Zo blij als een kind was ik, drie jaar geleden. Ik kocht mijn iMac en was er helemaal hooked aan. Als fotograaf vond ik dat ik absoluut niet zonder Apple kon en de keuze was al snel gemaakt toen er een nieuwe computer moest komen. Toch liep ik er de laatste tijd steeds tegenaan dat ik ‘m niet even makkelijk weg kon zetten. En daarom heb ik besloten afscheid te nemen van mijn geliefde Mac.

Sinds Luuk niet meer in de box speelt, staat de iMac al op tafel. Ik schreef er al eens over. Ik had wel een werkkamer, maar kon Luuk veel beter in de gaten houden als ik in de woonkamer aan het werk was. Dat is op zich ook helemaal geen probleem. Maar nu ik steeds meer gastkinderen krijg en op de dinsdag zelfs vol zit, is het eigenlijk niet te doen om met zoveel kinderen aan tafel te zitten om te eten, als ook de iMac nog op tafel staat.

Na heel lang twijfelen vond ik dat er toch een laptop moest komen. Het liefst Apple in eerste instantie. Want ik ben en blijf nu eenmaal een Apple-meisje. Maar daar hebben we toch echt het budget niet voor. En daarbij vroeg ik me steeds vaker af waarom ik perse een MacBook moest hebben. Wat deed ik nu nog voor bijzonders, wat niet op een Windows laptop zou kunnen?

Tijdenlang las ik reviews, ging ik naar winkels om de verschillende formaten en merken te bekijken en na een tijdje wikken en wegen maakte ik afgelopen week het besluit om een HP laptop aan te schaffen. Bij MediaMarkt bestelde ik het apparaat en de volgende dag werd hij geleverd.

HP-laptop

Wauw, wat is dit ontzettend wennen als je al jarenlang niet meer met Windows hebt gewerkt. Apple is zo makkelijk gemaakt, dat je nauwelijks hoeft na te denken en dat is bij Windows wel even anders. Allerlei mappen en instellingen die lastiger te vinden zijn, laat staan aan te passen. En ik zou ik niet zijn als ik niet op de eerste avond al een virus te pakken had. Ach ja, dat is inmiddels opgelost. En mijn HP en ik worden steeds meer vrienden van elkaar.

Mijn iMac staat nog steeds op de eettafel, te wachten tot ze helemaal is leeggehaald, klaar om een nieuwe eigenaresse blij te maken. Die nieuwe eigenaresse heb ik al gevonden. Het gaat vast even zeer doen om mijn geliefde iMac weg te doen, maar het gaat zoveel ruimte geven in de woonkamer. Op die manier kan ik met de kinderen heerlijk rustig eten, drinken, kletsen en niet te vergeten knutselen.

Vandaag mijn eerste blog vanaf mijn nieuwe laptop. En het schrijven valt niet tegen. Dat is niet onbelangrijk, want dat is, naast de administratie, waar de laptop vooral voor is bedoeld!

Gebruik jij Windows of Apple?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #59: Opruimen, verkopen en een dagje strand
Next Meetsticker voor kinderen

22 thoughts on “Zeg maar dag tegen de iMac

 1. Ik heb jarenlang een macbook gehad. Indertijd nog door mijn ouders gesponsord. Toen die laptop in mijn laatste jaar universiteit kapot ging,moest ik zelf een nieuwe betalen en koos ik voor Samsung. Geen slecht toestel… Belange niet. Maar na 4 jaar heb ik het verlies van mn macbook nog niet ‘verwerkt’. Kvond hem zoooo gemakkelijk (vooral om foto’s bewerken enzo). Ik hen toevallig gisteren besloten opnieuw een macbook te kopen :’)

  1. Haha ja het foto’s bewerken op de HP viel me even tegen gisteravond. Volgens mij is dat ook te zien aan de foto’s, oeps!
   Maar ik denk dat er een verschil tussen zit als je Apple kapot gaat of je er bewust afstand van neemt 😉 Al zal ik het gebruikersgemak soms best gaan missen inderdaad.

 2. Dat is een mooie! Ik ben echt een Apple meisje hihi. Heb ook echt een tijdje moeten sparen voor mijn MacBook Pro. Een iMac staat nog op mijn verlanglijstje maar dat kan alleen in nieuw huis.

  1. Ik ben ook absoluut een Apple meisje, met twee iPads en een iPhone en tot nu nog een iMac. Maar toch vind ik het voor een laptop veel te duur. Dus ik kon er wel voor sparen. Maar dan laat ik van dat gespaarde geld liever een tattoo zetten haha. Keuzes, keuzes, keuzes 😉

 3. Ik gebruik windows,maar wil zo graag een macbook. Helaas geen budget voor dus ik denk dat bij vervanging ook hier een andere laptop met windows wordt. Ach, ik hou graag wat te wensen over haha.

 4. Wij hebben onlangs onze laptop moeten begraven. Ik werk nu boven op de vaste computer, wel een nieuwe maar geen Apple. Ik spaar wel voor een notebook, omdat het toch een soort droom is met vele kwijlmomenten 😉 Deze ziet er gelikt uit hoor!

  1. Ik heb ook altijd op vaste computers gewerkt. Ik vond een laptop niet nodig. Maar vind het nu wel heel erg fijn dat ik van de winter gewoon op de bank kan zitten werken en ondertussen leuke tv programma’s kan kijken. En volgend jaar op vakantie in Frankrijk ook gewoon blogs kan tikken 😉 Erg belangrijk….. HAHA!

 5. Ik heb precies dezelfde laptop als jij hebt! Ik vind hem super fijn en ik gebruik hem echt voor alles. Regeldingen, mijn schoolwerk (gaat ook dagelijks mee) en m’n blog.

 6. Mooie hoor! Ik ben voor windows gegaan. Hoe handig het ook lijkt om alles van apple te hebben, ik had al heel veel programma’s voor windows. ( en stiekem ben ik te krenterig om 1500 euro aan een laptop uit te geven! )

  1. Ik heb getwijfeld tussen Asus en HP en de specificaties en de prijs kwaliteit verhouding waren voor deze net beter op dit moment. Maar dat kan binnenkort maar zo weer anders zijn 😉

 7. Oh, respect hoor! Ik denk dat ik niet meer zonder mijn apple kan! Wat is dat toch makkelijk. Ik heb een macbook, in 2009 gekocht en nog steeds werkt hij echt super! Dat is naar mijn idee een van de grote voordelen van een Mac, ze gaan veel langer mee dan een windows laptop. Je nieuwe laptop ziet er wel goed uit trouwens! Het went vast wel weer :). Veel plezier ermee!

  1. Ze gaan zeker langer mee, maar daarentegen kun je voor de prijs van een Macbook weer 3 goede Windows laptops kopen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat! Bedankt!

 8. Hij krijgt een heel fijn huisje en straks zelfs een eigen werkplek haha! Wij hebben een hele oude macbook en een windows laptop. Doe mij die macbook maar! Nu sparen voor een macbook voor “erbij”

 9. Wow, dapper hoor. Ik ben ook aan Apple freak. Vooral omdat mijn ipad en iphone zo lekker met mijn macbook pro gekoppeld zijn.
  Ik heb 1,5 jaar geleden mijn macbook pro via Marktplaats gekocht. Aankoopbon zat erbij en was van een freelance video-editer geweest. de afschrijvingstermijn zat erop dus koos hij voor een nieuwe en zette deze te koop. voor 1000,- heb ik mn macbook. Nog steeds een mega klap geld maar ik ben er elke dag blij mee. Ik moet zeggen dat ik het voor mijn werk nodig heb. Op de Macbook draaien programma’s die niet uitgegeven zijn voor windowssystemen. Dus ik zit er aan vast… (vind ik niet erg 😉 )

  Veel plezier met je mooie windowsbakkie!

  Zus (Voorheen Mama’s Goud)

  1. Dat van de iPads en de iPhone vind ik ook fijn aan het koppelen aan een Apple computer/laptop. Maar aan de andere kant is dat met mijn nieuwe HP ook niet heel verkeerd.
   Dat van die programma’s is sowieso een goed excuus om eraan vast te zitten haha. Ik had dat helemaal niet meer. En vond het wel prima zo 🙂
   Tot nu toe bevalt het erg goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Gezien: Fifty shades of Grey

5 maart 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten