Wat een stormachtige week was het afgelopen week. Niet alleen vanwege het weer, want jeetje wat ging het te keer, maar ook mijn darmen hadden weer weinig zin om avondeten te verwerken afgelopen week. Gelukkig deden we ook leuke dingen met elkaar. Ik ging samen met mijn moeder en de jongens zwemmen en we vierden de verjaardag van opa! In deze kletsend de week door zie je alle foto’s van onze week.

Maandag 15 januari

Die verkoudheid duurt maar en duurt maar. Ik heb er zelf gelukkig niet zo heel veel last van, maar Maik daarentegen wel. Hij is echt nog bezig met weerstand opbouwen sinds hij naar het kinderdagverblijf gaat.

Als Maik op de foto gaat, wil Luuk ook. En hij gaat steeds gevaarlijker kijken dan haha.

Na het avondeten gaat het helemaal mis en krijg ik een dumping. ‘s Avonds probeer ik nog wat te werken, maar het lukt niet echt. De dumping put me uit, dus ik besluit vroeg naar bed te gaan.

Dinsdag 16 januari

Dinsdag opvangdag! En ik kan dus lekker werken. Om 8 uur breng ik de kinderen naar het dagverblijf en zelf loop ik gauw weer terug naar huis om te beginnen, ik heb veel te doen!

Met m’n coupe windhoos maak ik nog even een selfie in de lift. Ik heb voor het eerst mijn nieuwe jas aan. In maatje 44. 44!!! Dat is maar liefst 4 (!) maten kleiner dan de kledingmaat die ik had voor de operatie. Ik ben best wel trots.

Vlak voor ik de kinderen weer ophaal na een productieve dag, haal ik mezelf nog door wat snapchatfilters heen. Deze look staat me best wel he.

En de wimpers van dit filter wil ik wel echt hebben. Ik maakte vrijwel nooit selfies, maar vind het zo goed om te zien dat je in mijn gezicht zo duidelijk kunt zien dat ik afval. Die bevestiging heb ik nodig, want het is nog heel vaak heel zwaar.

Dat zware gebeurde me deze avond ook weer. Ik nam 1 hap van het avondeten (nasi) en ik werd helemaal niet lekker. Dat heb ik wel vaker, dan krijg ik een dumping. Vaak helpt het dan om direct op de bank te gaan liggen en alles rustig over me heen te laten komen. Dan kan ik de misselijkheid en krampen beter aan. Maar vanavond was het extreem. Na het maken van deze foto heb ik het uitgeschreeuwd van de pijn en ik begon helemaal te schuimbekken van alle zooi die mijn maag mijn slokdarm in duwde. De pijn hield zeker een half uur aan en een uur later werd ik wakker gemaakt door Joost. Ik had geen idee dat ik was weggevallen. Gewoon in slaap hoor, maar ik was blijkbaar zo uitgeput dat ik vanuit de pijn niet eens meer heb doorgehad dat het is gestopt. Ik werd door Joost naar bed gestuurd, waar ik de rest van de avond wat op mijn telefoon heb zitten klooien. Ik wilde douchen, maar mijn lijf wilde het niet. Dus bleef ik maar liggen. Op de elektrische deken.

Woensdag 17 januari

Hoewel ik enorme spierpijn had van de dumping de avond ervoor, besloten we toch te gaan zwemmen. De jongens en ik haalden mijn moeder op en we vertrokken naar zwembad Merwestein in Nieuwegein. Een zwembad die we van vroeger nog wel kenden, maar al jaren niet geweest waren.

De blije koppies van de kinderen zeggen genoeg. We hebben ons prima vermaakt. Ruim 2 uur achter elkaar gezwommen, om daarna lekker in het zwembad te lunchen en met een volle buik de auto in te stappen.

Het was fijn om die blije bekkies te zien en zelf wat te kunnen ontspannen in het warme water. Ik kan weer dingen ondernemen met de kinderen en dat is zo fijn!

Zelfs Luuk viel op de terugweg naar huis in slaap. Zo heerlijk had hij gespeeld in het water.

Die goedzak van een Sjef vindt ook echt alles goed. Luuk kroop lekker tegen hem aan omdat hij nog zo moe was.

En na een leuke dag, dan toch na het avondeten weer een dumping krijgen is niet fijn. Ik hoop zo dat dit de komende tijd echt nog beter gaat worden.

Donderdag 18 januari

Donderdag is het weer mijn werkdag en de kinderen gaan naar het kinderdagverblijf. Het stormt enorm. Ik ben blij dat we verder de deur niet uit hoeven en dat het kinderdagverblijf op nog maar 3 minuten lopen van huis ligt. Want Luuk vloog bijna uit mijn hand weg. Op het kinderdagverblijf besloten ze de kinderen dan ook binnen goed te vermaken. De verkleedkleding werd gepakt en ik kreeg deze foto in mijn mailbox. Maik staat ook echt alles, hahaha.

Af en toe moet ik er toch even uit met Sjef, die overigens ook als een ballon de lucht in vliegt als ik niet uit kijk, dus verder dan een plasje en een hoopje aan de overkant van de straat doen we niet en dan ren ik met Sjef in mijn handen gauw weer terug naar binnen.

Halverwege de middag gaat de storm gelukkig liggen en om vier uur haal ik de kinderen weer op. Op naar huis, om daar nog even lekker te spelen en te wachten tot papa het eten klaar heeft.

Vrijdag 19 januari

Vrijdagochtend doen we maar weinig. De kinderen zijn moe van de drie voorgaande dagen en we kijken dus lekker tv en ik hou me bezig met de was. Als lunch eet ik deze heerlijke oven loempia uit de airfryer. De avond hiervoor at ik een klein stukje bij het avondeten om te zien of het goed viel en dat viel het. Soms snap ik niks van mijn eigen lichaam. En ook tijdens de lunch valt het goed. Zo fijn om soms een warme maaltijd te ontdekken waar ik niet ziek van word. Het is absoluut niet het gezondste eten, maar het zit boordevol groente en wordt niet in olie gebakken, dus ach. Af en toe mag ik mezelf best wel even verwennen!

Luuk is helemaal verzot op de iPad sinds een aantal weken. En ineens kwam hij ermee aan lopen, het snoertje was afgebroken. Gelukkig konden we het er makkelijk uit trekken…

Jut en jul samen. Sjef stond naar vogels te blaffen en Maik riep naast hem om papa. Net of papa via het balkon naar binnen komt in plaats van door de voordeur haha.

Zaterdag 20 januari

Zaterdag is mijn uitslaapochtend en ik neem het er lekker van, ik blijf de hele ochtend op bed liggen en werk vanaf mijn telefoon nog een beetje. Halverwege de middag wordt Maik wakker en vertrekken we naar opa in Rotterdam, om zijn verjaardag te vieren.

Maik had het er enorm naar zijn zin en stapte vrolijk de woonkamer door. Om af en toe even met tante Maaike te spelen.

Moe maar voldaan rijden we na het avondeten weer terug naar huis. De jongens vielen al bij het oprijden van de snelweg in slaap.

Joost en ik kijken samen naar Wie is de Mol? en gaan daarna ook lekker slapen.

Zondag 21 januari

Op zondagochtend mag Joost altijd uitslapen en dit doet hij dan samen met Sjef. Luuk mag van mij dan op de bank ontbijten, terwijl hij televisie kijkt. Dat vindt hij erg fijn, want zoals hij zelf zegt is hij dan ook nog wel erg moe, mama.

Een zeldzaam moment met mijn twee knullen. Ze knuffelen samen met de knuffels die ze vlak daarvoor uit de kast getrokken hebben en lachen naar elkaar, zonder direct ruzie te maken. Dat vroeg erom om vastgelegd te worden!

Ik wil productiever en gestructureerder gaan werken dit jaar. Maar daarnaast ook meer vrije tijd plannen. Op zondagmiddag maak ik de planning voor de week daarop. En dat lukt aardig. Ik ben erg benieuwd of dit goed werkt zo. De groene vakken zijn de momenten waarop ik werk en de roze waarop ik niks doe. Het oranje vak betekent een persevent of afspraak voor mij werk en de gele vakken zijn om het huishouden te doen en tijd met de jongens door te brengen. De woensdag is om iets leuks te doen. Misschien gaan we wel weer zwemmen. Of naar een krijspaleis. We zullen wel zien waar we zin in hebben.

Tot volgende week!

Lees ook: Weekoverzicht #165

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 10x tof fotobehang voor de kinderkamer
Next Scratch junior

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Een overlijdensrisicoverzekering, wat is het en waar moet je op letten?

25 mei 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten