Wat zie ik het vaak op verschillende blogs en Pinterest voorbij komen. Zoutdeeg. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Ik wilde dat ook heel graag, maar heb al 2 keer een recept geprobeerd die toch niet werkte. De deeg werd niet goed om daadwerkelijk mee te kunnen knutselen. Maar nu heb ik eindelijk het goede recept te pakken en die wilde ik jullie niet onthouden.

Wat heb je nodig?

 • 3 kopjes bloem
 • 1 kopje water
 • 1 kopje zout
 • 1 theelepel olie

Hoe maak je het?

 • Meng de bloem en het zout door elkaar
 • Voeg de olie toe aan het bloem en zout mengsel
 • Voeg beetje bij beetje het water erbij
 • Kneed alles door elkaar, tot je een fijne deegbal over hebt.
 • Het deeg moet aanvoelen als klei

Mocht het zo zijn dat je nog niet al het water gebruikt hebt, maar het deeg wel al goed aanvoelt, dan is het goed. En wanneer je deeg te nat voelt, kun je er nog een beetje bloem bij doen. Hoe meer zout je bij het mengsel doet, hoe meer water je nodig hebt, want zout onttrekt het water uit het deeg.

Wat kun je ermee maken?

Er zijn heel erg veel verschillende dingen die je kunt maken van zoutdeeg. Hangers voor in de kerstboom, handafdrukken van je kinderen in een plak zoutdeeg, speel broodjes om bakkertje mee te spelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken van zoutdeeg.

Het is trouwens wel verstandig je kinderen te vertellen dat ze het niet kunnen opeten. Zo’n grote hoeveelheid zout is natuurlijk niet gezond. Maar het ziet er wel heel erg lekker uit! En als je wel eens koekjes met ze bakt, dan is de verwarring heel begrijpelijk!

Heb jij wel eens zoutdeeg gemaakt met je kinderen en wat hebben jullie ervan gemaakt?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Petit & Jolie Nourishing Cream
Next De maagverkleining van Marijke

2 thoughts on “Zelf zoutdeeg maken

 1. Ik heb vorig jaar met mijn meiden kerstboomhangers gemaakt. Superleuk om ze te verven als ze hard zijn.
  Ook erg leuk om cadeau te doen aan opa’s en oma’s.
  Ga ik snel weer eens doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Squiz is genomineerd voor BIA

7 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten