10 leuke zwangerschapsboeken, ook voor mannen

Er komt ontzettend veel op je af tijdens een zwangerschap. En je kunt online heel veel informatie vinden. Maar het grote nadeel van je informatie online zoeken, is toch wel dat je soms ook op onjuiste informatie stuit. Daarom ben ik zelf toch altijd nog een voorstander van leuke zwangerschapsboeken. Er zijn er heel veel te vinden, maar ik heb de 10 leukste zwangerschapsboeken voor je opgezocht. 

Inhoudsopgave

Mama worden

Mama worden is het boek dat iedere zwangere vrouw in huis zou moeten hebben. Het is een boek over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het boek is samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe (Mama Baas). Het boek geeft tekst en uitleg bij de meest voorkomende grote en kleine vragen: Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? Wat kun je doen bij eventuele kwaaltjes, SOS-momenten of onzekerheden tijdens de zwangerschap? Hoe evolueer je als mama en als partner tijdens dit hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Welke basics moet je weten over de kraamtijd? De informatie en verhalen van experts plus de persoonlijke mamaverhalen in het boek helpen je door deze unieke en ongelooflijk mooie, maar soms wat verwarrende en vermoeiende periode heen te komen. Als je weet dat bepaalde situaties normaal zijn en erbij horen, kun je alles in perspectief zien en krijg je meer zelfvertrouwen.

Je koopt het boek hier.

De grote geboortegids

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap. De grote geboortegids is het nieuwe standaardwerk over de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Het is het eerste boek dat is geschreven door een verloskundige en een gynaecoloog. In een tijd waarin je als aanstaande ouders niet meer weet wat je moet geloven door alle tegenstrijdige berichten, is dit boek een betrouwbare vraagbaak. Wat mag ik wel en wat mag ik niet eten nu ik zwanger ben? Mag ik sporten? Heb ik recht op extra pauze tijdens mijn werk? Kies ik voor prenataal onderzoek? Hoe weet ik of de baby voldoende beweegt? Hoe herken ik complicaties? Waar kan ik het beste bevallen? Wat zijn de voor- en nadelen van pijnbestrijding?

Gynaecoloog Joris van der Post en verloskundige Mariël Croon geven antwoord op alle vragen die je hebt in de bijzondere tijd rond de geboorte van je kind. Zij hebben dit boek geschreven in de traditie dat zwangerschap en bevalling ongecompliceerd kunnen verlopen, maar dat er extra zorg nodig is bij risico’s. Ze geven je voorlichting zodat je bewust je keuzes kunt maken, in samenspraak met de verloskundige of de gynaecoloog. In het boek vind je een trappelkaart om in te vullen, zodat je weet of de baby voldoende beweegt.

De zwangerschap is een hele belangrijke periode. De keuzes die je maakt, kunnen levenslang doorwerken op de gezondheid van je kind. Met de informatie uit dit boek kun je vol vertrouwen zwanger zijn en bewust bevallen, zonder onnodige zorgen en zonder onnodige ingrepen.

Je koopt het boek hier.

Zwangerschapsboek voor mannen

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap. Er gebeurt een hoop als je vriendin zwanger is. En is als man verstandig om te proberen een beetje bij te blijven. In het Zwangerschapsboek voor Mannen word je week na week bijgepraat. Wat gebeurt er qua ontwikkeling met de baby? En wat verandert er allemaal aan de hormonen van je vriendin? Het bevat ook antwoorden op de vragen als: Hoe ga je om met vrouwelijke onredelijkheid? Wat is een chromosoom? Wat is DNA? En natuurlijk een snelcursus verloskunde, voor noodgevallen.

Gerard Janssen is een ervaringsdeskundige, hij maakte drie zwangerschappen mee. Tijdens deze zwangerschappen miste hij tips en informatie over de zwangerschap en bevalling, die speciaal op mannen gericht zijn. En daarom schrijf hij dit boek. De schrijfstijl is uit de losse pols geschreven en heeft een informatieve stijl. Met daarbij rijk geïllustreerde, humoristische tekeningen in heldere kleuren. Het boek is verdeeld in drie delen. Het eerste, tweede en derde trimester. Ook is er een beknopte verklarende woordenlijst in het boek gezet, waardoor je ook snel antwoorden kunt vinden als je iets niet begrijpt.

Je koopt het boek hier.

Het grote wonder

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap.

Met de unieke kleurenfoto’s van Lennart Nilsson wordt laten zien hoe wij ontstaan zijn. In Het grote wonder kun je door middel van mooie kleurenfoto’s de ontwikkeling van de menselijke vrucht vanaf de bevruchting tot de geboorte volgen. Daarnaast bevat het boek informatieve tekst van prof. Dr. L. Hamberger. Hij beschrijft stap voor stap de negen maanden van de zwangerschap en het bevat veel praktische raadgevingen. De bijzondere combinatie van woord en beeld maakt ‘Het grote wonder’ tot een standaardwerk voor jonge ouders en voor allen die belangstelling hebben in het menselijk ontstaan.

Er is informatie te vinden over erfelijke eigenschappen en problemen om kinderen te krijgen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de in-vitro-fertilisatie. De nadruk van het boek ligt op de uitzonderlijke foto’s van Nilsson, die de ontwikkeling van de menselijke vrucht vanaf het eerste begin tot aan de geboorte laat zien. Er is zelfs gebruikt gemaakt van nieuwe technieken, waarbij de bevruchting en de eerste ontwikkeling van de bevruchte eicel dankzij de in-vitro-fertilisatie voor de fotograaf toegankelijk zijn geworden.

Je koopt het boek hier.

Lees ook: Moleskine Passion Journal Baby

De geboorte van een moeder

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap. De geboorte- en moederbundels van Daphne Deckers zijn al jaren verplichte kost voor iedere aanstaande moeder. Geen enkele auteur wist de afgelopen jaren de gevoelens van de aanstaande moeder zo perfect te verwoorden. Honderd­duizenden vrouwen herkenden in het werk van Daphne veel van hun eigen twijfels, problemen en verwachtingen.

Deze jubileumeditie is een bundeling van De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin waarin Daphne Deckers op openhartige wijze haar ervaringen met zwanger zijn en moeder worden beschrijft. De geboorte van een moeder is een humoristische en vooral openhartige kroniek van de eerste vier jaar met haar kinderen. Deckers bespreekt aan de hand van de talloze anekdotes de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby, de dreumes, de peuter en de kleuter. Daarnaast bevat het veel praktische informatie en handige tips voor de zwangerschap en de kraamtijd.

‘Het is een persoonlijk, soms humoristisch verhaal waarin je tussendoor ook allerlei medische informatie krijgt.’ Vriendin

Je koopt het boek hier.

Relax mama zwangerschapskalender

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap.

Hoera! Je bent zwanger. Terwijl iedereen om je heen je feliciteert en de eerste babysokjes al binnenkomen, heb je zelf misschien nog wel wat tijd nodig om te wennen aan dit nieuwe fenomeen. Je lichaam doet raar en je hormonen gaan met je aan de haal. Zwanger zijn is een wonder, maar het geeft tegelijkertijd ook een hoop gedonder. Het is helemaal niet erg als je niet 24/7 met een zwangerschapsgloed en gelukzalige glimlach rondloopt, maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als je 42 weken lang blijft lachen. Relax mama!

Er wordt op een humoristische manier iedere week een hoop informatie gegeven over je zwangerschap. Maar het is allemaal niet te zwaar en is daardoor ideaal voor de aanstaande moeder die geen hele boeken gaat lezen, maar toch wel informatie zou willen weten over de huidige zwangerschapsweek.

Je koopt de kalender hier.

Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap.

‘U hebt een vrouw zwanger gemaakt en als het meezit, is het nog uw eigen vrouw ook.’ Zo begint dit boekje waarin Kluun met behulp van verhalen over zijn ‘eigen’ ervaringen aanstaande vaders de zwangerschap van hun vrouw door wil helpen. Kluun spiegelt het niet mooier voor dan het is: ‘de komende maanden zijn een horrorfilm en u bent de hoofdpersoon’.

In ‘Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ lees je alles wat je nooit over zwangerschappen en baby’s wilde weten.

Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.

– Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
– Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
– Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.

Het is een humoristisch boek die niet alleen leuk is voor aanstaande papa’s, maar ook voor mama’s!

Je koopt het boek hier.

Duik in je weeën

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap.

‘Heb je het niet op papier?’ is de vraag die telkens weer aan Carita Salomé werd gesteld door haar cursisten zwangerenbegeleiding. Er bleek een behoefte te bestaan haar adviezen en oefeningen nog eens zwart op wit te hebben. Juliette de Wit kwam met een oplossing: zij tekende een stripverhaal over haar eigen aanstaande bevalling.

Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen deze twee vrouwen. Het is bedoeld als zelfbewuste voorbereiding op je eigen bevalling om vol zelfvertrouwen en zo ontspannen mogelijk in je weeën te duiken. Helder in woord en beeld gebracht, zodat iedere vrouw er zelfstandig mee kan werken.
– Zwangerenbegeleiding volgens de methode Mensendieck
– Weeën in soorten en maten
– Pershoudingen
– Spanning en ontspanning
– Spieren bij de bevalling
– Bewegingen in het dagelijks leven
– Bewegingen na de zwangerschap

Je koopt het boek hier.

Voor het eerst zwanger

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap.

Maand na maand alles wat je moet weten om zorgeloos te kunnen genieten van je zwangerschapJe bent voor het eerst zwanger! Of je nu al lange tijd aan het wachten was op dit goede nieuws, of het als een complete verrassing komt, je hebt vast een heleboel vragen.

In dit boek lees je alles over wat zich in jouw buik afspeelt van maand tot maand, hoe je eetpatroon tijdens de zwangerschap verandert en hoe je je gewicht onder controle kunt houden, de inrichting van de babykamer, de bevalling en de periode daarna.

Bovendien vind je er tips en goede raad van een ervaren gynaecoloog. Je komt ook te weten hoe je zwangerschap verloopt en medisch wordt begeleid, wat de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes zijn en hoe je ze draaglijker kunt maken, waaraan je moet denken en welke praktische zaken je moet regelen. Kortom, in dit boek vind je alles over hoe je de komst van je kleintje het beste kunt voorbereiden.

Je koopt het boek hier.

Mom in Balance – Fit zwanger

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap. In Fit zwanger! vind je praktische work-outschema’s en oefeningen, informatie over gezonde voeding, lekkere recepten en fijne ontspanningstips. Zo zorg je zelf voor een fitte en energieke zwangerschap en ben je na de bevalling snel weer in vorm. Leg al je plannen en belangrijke sport- en zwangerschapsmomenten vast in de weekagenda aan het einde van elk trimester. Mom in Balance inspireert vrouwen om het beste uit zichzelf te halen! Met oefeningen, tips en recepten helpen wij vrouwen bij een gezonde en actieve levensstijl. Dit geeft de energie die nodig is om een goede balans te vinden tussen jezelf, werk en het gezin. Mom in Balance heeft de afgelopen tien jaar al duizenden vrouwen begeleid tijdens hun zwangerschap. In dit boek is al die ervaring verwerkt, aangevuld met wetenschappelijk onderzoek en de input van vooraanstaande professionals. Esther van Diepen is oprichtster van Mom in Balance, moeder van vier kinderen, trainer, life coach en fanatiek sporter.

Je koopt het boek hier.

Leuke zwangerschapsboeken voor aanstaande ouders, er zijn er genoeg te vinden. En dat is maar goed ook, want wat is het fijn om zoveel mogelijk juiste informatie over zwanger zijn en bevallen te lezen, ter voorbereiding op het moederschap.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten