Nu ik de babyuitzet vrijwel helemaal compleet heb is het tijd voor het volgende puntje op mijn to-do list. Namelijk het uitzoeken van het ideale geboortekaartje. Naast het uitzoeken van de naam misschien wel het allerlastigst om te doen tijdens de zwangerschap. Want er is zoveel keuze en dan hebben Joost en ik ook nog eens een hele andere smaak qua geboortekaartjes

Hippe pastelkleuren

Ik zag op de Negenmaandenbeurs hele toffe kaartjes in hippe pastelkleuren. Niet van die schreeuwerige kaartjes die niemand in zijn woonkamer op de kast zou willen zetten, maar lieve zachte kleurtjes. Stiekem was ik direct verkocht, al was ik nog maar 6 weken zwanger op dat moment. Gelukkig bleek achteraf dat Joost het ook hele mooie kaartjes vindt, al waren we het nog niet helemaal eens over welk kaartje het dan precies zou worden. De style was in elk geval alvast gekozen. En dat is toch het meeste werk denk ik.

pastel-enveloppen

Zelf maken

Het zelf maken van het geboortekaartje bestond ook nog uit de mogelijkheden. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou niet weten waar ik moet beginnen. En er zijn al zoveel leuke kaartjes te vinden, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zelf maken betekent immers ook dat ik na de bevalling nog flink aan de slag moet, terwijl je bij de meeste geboortekaartjes shops met een paar laatste klikken het geboortekaartje voorziet van de juiste informatie. Daarnaast heb ik de ervaring dat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof vooral veel tijd in het ziekenhuis doorbreng en ik heb voor mijn verlof eigenlijk echt geen tijd om zelf nog een kaartje te ontwerpen.

Tekst op het geboortekaartje

Na lang rondsurfen op internet met de kaartjes van de Negenmaandenbeurs in ons achterhoofd, vonden we al snel het perfecte kaartje. Hij past ook nog eens heel erg goed bij de naam die we onze zoon gaan geven. Want ja, ook dat weten we inmiddels. Het lastige nu gaat nog worden om de juiste tekst voor op het kaartje te bedenken of te vinden. Want poeh wat is er veel keuze en wat zijn er vooral heel veel teksten te vinden die we absoluut niet op het kaartje willen hebben. Gelukkig hebben we nog even de tijd om hier goed over na te denken.


Welke tekst had jij op je geboortekaartje staan? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Babyuitzet, wat heb je nu écht nodig?
Next Als zwanger worden makkelijk gaat

2 thoughts on “Zoektocht naar het ideale geboortekaartje

  1. Wat leuk!hier was het kaartje ook heel snel gekozen . We hadden een stoer spijkerbroek kaartje met z’n naam en gewicht op het label.
    Binnenin geen hele teksten maar het zinnetje we love you to the moon And back..de naam van de blog die ik begonnen was tijdens m’n zwangerschap..(en ga geboorte amper wat aan deed haha) en Roxas was ook nog eens verwekt en geboren met volle maan 😉 en een klein maantje erbij..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #98: Een week in Frankrijk

23 juli 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten