Een boek over bullet journaling, bullet wat? Bullet journaling! Je kent het of je kent het niet. Maar een bullet journal hebben is een echte hype momenteel. Ideaal voor notitieboek liefhebbers zoals ik. Ook ik heb natuurlijk een bullet journal, maar ben niet zo goed in het maken van allerlei toffe layouts. Toch vind ik het wel leuk om hiermee bezig te zijn. Het helpt me ontspannen en dit handige boek helpt me erbij om te leren meer logica in mijn BuJo te krijgen. En ik mag ook een exemplaar weggeven tijdens deze winweek! 

Inhoudsopgave

Wat is een Bullet Journal?

Een bullet journal is een manier om alles wat je opschrijft, kwijt te kunnen in een boekje. Denk hierbij aan je to-do lists, inspiratielijsten, afspraken, agenda, alles kan in een boek. Je kunt het zo netjes en georganiseerd maken als je zelf wilt. Maar ben je niet zo geordend, dan kun je er ook een rommel van maken. Het is maar net wat je zelf wilt.

Ryder Carrol – de bedenker van de Bullet Journal – beschrijft het systeem als volgt:

“De Bullet Journal is een aanpasbaar en vergevingsgezind organisatiesysteem. Het kan uw to-do lijst, schetsboek, notitieblok en dagboek zijn, maar waarschijnlijk zal het al het bovenstaande zijn. De Bullet Journal zal  je leren om meer te doen met minder.”

Zelf gebruik ik de Bullet Journal vooral om mijn enorme stapel lijstjes in op te schrijven. Denk hierbij aan lijstjes voor films, series, boeken en blogs. Maar ik hou er ook in bij welke gastblogger wanneer een blog heeft aangeleverd, hoe het zit met de statistieken van mijn blog, wat we uitgeven en wat we verdienen. En zo is het een soort bijbel geworden van mijn eigen leven. Het lijkt me ook erg leuk om over een aantal jaar weer eens doorheen te bladeren als het volgeschreven is.

Mijn Bullet Journal lijstjes

Volgens mij is het voor veel vrouwen wel bekend om heel veel lijstjes bij te houden. Alles wat ik doe, wordt bijgehouden in een lijstje. Kijk ik een film? Schrijf ik ‘m in mijn lijstje. Heb ik een idee voor een blog? Schrijf ik het op in mijn lijstje en heb ik de blog geschreven, streep ik het idee door. Ik vind het fijn om op deze manier overzicht te hebben en te houden. En misschien ziet het er voor sommige mensen heel rommelig uit, ik weet zelf precies waar ik mee bezig ben. En dat schept orde in mijn hoofd.

Een agenda in je bujo

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een agenda gedeelte in je BuJo te maken. Ik heb dit zelf ook wel eens geprobeerd, zoals je kunt zien op de foto hieronder. Maar toch bevalt dit me niet. Ik vind het teveel gedoe om het zelf uit te tekenen en ik heb toch liever een agenda met een duidelijk systeem. In mijn BuJo ben ik voor een agenda toch net te rommelig. Wel jammer, want ik zie in diverse Facebookgroepen voor Bullet Journals, de allermooiste creaties voorbij komen. Ook op YouTube vind je veel video’s over de setups van een BuJo en ik word er altijd enorm geïnspireerd door. Maar toch neem ik de tijd niet om zelf actief door te gaan met het maken van mooie spreads.

Leren Bullet Journalen

Als je net je eerste Bullet Journal hebt gekocht en je afvraagt hoe je moet beginnen, zijn er diverse leuke boeken te koop om je op weg te helpen. Onlangs ontving ik het boek ‘Bullet Journaling – Zo doe je dat’ van Lona Aalders. Dit boek biedt je handvaten om aan de slag te gaan met je eigen Bullet Journal. Om je eigen systeem te ontwikkelen en op die manier een fijne planner die volledig naar jouw wensen is ingericht, in gebruik te kunnen nemen.

Mooie quotes voor handlettering

Het eerste wat opvalt aan het boek, als je er doorheen bladert, is de hoeveelheid mooie quotes voor handlettering. Handlettering is een manier van het maken van mooie teksten, in verschillende lettertypes. Allemaal handgetekend. Ik zou willen dat ik er zo goed in zou zijn, ik ben wat dat betreft echt een kluns. Maar ik vind het er wel altijd heel erg leuk uit zien. En met behulp van het boek is het me zelfs al gelukt om af en toe een bladzijde te voorzien van een mooie quote, in een mooi lettertype.

Je vindt in het boek allerlei tips en trucs voor het maken van versiering in je bullet journal. Je leert omgaan met verschillende materialen om je bujo mee op te vrolijken en er worden diverse voorbeelden gegeven. Ik vind niet alles even mooi, maar je kunt eruit halen wat interessant is voor jezelf.

Je bullet journal hoeft niet perfect te zijn

Iets wat ik veel lees in de verschillende Facebookgroepen is dat je bullet journal niet perfect hoeft te zijn. En dat wordt in dit boek ook duidelijk gemaakt. Het is niet erg als een pagina ‘mislukt’. Het is jouw pagina. Ga niet in je boek scheuren, maar leer van je fout en doe het de volgende keer anders. Of plak er een sticker overheen of een papiertje en versier de pagina op een andere manier. Zo ben ik wel eens in de weer gegaan met washitape op bladzijdes waar ik iets verkeerd had opgeschreven. Het maakt een bujo heel persoonlijk en daarom juist zou leuk!

Tips voor je bullet journal

Het boek staat vol met allerlei handige tips voor je bullet journal. Voorbeelden van spreads, voorbeelden van tekeningen, fijne quotes en er wordt uitgelegd wat bepaalde termen inhouden. Zo wordt het al snel duidelijk wat een weekly, een daily en een monthly is. Ik vind het een absolute aanrader voor wanneer je gaat starten met een bullet journal.

Het boek is hier te koop.

Win het Bullet Journaling – Zo doe je dat boek!

Wil jij ook aan de slag met een Bullet Journal en ben je benieuwd hoeveel informatie en inspiratie je uit dit leuke boek kunt halen? Dan bof je, want ik mag een exemplaar weggeven aan 1 van jullie!

Voorwaarden

❥ Like de MamaKletst pagina op Facebook
❥ Reageer onder dit bericht met je naam en een geldig e-mailadres
❥ Laat op Facebook onder de actie weten dat je meedoet

Wil je extra kans maken?

❥ Deel deze actie op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #MamaKletstWinweek

Let op: Je maakt alleen kans op deze toffe prijs door de Facebookpagina van MamaKletst te liken. De actie loopt tot en met woensdag 8 november. De winnaar krijgt na 8 november 2017 een e-mail. Reageer binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail, wanneer je dit niet doet, zal ik een andere winnaar kiezen. Winnaars worden getrokken door middel van Random.org. Veel succes!

Doe je ook mee met de andere winacties van deze winweek?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #159
Next Zwarte Piet, mijn mening…

36 thoughts on “Winweek: Bullet Journaling – Zo doe je dat!

  1. Oh leuk!!!! Ik vind een bullet journal ook helemaal te gek! Staat ook op mijn lootje voor kerst… maar ook bij mij obtbreekt soms wat creativiteit….dus zo’n boek is dan ook hartstikke ideaal voor mij! ?

  2. Het lijkt me super om hier meer over te leren en dan kijken of ik dit kan toepassen op het proces van ons nieuwbouw huis, de verkoop van het oude huis, de verhuizing en en shoplog (budget) natuurlijk!

  3. Ohw leuk! Altijd zoiets willen maken. Nog niet begonnen. Lijkt me super om inspiratie op te doen en te beginnen. Overal vind ik namelijk lijstjes ?.

  4. Ik doe ook heel graag mee! Ik durf er niet goed aan beginnen. Perfectionisme… Dit kan wel eens het extra duwtje in de rug zijn dat ik nodig heb.

  5. Super gaaf al veel van gezien en gelezen. Maak er graag kans op want ik hou van lijstjes. Vooral nu ik nog steeds niet veel kan onthouden nu mijn dochter 6 weken oud is 🙂

  6. Ik lees zo ontzettend veel over een Bullet Journaal, dat ik nu ondertussen ook nieuwsgierig ben geworden en graag mee doe aan de win actie! Volgens mij is dit echt heelmaal iets voor mij, mijn agenda is tegenwoordig veel te klein om alles in te noteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mijn bevallingsverhaal

12 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten