch wel een geniale knop op een telefoon. In geval van nood hoef je niet te onthouden hoe je de telefoon ontgrendelt of te zoeken waar je contacten staan, met 1 druk op de knop worden je dierbaren gebeld en kun je met ze praten.

Verder is er naast alle knopjes die op de telefoon zitten een pictogram afgebeeld, waarop precies staat waar een knop voor dient. Duidelijker kan bijna niet.

De telefoon zelf is heel gebruiksvriendelijk. Het touchscreen is niet heel erg gevoelig, waardoor je goed moet drukken om iets voor elkaar te krijgen. Dat is voor de meeste jongeren erg vervelend, maar wij zijn gewend om korte bewegingen te maken op onze telefoons en automatisch terug te klikken als je per ongeluk een scherm te ver bent gekomen. Wanneer je niet gewend bent aan een smartphone kan het fijn zijn de aanraking langer te laten duren. Dit is overigens ook makkelijk aan te passen in de instellingen.

Het homescreen is vrij simpel. Er zijn geen overbodige extra’s te vinden, wat ervoor zorgt dat je heel snel vindt wat je nodig hebt. Je kunt net als op iedere andere telefoon via de Playstore app’s downloaden en gebruiken. Wel krijg je bij de meeste app’s de vraag of je uitleg nodig hebt over het gebruik hiervan. Ideaal!

Ik, als Android-noob, kan goed met deze telefoon omgaan en kan alles makkelijk vinden. En als ik het kan, dan ga ik er vanuit dat de meeste andere mensen het ook kunnen. Zelfs als ze geen ervaring hebben met het gebruiken van een smartphone.

Winnen

De Doro Liberto 820 mini is natuurlijk het perfecte kerstcadeau voor je opa/oma/vader/moeder. Zeker wanneer zij niet zo ervaren zijn met een smartphone. Je kunt het toestel hier kopen. Maar voor je dat doet kun je ook een gokje wagen en meedoen aan de winactie. Ik mag namelijk één exemplaar weggeven aan één van mijn lezers. Dus, wie wil jij blij maken de komende kerstdagen?

Wat moet je doen om te winnen?

 • Vertel onder dit artikel voor wie jij deze telefoon zou willen winnen. En vergeet niet te reageren met een geldig e-mailadres.
 • Ik zou het leuk vinden als je me wil volgen op Facebook en daar het bericht zou willen delen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Meedoen kan tot en met dinsdag 8 december. Op woensdag 9 december zal ik via mijn Facebookpagina laten weten wie de gelukkige winnaar is.
Wist je trouwens dat Doro ook te volgen is via Facebook en Twitter?

34 gedachten over “Winnen: Doro mobiele telefoon”

 1. Ik wil ook graag mee loten voor mijn schoonmoeder.. De telefoon die ze nu heeft snapt ze niet zo veel van….logisch als je 80 wordt. . Ze zou er blij van worden om lekker mee te “kletsen “in de fam app.

  Beantwoorden
 2. Ik zou graag mee doen voor mijn oma, ze is een aantal jaar geleden verliefd geworden en daarna verhuisd naar hem toe. Allereerst zou ik.hem.willen winnen voor haar zodat ze meer mee kan krijgen van de ontwikkelingen van mijn zoontje Siem van 10 maanden. Ze heeft hem nog maar een paar keer gezien en als je een telefoongesprek voert kun je ook niet alles precies vertellen zoals hoe die er uit ziet nu en wat ie al kan. Wat zou het een mooie uitvinding zijn als ze fotos kan ontvangen! Daarnaast spreekt de telefoon me ook erg aan door de nood knop. Mijn oma kan niet zo goed meer uit de voeten doordat ze last heeft van haar evenwicht en daardoor vaak valt. Haar vriend is dit nog wel en beoefent ook zn hobbies uit buiten de deur. Is een fijne gedachte dat als er iets gebeurd, ze altijd iemand kan bereiken! Vooral nu ze twee weken geleden een hartinfarct heeft gehad. Ik hoop dat ik hem aan mijn oma kan geven, zodat ze wat meer betrokken word in hrt leven van mijn grote trots.

  Beantwoorden
 3. Dit zou super voor mijn opa zijn aangezien mijn oma al 3 maand in het ziekenhuis ligt en zei de mobiele telefoon heeft! Mijn opa is dus erg slecht te bereiken en kan ook niet bellen onderweg als er wat is! Mijn opa en oma zijn normaal altijd samen dus nu is mijn opa te pakken krijgen heel erg moeilijk

  Beantwoorden
 4. Nou die zou ik wel willen winnen voor mijn moeder, die gaat nogsteeds door het leven met een prepaid nokia uit het jaar 0 ? zonder internet en whatsapp. Zou echt een leuk kado zijn voor de kerst en ze is ook nog 2de kerstdag jarig!

  Beantwoorden
 5. Wow! Ik doe graag mee voor mijn vader. Mocht ik ‘m niet winnen ga ik er sterk over nadenken om deze telefoon samen met de rest van de familie cadeau te doen voor kerst.

  Mijn vader wilt niks missen van zijn kleindochters en zit dan ook bovenop de telefoon van mijn moeder die ik regelmatig foto’s door stuur. Alleen hij snapt er niks van. Simpel is moeilijk genoeg.. Ik ga heel hard duimen!

  Beantwoorden
 6. Voor mijn ma. Ze mist nu teveel informatie van de familie omdat ze met haar huidige telefoon nog steeds niet weet om te gaan ondanks alle geduldige uitleg uurtjes van haar kleindochters. Deze telefoon zou haar wereld weer een stukje groter maken.

  Beantwoorden
 7. Leuke telefoon lijkt me dat! Ideaal voor mijn moeder die nu alleen een onverwoestbare nokia heeft. Ik wil zo graag met haar appen en makkelijk foto’s doorsturen van haar kleinzoon. En in maart komt nummer twee dus dan zou het helemaal geweldig zijn om extra veel foto’s te kunnen sturen!

  Beantwoorden
 8. Hoe leuk is dat voor onze oma Annie. Oma van onze drie dochtertjes en onze twee nichten die zelfs al actief zijn op Facebook. Kan oma de vorderingen met zwemles en sport via de telefoon volgen

  Beantwoorden
 9. Wat een mooi toestel. Mijn ouders hebben al 8 jaar een oude samsung en kunnen niets meer dan sms en whatsapp. De reden? De meeste toestellen van nu zijn te ingewikkeld. Deze klinkt echt als gebruiker vriendelijk voor senioren en hoewel.ze zichzelf metb68 geen oudere vinden zijn ze datv stiekem wel.

  Groetjes Susan

  Beantwoorden
 10. WoW zou deze graag willen winnen hoor m’n vader.simds hij opa is wilt hij veeleer foto’s maken en heeft het oudste model Nokia.
  Hij is gek op Z’n kleinzoon maar vind het erg jammer dat z’n telefoon geen whatsapp heeft haha het is totaal geen smartphone man maar denk dat dit hem misschien kan over halen

  Beantwoorden
 11. Voor mijn lieve oma, zij is 83 en wil heel graag een telefoontje alleen is ze natuurlijk niet meer zo handig dat ze met de populaire smartphones overweg kan, vandaar dat dit een fantastische oplossing zou zijn.

  Beantwoorden
 12. Wij willen heel erg graag meedoen voor Omie, de overgrootoma van onze dochter. Ze heeft een mobiele telefoon waar ze niks van begrijpt. Daarnaast is e juist nog heel erg mobiel, en gaat ze nog op bezoek bij haar zoon in Boedapest. Ze is dol op kleine Lexi, en zo kan ze ons op afstand toch bij ons zijn. <3

  Beantwoorden
 13. Wat een nuttige review! Erg duidelijk beschreven wat de telefoon allemaal kan. Ik zou deze telefoon graag willen winnen voor mijn oma. De telefoon die zij nu heeft is erg ingewikkeld voor haar. Qua specificaties sluit deze telefoon precies aan op haar behoeften.

  Ga vooral zo door met je blogs!

  Beantwoorden
 14. voor mijn moeder van 88 die door gezondheidsproblemen aan huis gebonden is, haar vaste telefoon ligt er regelmatig uit dankzij ziggo die hem via de wifi heeft aangesloten, een beangstigend idee dat ze niemand kan bereiken als er een noodsituatie ontstaat. Dit zou haar veel rust geven. Ik ga helemaal uit mijn plaat als mijn naam hier straks als winnaar staat!!

  Beantwoorden
 15. Me – Me die gevoelig, die onzeker, die ongeduldig, die veel wensenheb, die graag lekker eten, graag vakanties, graag shopping. Gek op schoenen, tassen, jassen, alle lleuke mooie spullen.

  Geweldig winactie. Ik doe mee….duimen dat ik win voor mijn lieve man.

  Beantwoorden
 16. Ik doe heel graag mee voor mijn ouders. Zij zijn de enige in de hele familie die niet op whats app kunnen omdat ze geen smart phone hebben. Alle leuke foto’s van hun kleinkinderen missen ze nu ;(. Vinden ze erg jammer. Daarbij zijn het geen digitale wonders dus een gewone smartphone zou niet werken. Deze Doro snappen ze vast wel. Mooi ding is het! Ik ga je pagina liken! Liefs, Julia

  Beantwoorden
 17. Ik zou hem willen winnen voor mezelf.
  Wel om aan m’n moeder cadeau te doen, maar dat doe ik zodat ik zelf met een geruster hart zit.
  Ze wil nog wel eens vallen en geraakt zelf niet goed meer overeind. Zo’n noodknop zou dan ideaal zijn. En ze probeert steeds door het scherm heen te drukken en wordt dan boos omdat er dingen tevoorschijn komenwaar ze niet om vroeg, dus zo’n ’traag’ scherm zou ideaal zijn

  Beantwoorden
 18. O wat zou ik deze telefoon graag winnen voor mijn schoonouders! Ze bellen nu nog met een pre historische nokia telefoon. Die doet het opzich prima maar me schoonmoeder zou zo graag foto’s (van de kleinkinderen) willen kunnen ontvangen via WhatsApp! Als ik haar mijn telefoon probeer uit te leggen vind ze dit erg lastig en veel. Deze telefoon is voor haar ongetwijfeld makkelijker in het gebruik. Leuke actie! Groet Richard

  Beantwoorden
 19. Mamakletst,  you made my day, tegen deze winactie zeg ik zeker geen nee!

  Om even in de Sint sferen te blijven, lijkt het me geweldig om zo’n Dobro Liberto smartphone te krijgen.

  Om hem daarna net als vele andere deelnemers aan deze winactie cadeau te doen aan mijn moeder. Die nog een Nokia heeft met zwart/wit scherm uit het jaar 0. Echt waar dit is geen flauwekul. Stiekem kijkt ze altijd mee als ik weer eens aan het appen ben, dan zegt ze maar ik ben ook eigenlijk een Android fan. Alleen nooit een smartphone gehad om het systeem ook daadwerkelijk uit te proberen, dus het wordt nu wel tijd om het te leren. Zo’n noodknop op de telefoon is ook een handige functie. Wanneer ze benauwd wordt hoeft ze alleen maar op het knopje te drukken en is het voor mij tijd om uit te rukken.

  Wat heerlijk zal het zijn om ook zo niets van de kleinkinderen te hoeven missen, de ene keer een leuke foto, de andere keer een filmpje of gewoon een spraakbericht. Mamakletst, hopelijk kies je mij uit en tover jij een glimlach op mijn moeders gezicht.

  Beantwoorden
 20. Ik zou graag mee willen doen voor een goede vriendin van mijn familie. Ze heeft nu nog een ouderwets telefoontje, en ze is niet zo handig met de nieuwe hippe telefoons. Ik kan haar hiermee echt gelukkig mee maken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten