Zakenmam agenda voor 2018

Het einde van het jaar nadert ineens in rap tempo. De laatste dingen worden gedaan, de feestdagen worden voorbereid en niet geheel onbelangrijk, het jaar wordt zakelijk afgesloten. Ik vind het altijd een lekker gevoel geven om even terug te kijken op mijn jaar, maar vooral ook om met een schone lei een nieuw jaar te beginnen. In een nieuw jaar zit ik vaak vol met plannen en ideeën, die ik natuurlijk ook zoveel mogelijk wil uitwerken. Plannen is daarbij belangrijk, maar ik ben al jarenlang opzoek naar dé perfecte agenda om alles in kwijt te kunnen. Maar ik geloof dat ik dit nu in de Zakenmam agenda heb gevonden. 

Inhoudsopgave

Diverse planners en agenda’s

Ik heb echt al tientallen agenda’s, bullet journal’s en notitieboekjes uitgeprobeerd om al mijn administratie en mijn agenda in te verwerken. Maar vaak komt het erop neer dat het toch niet zo goed bevalt, ik er niet alles in kwijt kan wat ik zou willen en dan slinger ik het weer een kast in, om er pas jaren later weer in te kijken. Zonde! Want ik zou zo graag een manier vinden om wel alles kwijt te kunnen. Halverwege dit jaar, dacht ik dat het ging lukken, met behulp van een bullet journal. Daarin kon ik ten slotte al mijn lijstjes kwijt, maar ook mijn agenda. Het is een kwestie van zelf tekenen en indelen. Maar daar gaat wel heel veel tijd in zitten. En die tijd heb ik eigenlijk niet. Dus ook dat werkt niet echt. De Bullet Journal gebruik ik alleen nog voor de tientallen lijstjes die ik graag bijhoud. Mijn agenda houd ik nu alleen digitaal bij, maar ik blijf een liefhebber van pen en papier. Iets opschrijven geeft me rust in mijn hoofd en dat biedt een digitale agenda mij helaas niet helemaal.

Zakenmam agenda

In diverse Facebookgroepen, want ik ben lid van allerlei groepen over planners en agenda’s, werd al eens geopperd dat de Zakenmam Agenda fantastisch zou zijn. Ik zocht het op en werd direct enthousiast. Dit lijkt de agenda voor mij te zijn, hier kan ik namelijk alles in kwijt, zelfs een deel van mijn administratie! Marieke, de eigenaresse van het bedrijf Zakenmam, helpt vrouwelijke ondernemers die ook moeder zijn, overzicht en structuur te krijgen om hun bedrijf te laten groeien. En bedacht daarom de zakenmam agenda waar je je zakelijke afspraken, maar ook de afspraken voor je gezin goed in kwijt kunt. Geen gedoe met verschillende agenda’s, maar 1 agenda waarin je alles kwijt kunt. Het is een agenda, kasboek en bullet journal in een. Precies waar ik naar opzoek was dus. Ik was dan ook heel blij toen ik een Zakenmam agenda voor 2018 opgestuurd kreeg om uit te proberen. En alleen het uitpakken was al een feestje op zich. Dit is echt een agenda die met heel veel zorg is ingepakt. En daar hou ik van!

Starten met een nieuw jaar

Bij het openslaan van de agenda, is het direct duidelijk dat dit een agenda is voor vrouwelijke ondernemers. Het boek is knalroze, staat vol met bloemen en mooie quotes. Het begint met alle schoolvakanties voor het komende jaar en daarna kun je terugblikken op 2017. Wat wil je vieren uit 2017? Wat is je mooiste les uit 2017? Hoe was je omzet per kwartaal, waar ben je dankbaar voor en hoe zou je 2017 in één woord samenvatten?

Daarna is er ruimte om jouw jaar, 2018, te plannen, in beeld te brengen, wat je ook maar wilt. Het zijn 2 dotted pagina’s, bullet journal achtig dus. En je kunt hier schrijven, tekenen, verven, wat je maar wilt. Hoe komt je nieuwe jaar eruit te zien en wat zijn je wensen? Het is leuk om hiermee bezig te zijn.

Starten met een nieuw kwartaal

Het agenda gedeelte is verdeeld per kwartaal. Je kunt dus per kwartaal je doelen, boekhouding, agenda en notities bijhouden. Elk kwartaal, begint met een kwartaaloverzicht. Waar je de belangrijkste dingen in kunt zetten. Ik vind zo’n overzicht altijd erg prettig. En dat dit per kwartaal gaat, is helemaal ideaal. Maandoverzichten zijn handig, maar soms moet je iets doorschuiven naar een volgende maand. Dat kan hier makkelijk, omdat het onder elkaar staat per drie maanden. En naast het kwartaaloverzicht kun je ook nog notities kwijt.

Je focus voor je bedrijf en je gezin

Na het kwartaaloverzicht is het goed om je prioriteiten voor de eerste maand in te vullen. Wat heeft je focus nodig? Dit kan op zakelijk gebied en persoonlijk gebied zijn. Er is veel ruimte om doelen in te vullen. En onderaan staat een kopje ‘goed aan denken’, waar al 1 zin voor je is ingevuld. Voor januari is dat: Iets voor mijzelf plannen, alleen of met een vriendin. Iets wat er bij veel ondernemende moeders al snel doorheen schiet.

Naast de focus kun je je omzetdoel voor deze maand invullen. En je kunt daar per dag van de maand je inkomsten, en kilometers invullen. De drie vakjes daarnaast zijn nog leeg, ik heb er uitgaven en uren bijgezet. Omdat dat ook twee dingen zijn die ik belangrijk vind om bij te kunnen houden per dag en per maand. Het is een pagina waar het echt om cijfers draait, voor veel vrouwen misschien niet het leukste, maar met een eigen bedrijf gaat het nu eenmaal veel om cijfers. Ik ben dus erg blij dat deze pagina zo aanwezig is, zodat ik het makkelijk bij kan houden.

Het weekoverzicht

Vervolgens kom je bij het weekoverzicht. Er staan 8 verticale kolommen, met de tijden erbij (van 6:00 tot en met 21:00 uur). 7 kolommen voor de verschillende dagen en de laatste kolom is er om notities te kunnen schrijven. Onderaan de pagina kun je nog 3 belangrijke to-do’s op schrijven voor je bedrijf, maar ook voor je gezin. Het is duidelijk erg belangrijk om hier ook je dagelijkse dingen makkelijk in kwijt te kunnen. Rechtsonderin zie je in het klein een maandoverzicht, waarin de week waar je in zit gearceerd is. Ook de weeknummers staan daarbij. En dat is iets wat ik in veel agenda’s tegenwoordig mis. Ook in mijn digitale agenda staan de weeknummers niet. En soms moeten bepaalde samenwerkingen in een bepaalde week plaatsvinden, dus dit vind ik erg handig. Het scheelt een rondje Googlen.

Het einde van de maand

Ook is iedere week voorzien van een mooie quote. De een past beter bij me dan de andere, maar ze zetten me in elk geval aan het denken. Iedere week ziet er verder hetzelfde uit. En de maand wordt afgesloten met een pagina gelinieerd papier voor notities en een pagina met een dotted printje om aan bullet journaling te kunnen doen. En vervolgens begint er een nieuwe maand, waar je net als in de maand daarvoor, je focus op kunt schrijven en je boekhouding, kilometers en eventuele extra’s bij kunt houden.

Een nieuw kwartaal

Na de derde maand, begint er natuurlijk een nieuw kwartaal. En het idee is hetzelfde als de maanden daarvoor. Er is weer een kwartaaloverzicht, waarop de belangrijkste feestdagen al opgeschreven zijn en je kunt zelf de belangrijkste afspraken erin zetten. Ieder kwartaal heeft een eigen kleur. Wat ervoor zorgt dat je het gevoel hebt echt weer opnieuw te beginnen. Net als bij een nieuw jaar, vind ik een nieuw kwartaal ook zo’n mijlpaal. Het voelt als een nieuwe start en dat wordt door de kleurtjes ook duidelijk gemaakt.

Het eind van het jaar

Aan het einde van de agenda, dus aan het eind van het jaar, kun je terugblikken op het jaar 2018. Wat heb je verdiend per maand? Wat zijn je totale inkomsten? En wat heeft dat geld je gegeven? Ook is er ruimte om je mooiste inzichten kwijt te kunnen, je kunt 2018 in een woord beschrijven en je kijkt naar wat je aan het begin van het jaar voor plannen had, hoe kijk je daarop terug? Is het uitgekomen? En tot slot kun je een woord voor 2019 invullen. Om vervolgens met een nieuwe agenda weer met een schone lei te kunnen beginnen.

Ruimte voor extra’s

Er is ook ruimte voor extra’s, niet alleen in lege notitieblaadjes en bullet journaling ruimte, maar ook door kleurplaten. Ik ben zelf nogal van het tekenen en doodlen als ik aan het bellen ben, maar je kunt natuurlijk net zo goed even een kleurplaat inkleuren. Of je doet het als ontspanning een keer tussendoor. Kleuren kan voor ruimte in je hoofd zorgen, dus ik vind het erg leuk dat dit is toegevoegd aan de agenda. Achterin de agenda zit een flapje waar je brieven, bonnetjes en andere belangrijke zaken in kunt bewaren. Kortom, je kunt echt alles kwijt in deze agenda. Ik denk niet dat ik nog veel met notitieboekjes aan de slag hoef. Deze agenda en mijn bullet journal voor mijn lijstjestik, is voldoende denk ik.

Waar te koop?

De Zakenmam agenda 2018 is te koop via de Zakenmam website voor € 34,99 inclusief BTW en verzendkosten. Dat is best wel aan de prijs, maar omdat je de agenda voor je gezin en je zakelijke agenda hier beiden in kunt verwerken, heb je maar één agenda nodig. En bespaar je dus eigenlijk juist geld!

De agenda is 198 x 250 mm groot. En daardoor ideaal om naast je neer te leggen op je bureau. De agenda heeft twee leeslinten en heeft 198 pagina’s. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het niet plat open blijft liggen, zoals bijvoorbeeld bij Moleskine. Maar he, als dat alles is, dan neem ik dat natuurlijk voor lief!

Ik ben erg enthousiast over de agenda zoals je kunt merken. En het mag wel pas oktober zijn, maar ik ben voorzichtig het eerste kwartaal van 2018 al aan het invullen met de eerste afspraken en doelen.

Wat voor planner of agenda gebruik jij?

3 gedachten over “Zakenmam agenda voor 2018”

    • Leuk! De Purpuz planner had ik ook in gebruik aan het begin van dit jaar, maar vind ik helaas toch te groot voor dagelijks gebruik. Het zoeken naar het ideale systeem blijft lastig. Maar ik geloof dat de Zakenmam het toch wel echt is voor mij!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten